Știri locale

Știri locale

catuse01Prin sentinţa penală nr.141/18.04.2012, pronunţată de Secţia Penală a Tribunalului Prahova în dosarul nr.11112/105/2011, format prin disjungerea acţiunilor civile exercitate împotriva inculpatului Frumuzache Marius Costin de către părţile civile de latura penală soluţionată prin sentinţa penală nr. 416/25.11.2011, s-au dispus următoarele:

- au fost admise în parte acţiunile civile exercitate în cadrul procesului penal de părţile civile minore D.B.A.M., I.C.D. şi S.D.I., prin reprezentanţii lor legali, obligând pe inculpatul Frumuzache Marius Costin să plătească acestora următoarele sume cu titlu de daune morale după cum urmează:

50.000 lei către partea civilă D.B.A.M.;

50.000 lei către partea civilă I.C.D.;

100.000 lei către partea civilă S.D.I.

- a fost admisă acţiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal de Spitalul Obstetrică Ginecologie Ploieşti, obligând pe inculpatul Frumuzache Marius Costin să plătească acestei unităţi spitaliceşti suma de 435,05 lei, cu titlul de despăgubiri, reprezentând cheltuieli ocazionate de spitalizarea părţii vătămate S.D.I. la acest spital în perioada 9.06.2011 – 12.06.2011;

- inculpatul a fost obligat să plătească părţilor civile D.B.A.M. şi I.C.D., prin reprezentanţii legali ai acestora, câte 500 lei de fiecare, reprezentând onorariul avocatului ales;

- inculpatul a mai fost obligat şi la plata sumei de 800 lei cheltuieli judiciare către stat din care suma de 200 lei reprezentând onorariul avocatului din oficiu se va avansa din fondurile Ministerului de Justiţie către Baroul de Avocaţi Prahova.

Împotriva acestei sentinţe poate fi exercitată calea de atac a apelului in termen de 10 zile ce curge de la comunicare pentru inculpatul aflat în stare de arest şi pentru celelalte părţi lipsă, iar pentru procuror şi părţile prezente de la pronunţare.

Știri locale

bani-leiŞapte persoane, administratori ai unor societăţi comerciale sunt cercetate penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 2.800.000 lei.
În perioada 2005-2009, acestea au înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale pe care le administrau, cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, pe baza unor facturi false.
Totodată, au organizat evidenţe contabile duble în vederea ascunderii obligaţiilor bugetare organului fiscal, prejudiciul cauzat fiind în valoare de aproximativ 2.800.000 lei.
În plus, în perioada 2007 - 2009, unul dintre ei a reţinut şi nu a virat cu intenţie, suma de aproximativ 15.000 lei, reprezentând obligaţii cu reţinere la sursă.
Știri locale

AcordeonLa data de 17.04.2012, lucrătorii Secţiei 1 Poliţie Ploieşti au fost sesizaţi despre faptul că la data de 7.04.2012, în jurul orei 10.30, un bărbat a sustras din incinta unei librării un acordeon de jucărie, cauzând un prejudiciu de 150 lei.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţişti din cadrul Secţiei nr 1 Poliţie l-au depistat şi identificat în zona Halelor Centrale pe principalul suspect : B. Nicolae, din com Berceni.

Din verificările efectuate a rezultat că  bărbatul a profitat de neatenţia administratorului magazinului, a sustras acordeonul în cauză de pe o cutie din faţa raftului de cărţi şi l-a ascuns sub geaca cu care era îmbrăcat, ulterior părăsind librăria.

Lui B. Nicolae i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, cercetările fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Știri locale

catuse3La data de 18 aprilie a.c., poliţişti ai Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Oragnizate şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti, beneficiind de sprijinul luptătorilor din cadrul Grupării „Matei Basarab” Ploieşti au efectuat o serie de 15 percheziţii domiciliare la nivel naţional, din care şase în municipiul Bucureşti, trei în municipiul Constanta, precum şi în Sinaia, Piteşti, Brăila, Craiova, Sibiu şi localitatea Fintea, judeţ Dâmboviţa.

Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, transfrontalier, care era specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice.

În fapt, principalii doi suspecţi, G. Alexandru şi U. Mihai, în perioada octombrie 2010 – aprilie 2012 au constituit un grup infracţional, la care ulterior au aderat alte 11 persoane, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale, prin accesarea fără drept a unor sisteme informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate.

Cei doi au obţinut, prin intermediul unor aplicaţii informatice, puse la dispoziţie de către E. Alin, date informatice, ip-uri, useri şi parole, ale unor conturi, pe care le-au utilizat ulterior pentru a apela numere cu suprataxă din străinătate (Marea Britanie, Germania, Spania, Taiwan, Siera Leone etc), obţinând un procent de 10-15% din valoarea apelurilor pe minut.

Un alt suspect din cadrul grupării, E. Gabriel, este suspectat că a perturbat grav, fără drept, funcţionarea unui site oficial, pe care  l-a accesat ilegal,  redirecţionand clienţii care accesau site-ul către o aplicaţie pirat şi ulterior către o pagină contrafăcută.

De asemenea, în perioada septembrie 2011 – aprilie 2012, suspecţii E. Petru şi G. Eugen au postat pe site-uri specializate din Statele Unite ale Americii, anunţuri de vânzare a unor autoturisme de lux, solicitând potenţialilor clienti, fie un avans din preţ, fie datele unor conturi sau carduri bancare. Datele astfel obţinute, au fost utilizate în mod fraudulos pentru a transferul unor sume substanţiale de bani din contul titularilor în conturile invinuiţilor.

Valoarea prejudiciului total cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte suma de 6.000.000 de euro.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de acces, fără drept la un sistem informatic, în scopul obţinerii de date informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate, deţinerea fără drept a unor programe informatice, cauzarea unor prejudicii materiale prin introducerea de date informatice în scopul obţinerii de mijloace materiale, prev.de art.42, art.44, art.45  şi art.49 din Legea nr. 161/2003.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti urmează a fi conduse un număr de 17 persoane în vederea audierii.

În soluţionarea cauzei, anchetatorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al ofiţerilor din cadrul Secret Service si F.B.I.

Știri locale

politia-echipaj-autoÎn ziua de 17.04.2012, în jurul orei 16.00, o patrulă din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Puchenii Mari a oprit regulamentar în trafic în satul Pietroşani, un autoturism care se deplasa pe D.J. 139.

Întrucat conducătorul auto emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să fie testat cu aparatul etilotest, însă bărbatul a refuzat acest lucru, a devenit recalcitrant şi s-a opus cu vehemenţă solicitarilor legale ale poliţiştilor.

El a fost încătuşat în scopul conducerii la sediul secţiei de poliţie pentru luarea măsurilor legale, împrejurare în care concubina şi fiica acestuia au început să adreseze poliţiştilor cuvinte şi expresii jignitoare, totodată lovindu-i pe aceştia şi deteriorându-le uniforma de serviciu.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a întocmit dosar penal faţă de cele două, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri, faţă de concubina conducătorului auto fiind luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.

Conducătorul auto a fost condus la spital unde i-a fost recoltată o probă biologică necesară stabilirii alcoolemiei, refuzând prelevarea celei de-a doua.

Cercetările sunt continuate faţă de conducătorul auto pentru încălcarea legislaţiei rutiere, iar faţă de cele două, mamă şi fiică, pentru săvârşirea infracţiunilor ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri.

Știri locale

rulotaAdministratorul unei societăţi comerciale din Ploieşti a reclamat ieri poliţiştilor Secţiei 4 Ploieşti faptul că persoane necunoscute au sustras două rulote auto care se aflau în incinta punctului de lucru al societăţii.

În urma verificărilor, poliţiştii au depistat principalul suspect în persoana lui  M. Alexandru, administrator al altei societăţi comerciale din Ploieşti, care are ca obiect de lucru efectuarea de reparaţii auto, şi care funcţionează în aceeaşi curte cu societatea reclamantă.

Suspectul a declarat că a trebuit să transporte utilaje şi materiale de la vechiul punct de lucru, sens în care a luat cele două rulote, însă acestea s-au defectat înainte de a le returna, motiv pentru care le-a lăsat acolo.

Cele două rulote au fost recuperate şi predate reprezentantului societăţii prejudiciate, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Știri locale

Oua-paste

Cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale, în cadrul Penitenciarului Târgşor au fost organizate  activităţi cultural – artistice şi moral - religioase, având scopul de a adduce atmosfera de sărbătoare în mijlocul persoanelor private de libertate.

Încă de la începutul lunii, în penitenciar s-au desfăşurat activităţi premergătoare marii sărbători: au avutloc acţiuni de estetizare a spaţiilor în care se desfăşoară activităţile de educaţie şi asistenţă psihosocială, s-a desfăşurat concursul “Cea mai frumoasă cameră”, au avut loc  prezentări de material referitoare la Tradiţii şi obiceiuri de Paşte, Paştele la români şi Paştele în Europa şi o vizită la Mânăstirea Ghighiu cu un grup de persoane private de libertate.

Serviciile religioase oficiate de Biserica Ortodoxă s-au desfăşurat în perioada premergătoare sărbatorilor (spovedanii, liturghii, sfinţirea ramurilor verzi – duminica Floriilor), sfinţirea pastilor, Denia celor 12 Evanghelii) şi au continuat cu Prohodul Domnului, Învierea Domnului, Sfânta Liturghie din ziua de Paşti, din a doua şi a treia zi de Paşti.

Şi voluntarii creştini au desfaşuarat servicii religioase în Penitenciar în această perioadă: Biserica Ortodoxă, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, Asociaţia Filadelfia, Asociaţia Pater  Noster, Prison Fellowship.

Manifestările dedicate Sărbătorilor Pascale suntdesfăşurate cu sprijinulserviciilor de EducaţieşiAsistenţăpsihosocială, încolaborare cu reprezentanţiaisocietăţiicivile.


Știri locale

Oua-pastePaştele reprezintă cea mai importantă sărbătoare a creştinătăţii şi, bineînţeles, cea mai aşteptată. Oamenii de pretutindeni, altminteri atât de îndepărtaţi unii de alţii prin aşezare geografică, naţie, rasă, limbă, cultură şi tradiţii, devin un tot unitar în această perioadă şi împărtăşesc taina Învierii Domnului. Unele tradiţii se menţin în cea mai mare parte a lumii (spre exemplu, mielul, ouăle), în timp ce alte tradiţii variază în funcţie de specificul fiecărei ţări şi de istoria acesteia.

Read more: Vezi ce tradiţii şi obiceiuri de Paşte sunt în alte ţări de pe Glob
Știri locale

pistolUn ploieştean a sesizat ieri prin S.N.U.A.U. “112”, faptul că în timp ce se deplasa pe o stradă din Ploieşti, a fost ameninţat de un vecin cu un pistol.

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 2 Ploieşti, care a identificat cele două persoane implicate în incident şi le-a condus la sediul secţiei pentru cercetări.

Astfel, a fost stabilit faptul că în jurul orei 13, Ş. Victor se deplasa pe strada respectivă ţinând în lesă patru câini, care nu fac parte din categoria celor periculoşi.

La un moment dat s-a întâlnit cu P. Ion, căruia i-a fost teamă de câini şi a luat în mână două pietre de dimensiuni mari, cerându-i lui Ş Victor să nu mai meargă pe stradă cu câinii.


Simţindu-se ameninţat,  Ş. Victor a scos de la brâu un pistol cu bile din cauciuc, pe care l-a orientat vertical, solicitându-i lui P. Ion să nu se mai apropie de el.

P. Ion a declarat faptul că nu doreşte să formuleze plângere pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare, întrucât arma nu a fost îndreptată niciun moment către el, şi nu a fost ameninţat. El a menţionat că a apelat „112” de teamă.

Verificările efectuate au arătat că arma era deţinută legal.
Știri locale

norvegia-placutaTot ieri au fost instituite filtre pe mai multe artere rutiere din judeţ, în vederea depistării în trafic a autovehiculelor cu numere de înmatriculate din alte state, radiate din circulaţie, urmărite ca furate din ţară şi strănătate, care circulă cu numere de înmatriculare expirate sau false, a celor care nu mai corespund din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice, depistarea persoanelor care conduc autovehicule fără a poseda permis de conducere sau având suspendat acest drept,  precum şi a persoanelor urmărite.

În filtrele instituite au acţionat poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciul Rutier, Poliţiei Municipiului Ploieşti, Poliţiei Staţiunii Sinaia, poliţiilor orăşeneşti Boldeşti-Scăeni şi Mizil şi Secţiei Rurale nr. 12 Valea Călugărească, fiind controlate 167 autovehicule din care 28 înmatriculate în alte state.

Ca urmare a acestor activităţi au fost aplicate 30 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.200 lei, a fost reţinut un permis de conducere, constatate şase infracţiuni, un autoturism fiind ridicat în vederea cercetărilor.

Joomla SEF URLs by Artio