Știri locale

Știri locale

jandarmiJandarmii din cadrul Grupării Mobile "Matei Basarab" Ploiești au fost prezenți la acest sfârșit de săptămână în zone cu potențial criminogen ridicat din municipiul Ploiești, unde au executat misiuni de menținere a ordinii publice și au intervenit pentru rezolvarea problemelor semnalate de cetățeni.
Au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea unor norme sociale, a ordinii și liniștii publice, al căror cuantum s-a ridicat la suma de 10850 lei.
Majoritatea sancțiunilor au vizat în mod deosebit "săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, și "tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote ori prin strigăte sau larmă ".
Știri locale

businessAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova organizează, vineri, 27 aprilie, Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Această acțiune devenită tradițională are menirea de a reuni angajatori și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în speranța corelării cererii și ofertei de forță de muncă, în scopul prevenirii și reducerii șomajului.
Evenimentul va avea loc începând cu ora 09.00 și se va desfășura simultan în Ploiești, la Clubul Sportiv Municipal - Sala ”Doroftei” str. Milcov nr.1, Câmpina, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” - str. Griviței nr. 95, Vălenii de Munte, la Casa de Cultură, str. Berevoiesti, nr. 9.
Agenții economici interesați pot confirmă participarea și pot transmite oferta de locuri de muncă disponibilă(în funcție de locația dorită) la Ploiești, tel/fax 0244/571.444, e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Câmpina, tel/fax 0244/376.001, e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., Vălenii de Munte, tel/fax : 0244.280.339, e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..
Știri locale

invatamant_gimnaziuPloieştiul a găzduit în această săptămână circa 250 de elevi şi profesori din toată ţara, participanţi la olimpiada naţională de biologie.

Competiţia a avut loc în perioada 02-07 aprilie şi a fost găzduită de Colegiul Naţional „Nichita Stănescu”. Festivitatea de premiere a participanţilor a avut loc ieri în sala “Europa” a Palatului Administrativ.

Consiliul Judeţean Prahova a fost partener al aceastui eveniment şi a acordat un premiu special pentru cel mai bun rezultat obţinut de un elev din Prahova. Acesta a fost obţinut de Ciurea Ioana Miruna, elevă în clasa a XI-a, la Colegiul Mihai Viteazul din Ploieşti.

Premiul oferit de administraţia judeţeană constă într-o excursie la Strasbourg în luna octombrie şi a fost înmânat de doamna Ludmila Sfârloagă, vicepreşedinte al Biroului Congresului Puterilor Locale şi Regionale al Consiliului Europei.

Știri locale

lansare_monografie_BlejoiÎn prezenţa  preşedintelui  Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma,  a primarului Comunei Blejoi, Adrian Dumitru, a directorului Bibliotecii Judeţene, Nicolae Boaru, a unui numeros public, a fost lansată monografia Comunei Blejoi. Lucrarea a fost realizată de către ziaristul şi omul de cultură Marian Macovei şi reprezintă încă o dovadă a existenţei valorilor unei aşezări - parte a Judeţului Prahova.
Astfel, la 526 de ani de atestare documentară a localităţii Blejoi, locuitorii comunei şi ai Judeţului Prahova au posibilitatea de a cunoaşte mai bine istoria acestor locuri şi de a o transmite peste veacuri urmaşilor. Nu trebuie să uităm după cum spunea istoricul Nicolae Iorga că   ,, fiecare loc de pe pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi cu  urechea ca să o auzi şi trebuie un dram de iubire ca să o inţelegi”.
Știri locale

toporLucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Vălenii de Munte au fost sesizaţi ieri despre faptul că O. Viorel a fost lovit cu un topor, în timp ce efectua lucrări de construcţie pe un teren din comuna Poseşti.

Din primele cercetări ale poliţiştilor a rezultat că pe fondul unor neînţelegeri legate de proprietatea asupra unui teren, T. Teodor şi T. Cornel l-au lovit pe O. Viorel cu un topor peste mâna stângă, şi cu un lemn peste corp.

O. Viorel a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, însă nu a rămas internat.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii incidentului.

Știri locale

evaziune_fiscala_1În ziua de 4.04.2012, dispeceratul Secţiei 2 Poliţie Ploieşti a fost sesizat despre faptul că două persoane necunoscute, pe care proprietarul le-a primit în locuinţă, i-au sustras dintr-un dormitor suma de 7.000 lei.

Din cercetări a rezultat că la uşa proprietarei, în vârstă de 85 de ani, s-au prezentat doi bărbaţi care i-au spus că sunt foşti colegi de-ai fiului său. Cei doi i-au spus femeii că au de ridicat din bancă, pentru fiul acesteia, o sumă de bani trimisă de prieteni ai acestuia care locuiesc în Statele Unite ale Americii.

Pentru efectuarea tranzacţiei, cei doi au spus că au nevoie de 100 lei, împrejurare în care femeia s-a deplasat în dormitor de unde a revenit cu suma 100 de lei, pe care i-a înmânat unuia dintre suspecţi.

După plecarea celor doi, proprietara a constatat că din dormitor, din sertarul unui birou îi lipseşte suma de 7.000 lei.

Știri locale


otel-betonLa data de 3.04.2012, poliţişti din Măgureni au observat două căruţe pe un câmp agricol situat între satul Lunca Prahovei şi satul Novăceşti.
S-a procedat la legitimarea celor doi conducatori de atelaje hipo, stabilindu-se identitatea acestora: N. Marian şi T. Nicu, ambii domiciliaţi în comuna Proviţa de Jos, în atelajele cărora au fost găsite 12 bucăţi de ţeavă din fier, cărora nu le-a putut fi justificată proveninenţa.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în noaptea de 02/03.04.2012, cei doi s-au deplasat în zona unei sonde din cadrul Schelei „Drăgăneasa”, de unde au  sustras ţeava dezafectată, pe care intenţionau să o vândă la un centru de colectare a fierului vechi din localitate.

La data de 3.04.2012, poliţişti din Iordăcheanu şi Tătaru i-au depistat pe C. Victor, R. Viorel şi M. Gheorghe, care sustrăseseră ţeavă metalică de la conductele si instalaţiile parcului petrolier nr.12 Plavia.
Ţevile sustrase au fost recuperate si predate unităţii prejudiciate.
În cauză au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat.

La data de 03.04.2012, poliţiştii din Apostolache i-au depistat în comuna Sângeru, pe I. Vasile şi I. Ionuţ, din Bălţeşti, care secţionau cablu telefonic, folosindu-se de o pânză de bomfaier.
Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Secţiei Apostolache pentru continuarea cercetărilor şi întocmirea actelor procedurale.
Cercetările vor fi continuate de lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 1 Apostolache.
Știri locale

nebun_evadatInspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a fost sesizat despre faptul că în ziua de 03.04.2012, în jurul orei 14, DOBRE GHEORGHE, din Ploieşti, a fugit din Spitalul de Neuropsihiatrie VOILA Câmpina
Acesta se afla internat în această unitatate spitalicească în baza unei încheieri a Tribunalului Prahova, prin care s-a dispus internarea medicală provizorie deoarece împotriva lui Dobre Gheorghe a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, victimă fiind mama sa.
emnalmente : -înălţime 1,80 m, greutate 60 kg, constituţie astenică, păr cărunt, poartă barbă şi mustaţă.
Îmbrăcăminte :  - pijama şi halat de spital culoare gri.
 Rugăm persoanele care pot oferi informaţii  despre bărbatul în cauză să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul unic de urgenţă 112
Știri locale

mascati_2În acestă dimineață au avut loc 33 de percheziții în Prahova, 30 în Ploiești, 2 în Câmpina și una în Bărcănești. Sunt vizate 2 grupuri de persoane aflate în stare conflictuală. Au acționat peste 200 de polițiști și peste 75 de jandarmi. Vom reveni cu amănunte.
Știri locale

Programul_Cornul_si_lapteleCa urmare a situației apărute în săptămâna trecută, când mai mulți elevi, din diferite localități ale județului Prahova, au fost internați cu simptome de toxiinfecție alimentară, Consiliul Județean Prahova a solicitat un punct de vedere al DSVSA și DSP Prahova în
legătură cu reluarea distribuției de produse alimentare (lapte, corn, măr) prin programul Guvernamental lapte, corn și măr.
Având în vedere documentele transmise de DSVSA și DSP, instituții cu competențe în a controla, preveni  și sancționa agenții economici furnizori de alimente, Inspectoratul Școlar Județean Prahova a informat Consiliul Județean Prahova că, în momentul de față, este
întreruptă derularea programului. Reluarea programului se va face imediat ce rezultatele analizelor vor fi confirmate drept corespunzătoare.
În acest context, ISJ Prahova a solicitat Consiliului Județean găsirea unor soluții, după cum este precizat în contract, soluții care să fie însă agreate de DSVSA și  DSP, pentru ca programul  "Lapte, corn și măr" să fie reluat în cel mai scurt timp.
Precizăm că, în momentul de față, 9 elevi se mai află încă internați în Spitalul de Boli Infecțioase.
Joomla SEF URLs by Artio