Știri locale

Știri locale

toporO femeie din comuna Brebu a reclamat ieri prin S.N.U.A.U. “112” faptul că soţul său a fost agresat de un bărbat, fiind lovit de acesta în zona capului cu partea din lemn a unui topor.

Din cercetări a rezultat faptul că bărbatul a mers la un magazin din localitate pentru a face nişte cumpărături, şi a avut un conflict spontan cu V.  Gabriel, ce se afla pe stradă, în faţa magazinului.

În aceste condiţii, V. Gabriel a lovit partea vătămată cu un topor în zona capului, provocându-i leziuni minore, dar care au impus transportarea acestuia la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, şi port fără drept al unei arme albe.

Știri locale

accidentAccident în oraşul Băicoi. Unui TIR i-a explodat o roată şi a intrat în coliziune cu doi stâlpi. Şoferul este încarcerat, iar traficul este îngreunat.
Știri locale

mascati_2În urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Câmpina, au fost efectuate două percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea infrcaţiunilor de proxenetism. La activităţi au participat şi luptători S.I.R, şi au fost coordonate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Astfel, la domiciliul lui N. Georgeta, au fost găsite C. Daniela de 39 ani şi D. Maria de 44 ani, iar în urma percheziţiei au fost ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile şi 250 litri ţuică.

La domiciliul lui O. Petru au fost găsite şi ridicate mai multe înscrisuri, care au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Totodată, au fost identificate alte cinci femei care au desfăşurat activităţi de prostituţie la domiciliile celor doi, sumele de bani solicitate în schimbul întreţinerii de raporturi sexuale fiind cuprinse între 30 şi 50 lei, din care N. Georgeta şi O. Petru, percepeau o parte.

N. Georgeta şi O. Petru au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina cu propunere de arestare preventivă, iar pe numele lui C. Daniela şi D. Maria au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie.

Știri locale

accidentÎn ziua de 10.04.2012, în jurul orei 19.50, la Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti s-a prezentat B. Constantin, în vârstă de 54 ani, care a declarat că, în calitate de biciclist a fost victima unui accident rutier petrecut pe strada Rudului din Ploieşti.

Din verificările efectuate a rezultat că în timp ce se deplasa pe bicicletă, B. Constantin a traversat o intersecţie, moment în care a fost surprins şi accidentat de un autoturism care circula pe strada Rudului.

Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea poliţiei, iar biciclistul s-a deplasat la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat autoturismul implicat în accident, stabilind că acesta fusese condus de R. Elena, în vârstă de 32 ani, din Ploieşti, căreia i-a fost întocmit dosar penal.Poliţia oraşului Vălenii de Munte a fost sesizată ieri de către spitalul orăşenesc din localitate, despre faptul că la secţia de primiri urgenţe s-a prezentat un minor însoţit de părinţi, care au declarat faptul că fiul lor a fost victima unui accident rutier produs la data de 09.04.2012, pe strada Valea Gardului din localitate.

După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Poliţiştii au demarat cercetările, strabilind că minorul fusese accidentat de un autoturism condus de V. Mihai din comuna Predeal Sărari.

Conducătorul auto a declarat că nu şi-a dat seama că ar fi accidentat vreo persoană, la momentul respectiv claxonând când a ajuns în dreptul a doi copii care se deplasau pe partea carosabilă.

Părinţii minorului nu au reclamat iniţial producerea accidentului, întrucât au considerat că vătămările suferite nu sunt grave.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, pentru clarificarea situaţiei şi luarea măsurilor legale.
Știri locale

bani-leiIeri, în jurul orei 11.20, o ploieşteancă în vârstă de 78 de ani a sesizat Dispeceratul Poliţiei municipiului Ploieşti prin S.N.U.AU “112” cu privire la faptul că la domiciliul său s-a prezentat un bărbat, care sub pretextul că este reprezentantul unei societăţi furnizoare de servicii TV prin cablu a înşelat-o cu suma de 1.000 lei, spunându-i că este câştigătoarea unui premiu în bani şi produse.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că la domiciliul reclamantei s-a prezentat bărbatul respectiv, care i-a spus că este câştigătoarea sumei de 2.500 lei şi a unor produse electrocasnice, sens în care i-a înmânat patru cutii cu produse diferite, respectiv un mixer, două aparate de masaj şi o tigaie, solicitându-i în schimb suma de 1.000 lei, care ar fi reprezentat T.V.A.- ul produselor respective.

După ce a primt banii, suspectul a plecat, urmând ca fericita câştigătoare să intre ulterior în posesia premiului.


Semnalmentele suspectului:

- bărbat în vârstă de aproximativ 25 – 30 ani ;

- 1,70 m înălţime, constituţie atletică ;

- păr negru, drept, tuns scurt, barbă tunsă.

- era îmbrăcat cu pantaloni albaştri şi geacă din material textil, deschisă la culoare.
Tot ieri, în jurul orei 13.40, un ploieştean a reclamat poliţiştilor Secţiei 4 Poliţie Ploieşti faptul că soacra lui în vârstă de 80 de ani a fost deposedată de mai multe bijuterii din aur de către o tânără necunoscută.

Poliţiştii au stabilit din primele cercetări efectuate că în timp ce mergea pe stradă, partea vătămată a fost abordată de o femeie în vârstă de aproximativ 35 ani, care a întrebat-o dacă în zonă poate găsi un medic stomatolog.

După mai multe discuţii, cele două au mers împreună la locuinţa părţii vătămate, unde sub pretextul “ghicirii viitorului”, suspecta i-a subtilizat acesteia o pereche de cercei din aur şi un inel tot din aur.

Persoana vătămată a constatat lipsa bunurilor după aproximativ 10 - 15 min de la plecarea suspectei.


Semnalmentele suspectei :

-         1,60 - 1,65m înălţime ;

-         greutate aproximativ 60 kg, constituţie robustă ;

-         faţă rotundă, ten închis, păr şaten.

Femeia era îmbrăcată cu bluză de culoare roşie şi pantaloni de culoare închisă, iar pe cap purta o pălărie de culoare roşie.

Știri locale

chibrituriLa data de 10.04.2012, ora 13.07, poliţiştii Secţiei 2 Ploieşti au fost sesizaţi prin sistemul 112 despre faptul că la un imobil de pe str. Stăruinţei a izbucnit un incendiu.

Incendiul a fost stins de către un echipaj al I.S.U Prahova.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că în jurul orei 12.30, un copil în vârstă de cinci ani a fost lăsat supravegheat de părinţi, împrejurare în care a intrat în bucătăria imobilului şi s-a jucat cu chibriturile.

El a aprins o masă din material lemnos care a ars în proporţie de 50 % şi câteva obiecte din material textil aflate pe aceasta.

În urma incendiului nu au fost victime umane sau alte pagube materiale.
Știri locale

amenda-politieÎn perioada Sărbătorilor de Paşti, întreg efectivul de poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova va fi la datorie în vederea asigurării unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Peste 600 de poliţişti vor fi angrenaţi zilnic în activităţile organizate cu acest prilej.
Read more: Poliţiştii vor acţiona pe mai multe planuri în perioada de Paşte
Știri locale

jandarmiInspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova va intensifica măsurile şi acţiunile de asigurare a ordinii publice şi siguranţei cetăţenilor, urmărind prevenirea săvârşirii faptelor antisociale, a celor care aduc atingere normelor de convieţuire socială, precum cerşetoria, vagabondajul, prostituţia, tâlhăriile, consumul de băuturi alcoolice în locuri neautorizate, acte săvârşite cu violenţă, etc.

Astfel în perioada 12 - 16.04.2012 efectivele instituţiei vor asigura ordinea şi liniştea publică pe timpul desfăşurării activităţilor religioase prilejuite de Sărbătorile Pascale la 22 biserici din Ploieşti, Câmpina, Mizil, Băicoi, Plopeni, Slănic, Cheia, Zanfira, Vălenii de Munte, Sinaia, Buşteni, şi Azuga atât în zona acestora cât şi în localităţile respective. De asemenea concomitent cu măsurile luate pe perioada sărbătorilor pascale, inspectoratul îşi va desfăşura misiunile permanente, de asigurare cu pază, de menţinere a ordinii publice pe traseele montane. În total, în misiuni în această perioadă acţionează peste 650 de jandarmi  ce vor acţiona atât independent cât şi în patrule mixte cu colegii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova. De asemenea au fost constituite rezerve mobile de intervenţie, care pot interveni în timp scurt pentru aplanarea eventualelor conflicte, pentru restabilirea ordinii publice sau sprijinirea elementelor de serviciu aflate în dispozitivele de ordine publică.

Știri locale

alcooltestIeri, între orele 18.00 - 21.00, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 8 Măgurele au organizat şi executat o acţiune pe raza de competenţă, în vederea prevenirii şi combaterii factorilor generatori de evenimente rutiere.

Cu această ocazie au fost controlate 35 de autovehicule, şi au fost efectuate 9 testări cu apartul etilotest, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii aplicând 9 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.680 lei .


Un echipaj din cadrul Biroului Rutier Ploieşti a oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia Centru către Şoseaua Nordului.

Cu ocazia controlului, la volanul autoturismului a fost identificat D. Dorin, şi întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest.

Rezultatul testării a fost de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţe Ploieşti unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal.


În timp ce executa activităţi specifice de supraveghere şi control a traficului rutier pe D.N. 1, în afara localităţii Băneşti, un echipaj rutier a  oprit pentru contol un autoturism care a fost înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 159 km/h.


Din verificările poliţiştilor a rezultat că şoferul avea permisul de conducere reţinut, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal.

Pe raza satului Teşila a fost oprit pentru control un autoturism care avea ataşate plăcuţe cu număr de înmatriculare din alt stat şi care se deplasa pe D.J. 102 I.

Din verificările efectuate în colaborare cu specialişti R.A.R. Prahova a rezultat că autoturismul era radiat din circulaţie din evidenţele statului german din anul 2008.

Conducătorului auto i-a fost reţinut permisul de conducere, şi i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârsirea infracţiunilor de „Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat” şi „Punerea în circulaţie pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare”.


B. Nicolae a fost depistat pe raza oraşului Băicoi, în timp ce conducea un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cazul lui, testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, conducătorul auto a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, totodată fiindu-i întocmit dosar pe


În timp ce conducea un autoturism pe Bld. Bucureşti din Ploieşti, P. Cristina nu a respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere „Oprire” şi „Obligatoriu la dreapta”, intrând în coliziune cu un autoturism care circula pe drumul prioritar.

Din accident a rezultat vătămarea a trei persoane.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.03 mg/l alcool pur în aerul expirat de conducătorul auto care conducea pe drumul prioritar.

Știri locale

amenda-politieÎn urma cercetărilor efectuate şi a probatoriului administrat de către poliţiştii Compartimentului Trafic şi Furturi de Autovehicule a fost dispusă începerea urmăririi penale faţă de trei persoane, suspectate de comiterea infracţiunilor de infracţiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

În cursul lunii Septembrie 2011, cei trei şi-au înmânat succesiv documentele unui autoturism în vederea efectuării inspecţiei tehnice periodice, fără a fi verificat şi autoturismul. În aceste condiţii, pe documentele autoturismului a fost aplicată o viză de inspecţie tehnică periodică falsă.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Știri locale

aragazPrimăria municipiului Ploiești, prin Administrația Serviciilor Sociale Comunitare, a început anchetele sociale pentru verificarea cererilor și a declarațiilor pe proprie răspundere pentru ajutorul de încălzire acordat în perioada noimebrie 2011 - martie 2012.

Vor fi analizate în cadrul acestei acțiuni peste 11.000 de dosare. Persoanele descoperite că au făcut declarații false vor fi obligate să restituie întreagă sumă acordată. Sumele vor fi recuperate prin dispoziția primarului ce constituie titlu executoriu. 

De asemenea, în conformitate cu OUG 70/2011, art 32, declararea unui număr mai mare de mebrii de familie sau a unor venituri mai mici decât cele reale în scopul vădit de a obține foloase material necuvenite constituie infracțiune de fals, uz de fals sau înșelăciune, după caz, și se pedepsește conform dispozițiilor Codului Penal.

În cazul în care există astfel de situații, primarul are obligația să sesizeze organele de urmărire penală.
Joomla SEF URLs by Artio