Știri locale

Știri locale

cjph 04 18Consiliul Judeţean Prahova a analizat, în şedinţa din această săptămână, un proiect de hotărâre vizând Centrului Şcolar de Educaţie Inclusivă Breaza, pe care autorităţile doresc să îl extindă, doteze şi modernizeze din fonduri europene. Hotărârea adoptată acum a vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestor lucrări, practic unul dintre ultimii paşi înainte de depunerea cererii de finanţere prin Programul Operaţional Regional.

Read more: Proiect european pentru extinderea şi modernizarea Centrului de Educaţie Inclusivă Breaza
Știri locale

parcul constantin stere bucovAdministraţia Parcului Memorial "Constantin Stere" a anunţat că va demara în scurt timp lucrările pentru amenajarea unei noi parcări, în apropiere de intrarea în cea actuală. Noul proiect va crea aproape 210 locuri nou, anunţă autorităţile, care amintesc că parcarea actuală oferă circa 150 de locuri, iar vizitatorii au şi posibilitatea de a-şi lăsa maşinile, contra cost, pe aleea care asigură accesul rutier spre parc.

Read more: Peste 200 de locuri noi de parcare vor fi amenajate la Parcul Bucov
Știri locale

anunt publicAsociatia Grupul de Actiune Locala Ploiesti – Dezvoltarea Sustenabila a Zonelor Marginalizate din Municipiul Ploiesti (GAL Ploiesti) anunta deschiderea depunerii de oferte in vederea selectiei unei firme care sa intocmeasca proiectul de functionare pentru GAL conform Ghidului Solicitantului “Sprijin pentru functionarea Grupurilor de Actiune Locala pentru implementarea strategiilor de dezvoltare locala la nivelul oraselor cu peste 20.000 locuitori”,etapa a-III-a mecanismului DLRC.

Termen de depunere 11.05.2018, ora12.00., pe adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau Bdul Republicii nr.2 intrarea G.

Știri locale

colegiu sinaiaConducerea Colegiului "Mihail Cantacuzino" din Sinaia a anunțat primele măsuri în urma accidentului petrecut, în urmă cu o săptămână, în fața unității de învățământ, provocat de o elevă a școlii și care s-a soldat cu cinci victime, de asemenea din rândul liceenilor. De asemenea, a fost lansat un apel către tinerii care fac naveta la cursuri.

Read more: Primele măsuri la Sinaia, în urma accidentului cu cinci victime provocat de o elevă a Colegiului...
Știri locale

accident tancabesti 20 04 18Şapte persoane au fost rănite, vineri seară, într-un accident produs pe Drumul Naţional 1, la Tâncăbeşti, în apropiere de graniţa dintre judeţele Ilfov şi Prahova. Trei maşini s-au lovit violent, iar două persoane au rămas prinse între fiarele contorsionate.

Read more: Accident grav cu trei maşini pe DN1. Şapte persoane, dintre care două inconştiente, au ajuns la...
Știri locale

DJ145 magureniConsiliul Judeţean Prahova a aprobat un parteneriat cu Primăria Măgureni, pentru derularea unor lucrări de modernizare pe Drumul Judeţean 145, care trece prin centrul comunei. Etapa 1 a acestui proiect propune amenajarea de trotuare, rigole şi parcări pe marginea acestei şosele, între kilometrii 1+980 şi 3+650. Pe acest tronson urmează să fie amenajată şi o pistă pentru biciclete.

Read more: Fonduri de la CJ Prahova pentru trotuare, rigole, parcări şi pistă de biciclete la Măgureni
Știri locale

Bursa generală a locurilor de muncă, organizată de AJOFM Prahova și derulată, vineri, simultan, la Ploiești și Câmpina, a atras aproape 4.000 de persoane aflate în căutarea unui job. Însă cei care au avut noroc pot fi numărați pe degetele de la o mână!

Read more: Doar patru persoane, din peste 3.700 de participanți, au fost angajate, vineri, la bursa locurilor...
Știri locale

centru social calinestiConsiliul Judeţean Prahova a anunţat că va depune două proiecte europene, pentru modernizarea centrului social de la Călineşti, unde se doreşte introducerea în premieră în judeţ a unui sistem de asistenţă social bazat pe crearea unor centre de zi şi a unor case individuale în care pacienţii să se retragă seara şi să locuiască la fel ca "afară". Demersurile au fost începute de Primăria Floreşti, care a decis, pe ultima sută de metri, să lase autorităţile judeţene să preia cele două proiecte, care propun crearea a două centre de zi şi cinci case, în condiţiile în care centrul social este găzduit în prezent de o clădire veche şi depăşită din multe puncte de vedere.

Read more: Proiecte europene pentru centrul social de la Călineşti
Știri locale

Primul festival al științelor de la Ploiești va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni și va reuni cele 12 proiecte de matematică și fizică realizate în școli din tot județul, care au câștigat finanțarea oferită anul acesta din Fondul Științescu, prin competiția organizată de Fundația Comunitară Prahova.

Read more: 12 proiecte dedicate științelor exacte, concepute de elevi și profesori din Prahova, finanțate cu...