Știri locale

Știri locale

Petre_Costache_banestiPrimarul PDL din Bănești, Petre Costache, este acuzat de procurori că a fost direct implicat în furtul unei conducte, prejudiciind bugetul local cu peste șase miliarde de lei vechi. Și asta nu e tot. Același edil mai este acuzat că a încredințat direct firmei ginerelui său lucrări de modernizare a unei școli din comună.
Integral, pe observatorulph.ro
Știri locale

rosal_deszapezireph-online.ro publică facturile de deszăpezire emise de Rosal către Primăria Ploieşti. Potrivit sursei citate, în conturile Rosal intră, pentru serviciile de deszăpezire prestate în ultima iarnă, aproximativ 1,8 milioane euro.
Pentru detalii, click AICI
Știri locale

parcare-interzisaPolitistii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Ploieşti au organizat azi, în intervalul 11.30 – 12.30, o acţiune “FULGER” pe cele mai aglomerate străzi din municipiu.

Activităţile au vizat indisciplina conducătorilor auto, manifestată prin opriri şi staţionări neregulamentare

Astfel, în numai o oră, poliţiştii au aplicat 50 de sancţiuni contravenţionale.

Totodată, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care avea permisul de conducere suspendat.

Știri locale

hoti_apartament1În ziua de 27.03.2012, în baza unei autorizaţii emisă de Judecătoria Câmpina, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală numărul 4 CORNU au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa lui S. Eduard din Poiana Câmpina.

Poliţiştii au găsit mai multe bunuri (scule, unelte) provenind din spargerea  unui atelier electric.

De asemenea, extinzând cercetările, poliţiştii au stabilit că S. Eduard a vândut o bormaşină electrică, o motocositoare electrică, un trimer de cosit electric şi un furtun de grădină, iar aceste bunuri sunt susceptibile a proveni din spargerea casei de vacanţă, proprietatea lui C. Mihai. Aceste bunuri au fost recuperate şi predate părţii vătămate.

Cercetările continuă, în cauză urmând a fi efectuate mai multe acte de urmărire penală.


În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii din Cornu au depistat ieri principalul suspect al spargerii unei case de vacanţă din com. Şotrile aparţinând lui C. FLORIN domiciliat in Bucureşti. Este vorba despre S. MARIAN domiciliat în comuna Şotrile.

Acesta a fost condus la sediul Postului de poliţie Şotrile unde a fost audiat.

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii din cadrul Sectiei de Politie Rurala nr. 4 Cornu-Post Politie Sotrile, sub aspectul savarsirii infractiunii de ``Furt calificat``, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie înaintat cu propunere procedurală Prchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina.


Tot ieri, poliţişti din Cornu, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe raza comunei Băneşti, l-au prins în flagrant pe M. IONUŢ, de 19 ani, din Poiana-Câmpina, care spărgea mai multe plăci din beton de la gardul împrejmuitor al unei rampe ecologice.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta folosindu-se de un ciocan de fier a spart opt plăci de beton până la armătura metalică. Armăturile metalice rezultate în urma spargerii au fost ridicate şi predate reprezentanţilor rampei ecologice, iar ciocanul folosit la săvârşirea faptei a fost ridicat în vederea confiscării.

Din cercetările efectuate a rezultat că armătura metalică urma să fie valorificată la centrele de colectare materiale feroase.

M. Ionuţ este cercetat sub aspectul săvârşirii tentativei la infracţiunea de furt.


În urma investigaţiilor efectuate privind furtul din cabana lui M. Nabil, situată în comuna Proviţa de Jos, lucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 4 Cornu au depistat tot ieri principalii suspecţi. Este vorba despre N. Ciprian şi N. Robert, ambii domiciliaţi în comuna Proviţa de Jos .

Cercetările vor fi continuate de lucrători din cadrul Secţiei de Politie Rurala nr. 4 Cornu, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt calificat.

Știri locale

geam-spart-autobuzLa data de 27.03.2012, orele 22.42, Dispeceratul Politiei Municipiului Ploiesti a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe strada Naţiunii o persoana a pătruns într-un autobuz.

În baza celor sesizate, la faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secţiei 1 Poliţie, care au depistat pe strada Naţiunii un grup de trei persoane cu varsta de 14-15 ani. S-a trecut la identificarea persoanelor depistate stabilind ca acestea se numesc: N. Cezar, P. Danut, N. Cristofor şi N. Geani, toţi din Ploiesti.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cel care a patruns in autobuz este N. Cezar, acestuia fiindu-i întocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la furt calificat.

Cercetarile sunt continuate de catre lucratorii Sectiei nr. 1 Politie Ploieşti, în vederea documentarii întregii activitati infractionale.

Știri locale

toporLa data de 27.03.2012, poliţiştii din Ariceştii Rahtivani au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112 cu privire la faptul ca B. Dumitru a aruncat cu un topor într-un autoturism, distrugându-i capota.

Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, iar, în urma primelor verificări, au stabilit că A. Valentin şi P. Marian, angajaţi ai societătii care deţine autoturismul cu capota distrusă, i-au înmanat lui B. Dumitru

o instiintare de plata pentru serviciile prestate de catre societatea, moment in care acesta s-a enervat si a iesit din curte cu un topor pe care l-a aruncat catre autoturismul respectiv, lovind si distrugand capota autovehiculului.

B. Dumitru a fost condus la sediul Postului de Politie Aricestii Rahtivani pentru cercetari, intocmindu-i-se dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de distrugere si port fara drept de arma alba in loc public.

Știri locale

Parfumuri-confiscateÎn urma misiunilor specifice executate în data de 26 martie a.c. în municipiul Ploieşti, un echipaj de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab”, a surprins pe T.V. de 23 ani din Bucureşti, în timp ce oferea spre vânzare persoanelor care tranzitau zona Halelor Centrale din municipiului Ploieşti, mai multe sticluţe cu parfum cu numele unor cunoscuţi producători de profil, prezentându-le ca fiind produse de origine.

Întrebat cu privire la provenienţa parfumurilor, acesta a declarat că a achiziţionat respectivele produse din Complexul Comercial Europa Bucureşti.

Celui în cauză i-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, faptă prevăzută şi sancţionată de art.90 alin.1 lit.b din Legea nr. 84 din 15.04.1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Dosarul cu documentele întocmite urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.


Știri locale

otel-betonLa data de 26.03.2012, ora 19.30, Dispeceratul Poliţiei Municipiului Ploieşti a fost sesizat prin S.N.U.A.U. « 112 » de către C. Marin din Ploieşti, cu privire la faptul ca persoane necunoscute sparg o placă din beton amplasată sub podul rutier de pe strada Ştrandului.

În baza celor sesizate, la faţa locului s-au deplasat lucrători din cadrul Secţiei 1 Poliţie, care i-au surprins în flagrant pe V. Gheorghe, de 26 ani şi P. Napoleon, de 36 ani, ambii din Ploieşti, care spărgeau cu un baros şi o rangă o placă din beton, pentru a sustrage fierul beton rezultat. Ei intenţionau să comercializeze materialul feros astfel obţinut la un centru de colectare a materialelor reciclabile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de furt calificat.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secţiei nr. 1 Ploieşti.

Știri locale

amenda-politieÎn cursul săptămânii trecute, poliţiştii ploieşteni au continuat activităţile de  prevenire şi combatere a cerşetoriei şi prostituţiei, manifestări în cadrul cărora poate fi inclusă şi prezenţa copiilor străzii, a spălătorilor de parbrize şi vânzătorilor ambulanţi.
Un alt aspect urmărit a fost depistarea şi sancţionarea conducătorilor atelajelor hipo care circulă pe străzile din municipiu, unde circulaţia este interzisă pentru astfel de vehicule.

În urma celor 4 acţiuni desfăşurate au fost obţinute următoarele rezultate:

- sancţiuni aplicate pentru cerşetorie = 40

- sancţiuni aplicate căruţaşilor = 7

- sancţiuni aplicate pentru practicarea prostituţiei = 7

- sancţiuni aplicate comercianţilor ambulanţí = 26

- total sancţiuni aplicate = 213, în valoare de 46.815 lei, totodată fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 7.830  lei.

Știri locale

pumn_1În ziua de 25.03.2012, Dispeceratul Poliţiei Municipiului Ploieşti a fost sesizat de Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cu privire la faptul că la această unitate s-a prezentat un bărbat care prezinta urme de violenţă, şi care a declarat că acestea provin dintr-o altercaţie.

Echipa operativă care a efectuat primele cercetări a stabilit că în jurul orei 12.30, în timp ce se deplasau pe strada C.D. Gherea din Ploieşti, S. Ion şi D. Gheorghe s-au întâlnit cu Z. George, între aceştia având loc o discuţie contradictorie pe fondul unei datorii băneşti mai vechi.

La un moment dat, Z. George l-a lovit cu pumnul în faţă pe S. Ion, ulterior cei trei lovindu-se reciproc.

După incident, toate persoanele implicate au plecat de la faţa locului, iar în jurul orei 14.30 S. Ion s-a deplasat la spital pentru a primi îngrijiri medicale, nerămânând internat.

Știri locale

pistolPoliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Câmpina l-au depistat pe B. Dumitru din municipiu, care deţinea ilegal la domiciliu un pistol cu aer comprimat calibru 4,5mm.

Acesta a declarat că nu a avut cunoştinţă că deţinerea unei astfel de arme este supusă autorizării.

Arma a fost ridicată în vederea cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “deţinere sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”.

Joomla SEF URLs by Artio