Știri locale

Știri locale

prostituate2La data de 20.03.2012, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au organizat şi desfăşurat o acţiune în zona D.N. 1 Km. 6 - Pădurea Păuleşti, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de prostituţie şi proxenetism.

Astfel, au fost depistate C. Dibionta, de 21 ani, C. Florenţa, de 23 ani, C. Angelica, de 20 ani, D. Elena, de 18 ani, toate din Câmpina şi M. Ancuţa de 20 ani, din jud. Sălaj, care atrăgeau bărbaţi în vederea întreţinerii de relaţii sexuale contra unor sume de bani.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul I.J.P. Prahova, unde au fost sancţionate contravenţional, urmând a se continua activităţile de documentare pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie.

Extinzând cercetările, poliţiştii au constatat că C. Florenţa a participat la furtul unui telefon mobil, infracţiune comisă în municipiul Câmpina. În consecinţă, aceasta a fost predată unei escorte a Poliţiei Municipiului Câmpina – Biroul de Investigaţii în vederea continuării cercetărilor.

Știri locale

bani-leiUn ploieştean în vârstă de 87 de ani, a reclamat ieri poliţiştilor Secţiei 3 Ploieşti faptul că în timp ce se afla pe str. Mărăşeşti a fost acostat de două persoane necunoscute, bărbat şi femeie, care sub pretextul că sunt reprezentanţi ai unei firme de întrajutorare din spaţiul Uniunii Europene, l-au determinat să le înmâneze suma de 1400 lei.

Read more: Doi escroci au "ajutat" doi bătrâni deposedându-i de 1400 lei
Știri locale

Parfumuri-confiscateUn echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab”, l-a surprins pe Constantin G. de 43 ani din comuna Drăgăneşti, judeţul Prahova, în timp ce oferea spre vânzare persoanelor care tranzitau zona sălii de fitnes situată pe strada B.P.Haşdeu din municipiului Ploieşti, mai multe sticluţe cu parfum cu numele unor cunoscuţi producători de profil, prezentându-le ca fiind produse de origine.
Întrebat cu privire la provenienţa parfumurilor, acesta a declarat că a achiziţionat respectivele produse din Complexul Comercial Europa Bucureşti.
Celui în cauză i-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, faptă prevăzută şi sancţionată de art.90 alin.1 lit.b din Legea nr. 84 din 15.04.1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.
Dosarul cu documentele întocmite urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.
Știri locale

locuri-muncaAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, la inițiativa Primăriei Ploiești, organizează BURSE ALE LOCURILOR DE  MUNCĂ PENTRU CARTIERELE MUNICIPIULUI PLOIEȘTI (EDIȚIA A II-A).

Această acțiune vine în sprijinul șomerilor și are menirea de a reuni atât angajatori cât și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă,  în scopul prevenirii și reducerii șomajului din Municipiul Ploiești.

Evenimentul  va avea loc începând cu ora 10.00 și se va desfășura în Municipiul Ploiești, după cum urmează :

22.03.2012 - Cartier Vest : Clubul Pensionarilor - str. Înfrățirii ;

23.03.2012 - Cartier Nord : Sediul R.A.T.P., str. Gageni nr. 88 ;

26.03.2012 - Cartier Sud : Școala Generală « Mihail Eminescu», b-dul București, nr.25A.

Agenții economici interesați pot confirmă participarea și vor transmite oferta de locuri de muncă disponibilă , la tel/fax : 0244/571.444, 0244/577.380 sau la adresa de e- mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Știri locale

catuse3Prin încheierea pronunţată de Secţia Penală a Tribunalului Prahova la data de 19.03.2012 a fost admisă propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova şi s-a dispus arestarea preventiva a inculpatului M.G., în vârstă de 78 de ani, pe o perioadă de 29 zile, începând cu 19.03.2012, până la data de 16.04.2012 inclusiv. Inculpatul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat, faptă prevăzută de art. 174 Cod penal raportat la art. 175 al. 1 lit. c Cod penal, reţinându-se în sarcina acestuia că la data de 18.03.2012, în jurul orei 19,45, în urma unei altercaţii cu fiul său M.C., în vârstă de 43 de ani, l-a lovit pe acesta din urmă cu un butuc din lemn, având o lungime de 30 cm şi un diametru de 10 cm, în zona capului, cauzându-i leziuni ce au condus la decesul victimei. Potrivit fişei de cazier judiciar, inculpatul a mai avut comportament violent şi anterior, fiind condamnat la pedeapsa amenzii penale pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau ale violenţe prevăzută de art. 180 al. 2 Cod penal printr-o sentinţă penală pronunţată în anul 1994 de Judecătoria Ploieşti. Tribunalul a respins cererea formulată de inculpat de luare a măsurii preventive a obligări de a nu părăsi localitatea, ca fiind neîntemeiată.  Împotriva acestei încheieri inculpatul a declarat calea de atac a recursului ce urmează a fi soluţionat de Curtea de Apel Ploieşti.
Știri locale

apa_robinet_1Miercuri, 21 martie, APA NOVA Ploiești va întrerupe alimentarea cu apă potabilă, între orele 09.00 şi 14.00, pe străzile: Popa Farcaș, Minelor, Emil Racoviță, Eufrosin Potecă și Gheorghe Grigore Cantacuzino (între numerele 73 - 145), în cadrul operațiunii de cuplarea a noii conducte de apă potabilă de pe strada Vasile Goldiș la rețeaua de distribuție din zonă.
Pe perioada întreruperii, APA NOVA Ploiești va pune la dispoziția clienților săi cisterne
mobile cu apă potabilă.  Eventualele reclamații și solicitări de informații suplimentare se pot face 24 de ore din 24 la Centrul de apel al APA NOVA Ploiești, la numărul de telefon 0800 800 923 (apel gratuit) apelabil din rețeaua Romtelecom, iar din alte rețele de telefonie fixă sau mobilă la numărul 0244 407630 (apel taxabil).
Știri locale

catuse01La data de 18.03.2012, lucrătorii Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Apostolache au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către M. Adrian, de 28 ani, despre faptul că la domiciliul acestuia din Tătaru, a avut loc o altercaţie între M. Gheorghe şi M. Costin, respectiv bunicul şi tatăl acestuia, soldată cu vătămarea gravă a lui M. Costin.

În baza sesizării, patrula deplasată la faţa locului şi echipajul ambulanţei au constatat că M. Costin a decedat şi prezintă leziuni la nivelul capului şi a feţei.

Echipa de cercetare condusă de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, în urma primelor cercetări a constatat că M. Gheorghe şi M. Costin, tată şi fiu, au consumat băuturi alcoolice împreună, ulterior între cei doi a izbucnit o altercaţie, iar M. Gheorghe l-a lovit pe fiul său cu un fragment de lemn. Medicul legist, prezent la cercetarea la faţa locului a opinat că moartea s-a produs în urma unui traumatism cranio-cerebral. Lemnul a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Prahova, în vederea efectuării necropsiei.

M. Gheorghe a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind transportat la Arestul I.J.P. Prahova, urmând a fi prezentat Tribunalului Prahova, cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat.

Știri locale

evaziune_fiscala_1În urma colaborării poliţieneşti dintre judiciariştii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Biroul SIRENE şi autorităţile slovene, a fost localizat şi arestat în Slovenia, R. Marian, de 22 de ani, din Valea Călugărească.

Read more: Unul dintre cei care l-au jefuit pe cel care furase un milion de euro a fost arestat în Slovenia
Știri locale


politia_rutieraPoliţiştii prahoveni au continuat activităţile organizate pentru reducerea incidenţei muncii nedeclarate la societăţile specializate de pază.

În urma controlului efectuat de poliţiştii din Băicoi la un supermarket, unde paza era asigurată contractual de o societate comercială din Cluj Napoca, s-a constatat faptul că cei cinci agenti de pază, care si-au desfăşurat activitatea în acest obiectiv începând cu data de 16.12.2011, au fost angajaţi în baza unor contracte de muncă ce prevăd o normă zilnică de 2 ore şi maxim 10 ore de muncă pe săptămână, iar în realitate aceştia efectuau serviciul în ture de 12 sau chiar 14 ore.

Totodată s-a constatat faptul că societatea a echipat necorespunzător agenţii de pază.

Administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei. Pentru verificarea aspectelor constatate cu privire la încheierea contractelor de muncă, s-a luat măsura sesizării Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, competent să efectueze verificări şi să stabilească legalitatea încheierii contractelor de muncă şi respetctarea normelor privind legislaţia muncii.

Activităţile de acest gen vor continua şi în perioada următoare.

Știri locale

miquintusVineri seară, Mircea Ionescu Quintus a fost sărbătorit la Ploiești cu ocazia împlinirii a 95 de ani. La petrecere au participat Crin Antonescu, președintele PNL, Mircea Cosma, președintele CJ Prahova, Sebastian Ghiță, patronul posturilor de televiziune Prahova tv și Romania tv, deputatul Grațiela Gavrilescu, precum și membrii marcanți ai PNL și PSD. Mircea Ionescu Quintus a venit la petrecere însițit de soția sa și a fost primit cu aplauze de cei prezenți.
Știri locale

mascati_2Ofiţerii SIF, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti efectuează la această oră 4 percheziţii în Ploieşti şi Buzău. Sunt vizate persoane suspectate de comiterea unor fraude economice. Vom reveni cu amănunte.
Joomla SEF URLs by Artio