Știri locale

Știri locale

accient rutierTragicul accident rutier care a avut loc pe 26 august, în care o fetiță de 5 ani a murit într-o intersecţie din satul minier de la Filipeştii de Pădure, a trezit, din nou, autoritățile județene. Consiliul Județean Prahova a prevăzut fonduri pentru amenajarea unui sens giratoriu, la cererea autorităţilor locale din Filipeştii de Pădure, încă de la începutul anului.

Read more: Culmea ghinionului! CJP plănuia să facă un sens giratoriu în intersecția unde s-a produs tragicul...
Știri locale

boala limbii albastreBoala limbii albastre a ajuns și în țara noastră. În județul Buzău, au fost confirmate 28 de focare, fiind afectate 73 de bovine și cinci ovine. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a informat statele memebre UE despre apariția bolii în România. Două focare de "boala limbii albastre" au fost confirmate și în Prahova.

Read more: Boala "Limbii Albastre" se extinde pe teritoriul României. Două focare, confirmate și în Prahova
Știri locale

actualitatea-stafeta-muntilor-bucegi

Campionatul Național "Ștafeta Munților", ediția a treia, are în componență șase etape organizate în diverse masive din România, fiind o competiție specializată, al cărei clasament general este alcătuit exclusiv din probe ce pot fi cuantificate obiectiv și în cadrul căreia concurenții au posibilitatea să participe la categoria corespunzătoare vârstei și nivelului de pregătire.

Read more: CAMPIONATUL NAȚIONAL "ȘTAFETA MUNȚILOR", EDIȚIA 2014. Nu rata ultimele două etape
Știri locale

pasarele pietonaleNicio persoană nu şi-a pierdut viaţa în accidente rutiere pe DN1, tronsonul Comarnic-Buşteni-Azuga, de la instalarea pasarelelor pietonale, a semafoarelor inteligente şi a separatoarelor de sens. O analiză cerută de vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, arată că, din 2013, în cele trei staţiuni turistice, pe artera tranzitată de DN 1 numărul accidentelor rutiere grave şi al consecinţelor acestora a fost redus semnificativ.

Read more: Ce efect au pasarelele pietonale de pe DN1
Știri locale

Centru-turistic-modelReprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Ministerului Turismului au venit la Câmpina pentru a discuta cu administraţia locală ultimele detalii ale proiectului privind realizarea Centrului de Informare şi Promovare Turistică şi pentru a vedea locaţia unde va fi amplasat acest centru. Este vorba despre un proiect mai vechi al Primăriei Câmpina, realizat în 2011 în parteneriat cu Ministerul Turismului, asemeni multor altor localităţi din ţară.

Read more: Centru de Informare și Promovare Turistică, în Câmpina
Știri locale

zilele comunei poiana campina 2014Mâine, 15 august, se împlinesc 504 ani de atestare documentară a comunei Poiana Câmpina. Evenimentul nu putea fi decât prilej de mare petrecere. Cum ziua localităţii pica concomitent cu o importanţă sărbătoare religioasă, "Sfânta Maria", Primăria şi Consiliul Local au pregătit o serie de activităţi artistice pentru toate gusturile. Iată programul:

Read more: PETRECERE ÎN PRAHOVA: Irina Loghin şi Pepe, la zilele comunei Poiana Câmpina
Știri locale

salon umor busteni 3În perioada 1 - 2 august 2014, la Muzeul Memorial "Cezar Petrescu" din Buşteni s-a desfășurat cea de-a XIX-a ediție a Salonului de Umor "Ridendo Dicere Verum", cu tema "D'ale Cotroceniului", informează un comunicat de presă al administrației locale.

Read more: Premii surpriză la cea de-a XIX-a ediție a Salonului de Umor "Ridendo Dicere Verum" de la Bușteni