Știri locale

Știri locale

Vijeliile din ultimele 24 de ore lasă în urma lor scene tragice, în Prahova, judeţ care a fost puternic lovit şi unde trei copii au murit, luaţi de viitură, 129 de persoane au fost evacuate din casele lor, mii de persoane au rămas fără alimentare electrică, iar mai multe şosele au devenit impracticabile din cauza aluviunilor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliţia Prahova anunţă pagube materiale însemnate în comunele Jugureni şi Apostolache, unde mai multe drumuri şi podeţe au fost distruse.

Read more: Drumuri, stâlpi de curent şi podeţe distruse de vijelii, în comunele Apostolache şi Jugureni
Știri locale

ISU Prahova a mobilizat un număr mare de pompieri, în special în partea de est a judeţului, lovită puternic de vijeliile de vineri seară şi vineri noaptea. La această oră, echipajele ISU Prahova intervin în continuare în cinci localităţi inundate.

Read more: ISU Prahova intervine în continuare, sâmbătă, pentru a scoate apa din 11 case inundate
Știri locale

Ploile torenţiale căzute vineri seară şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Prahova, au blocat mai multe drumuri, au dus la formarea unor viituri, care au provocat inclusiv moartea mai multor copii, au distrus culturi agricole şi au avariat reţelele de electricitate şi iluminat public. Din cauza vijeliilor, câteva mii de prahoveni, din mai multe localităţi, au rămas fără curent.

Read more: Peste 2.500 de prahoveni au rămas fără alimentare electrică, după vijeliile de vineri noapte
Știri locale

Vijeliile fac ravagii în Prahova. Mai multe persoane au fost evacuate, iar altele sunt date dispărute, în urma unor viituri. În comuna prahoveană Sângeru, patru copii sunt căutaţi cu disperare de salvatorii de la ISU şi de localnici.

Read more: Un copil a murit și alți trei sunt dispăruți, în Prahova, după ce au fost surprinşi de viitură
Știri locale

ISU Prahova a utilizat în premieră sistemul RO-ALERT, vineri după-amiază. Autoritățile au apelat la această variantă pentru a avertiza populația din mai multe localități cu privire la posibilitatea ridicată de producere a unor fenomene meteo periculoase.

Read more: A fost emisă avertizare prin RO-ALERT pentru mai multe localități din Prahova
Știri locale

Celebrată, de câțiva ani încoace, prin evenimente de amploare, de obicei pe durata unui weekend întreg, în 2019, la Ploiești, Ziua Copilului va însemna o paradă în centrul orașului și câteva spectacole organizate tocmai la Parcul Municipal Vest.

Read more: Ziua Copilului, compromisă de bugetul sărac al municipiului. Ce program au încropit autoritățile...