Știri locale

Știri locale

politia-echipaj-autoO patrulă mixtă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti l-a depistat pe A. Bogdan, care conducea pe strada Mărăşeşti un autoturism înmatriculat în alt stat.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul figura ca fiind furat din Grecia, din anul 2010, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare erau atribuite unui autoturism înmatriculat în Spania.

Autoturismul a fost ridicat în vederea cercetărilor, verificările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmariculare.

Știri locale

clocksRomânia trece, duminică, la ora oficială de vară, ora Europei Orientale. Ceasurile se dau înainte, ora 03.00 devenind ora 04.00. Prin această trecere, orarul de vară din România este corelat cu cel practicat în țările membre ale Uniunii Europene și se aplică pentru perioada cuprinsă între ultima duminică a lunii martie și ultima duminică a lunii octombrie.
Știri locale

bani-leiPoliţiştii din Ploieşti, Valea Călugărească, Ceptura, Câmpina, Buşteni, Breaza, Plopeni şi Măgurele au aplicat ieri 104 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 30 000 lei
 1. Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale – Compartimentul ”Furturi din buzunare şi genţi” împreună cu lucrători din cadrul Serviciului Criminalistic au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare şi genţi pe mijloacele de transport în comun, respectiv traseele 30, 35, 101 de pe raza Municipiului Ploieşti.
Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 11 Valea Călugărească au acţionat în zonele frecventate de persoane care practiă prostituţia. Astfel în Bucov, în zona D.N. 1 B, la intersecţia cu drumul comunal Chiţorani şi la intersectia cu drumul ce asigura accesul în Parcul “Constantin Stere” au fost depistate patru tinere care practicau prostituţia. Acestea au fost sancţionate contravenţional.
 1. Activităţi similare au desfăşurat şi polişţiştii din Ceptura. Aceştia au acţionat pe raza comunei Tomşani, în parcările de pe D.E. 577. Au fost depistate  B. Elena, S. Lexandra, S. Cristina şi N. Mariana, care racolau bărbaţi în vederea întreţinerii de raporturi sexuale cu acestea contra unor sume de bani. Cele patru au fost sancţionate contravenţional
În noaptea de 20/21.03.2012, lucrători din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Ploieşti au organizat şi desfăşurat un control pentru prevenirea şi combaterea încălcărilor prevederilor Legii 333/2003 şi H.G. 1010/2004. A fost vizat modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu de către agenţii de pază care îşi desfăşoară activitatea la societăţile comerciale din cadrul Parcului Industrial Ploieşti.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale în cooperare cu cei ai Poliţiei Municipiului Câmpina şi Serviciului de Intervenţie Rapidă au desfăşurat o razie în scopul prevenirii şi combaterii infracţiunilor cu violenţă în localurile publice, prevenirii şi combaterii furturilor de autovehicule şi altor infracţiuni sau fapte antisociale stradale . Pentru derularea în bune condiţii a activităţilor au fost instituite patru filtre pe principalele artere rutiere de acces în municipiu concomitent cu descinderi în localurile de alimentaţie publică.
 1. Poliţiştii din Buşteni au acţionat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului. Astfel, au fost vizate unităţilor poştale ca deţinători de valori.
Compartimentul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Breaza a organizat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. Totodată, oamenii legii au avut în vizor şi paza bunurilor şi valorilor monetare, comercializarea de băuturi alcoolice neautorizate, comerţul stradal neautorizat şi comerţul cu materiale feroase si neferoase.
Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.8 Măgurele au organizat şi executat o acţiune de tip integrat în comunele Măgurele şi Bălţeşti pentru prevenirea şi combaterea transportului illegal de material lemons.
Poliţiştii oraşului Plopeni au avut în vizor disciplinizarea conducătorilor auto si depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză.Știri locale

alcooltestUn bărbat din comuna Gura Vitioarei  a fost reţinut ieri sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat în circulaţie şi refuzul conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În jurul orei 19.40, o patrulă auto din cadrul Secţiei nr. 12 Poliţie Rurală Vălenii de Munte a efectuat semnal regulamentar de oprire unui motociclu care circula pe D.C. 42 şi al cărui conducător nu era echipat corespunzător.
Motociclistul nu a oprit, poliţiştii pornind în urmărirea lui, şi reuşind să-l oprească după aproximativ 2 km.
După ce a coborât de pe motociclu, conducătorul acestuia a încercat să fugă, a fost somat să se oprească, şi imobilizat, iar ulterior încătuşat de către agenţii de poliţie.
Acesta a adresat injurii şi alte jigniri celor doi agenţi de poliţie şi l-a ameninţat cu moartea în repetate rânduri unul dintre ei.
Motociclistul emana halenă alcoolică, însă a refuzat, continuând să-i ameninţe pe poliţişti.
Din verificări a rezultat că motocicleta nu era înmatriculată în circulaţie, iar bărbatul recalcitrant nu poseda permis de conducere .
Parchetul de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte a dispus reţinerea  lui D. Nicolae sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat în circulaţie şi refuzul conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cursul acestei zile, învinuitul urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Știri locale

catuse01În urma investigaţiilor efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale privind o reclamaţie de tâlhărie comisă asupra lui P. Eduard de către o persoană necunoscută care l-a deposedat prin violenţă de un telefon, a rezultat că  aspectele reclamate iniţial nu corespund realităţii.

Concret, din cercetări a rezultat că “victima“  sesizării s-a întâlnit cu N. Andreea şi o altă colegă a acesteia, iar pe drum i-a cerut telefonul mobil pentru a suna pe cineva.

La scurt timp, a apărut Ţ. Suraj, de 15 ani, din Lipăneşti, coleg de liceu, care, a simulat aplicarea unei lovituri în burtă şi a intrat în posesia telefonului (fiind înmânat de „victimă”) şi a fugit.

Ulterior P. Eduard şi Ţ. Suraj s-au întâlnit şi au stabilit modul de valorificare a telefonului mobil. De faţă a fost şi un al treilea coleg de liceu,  D. Alexandru, care a avut cunoştinţă de întregul eveniment ce urma să aibă loc şi care a şi beneficiat de o parte din suma de bani obţinută din valorificarea telefonului mobil.

Telefonul a fost vândut contra sumei de 1700 lei, din care D. Claudiu a primit suma de 500 lei, iar restul a fost împărţit între ceilalţi doi.

În urma analizării actelor administrate în cauză, procurorul a dispus continuarea cercetărilor faţă de P. Eduard şi Ţ. Suraj sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, iar faţă de D. Claudiu pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire.

Telefonul mobil a fost recuperat şi predat părţii vătămate.

Știri locale

penitenciar_targsorPenitenciarul Ploieşti  cu sediul în strada Rudului nr. 49,  pune la dispoziţie persoanelor interesante forţă de muncă specială (persoane private de libertate), pe perioade de timp determinate (1 – 12 luni)  cu un număr variabil de persoane, în funcţie de nevoile solicitate.

Serviciile oferite  acoperă o gamă diversă de activităţi, astfel:

 • Lucrări în domeniul construcţiilor civile şi industriale, rutiere  şi feroviare, etc.
 • Lucrări în agricultură (prăşit manual, irigat, recoltat).
 • Gospodărire comunală  (curăţat parcuri şi spaţii verzi, amenajat şi curăţat străzi).
 • Ambalat  confecţii textile, etc.
 • Producţie ambalaje carton/mase plastice.
 • Activităţi auxiliare muncii necalificate (recuperarea deşeurilor şi reciclarea acestora, lucrări de curăţenie, manipulat  materiale, etc.)

Folosirea forţei de muncă speciale poate reprezenta o soluţie eficientă pentru societăţile care doresc stabilitate

şi rentabilitate în activităţile desfăşurate.

Avantajele colaborării cu Penitenciarul Ploieşti:

 • Asigurarea unui număr constant de persoane  private de libertate  pe  toată  durată derulării contractului atât în interiorul penitenciarului cât şi în exteriorul acestuia.
 • Negocierea tarifelor în funcţie  de complexitatea lucrărilor efectuate;
 • Folosirea deţinuţilor la muncă nu implică încheierea unui contract de muncă cu aceştia ci încheierea unui contract de prestări servicii între societate şi penitenciar;
 • Scutirea de la plata obligaţiilor  faţă de  bugetul  asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor de sănătate, fond de şomaj,etc.;
 • Oprirea procesului  de  producţie, la solicitarea beneficiarului forţei de muncă speciale, pe anumite perioade de timp, din cauze obiective, fără ca acest lucru să atragă  cheltuieli suplimentare din partea societăţii beneficiare;
 • Siguranţa asupra materiilor prime, materialelor, uneltelor şi utilajelor folosite în procesul tehnologic, nexistând riscul sustragerii acestora;
 • Paza persoanelor private de libertate şi hrana acestora  sunt asigurate de către penitenciar;
 • Supravegherea şi coordonarea lucrărilor sunt asigurate de către personalul penitenciarului în colaborare cu reprezentanţii societăţii angajatoare;
Știri locale

catuse01În ziua de 20.03.2012, reprezentantul unei societăţi comerciale din Ploieşti a sesizat Secţia 3 Poliţie Ploieşti despre faptul că din incinta unui compex comercial din zona centrală a municipiului au dispărut mai multe bunuri de mobilier, care aparţin societăţii respective.

Din primele verificări efectuate de poliţişti a rezultat că din depozitul societăţii comerciale lipsesc 4 canapele şi 4 fotolii, principalul suspect de furtul acestora fiind angajatul unei alte societăţi care comercializează mobilă şi care are un depozit aflat în vecinătate.

Angajatul respectiv şi un cunoscut al acestuia au sustras obiectele de mobilier şi le-au depozitat în mai multe locaţii, iar o parte le-au vândut.

Bunurile au fost recuperate şi predate societăţii comerciale păgubite, cei doi suspecţi fiind cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Știri locale

prostituate2La data de 20.03.2012, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au organizat şi desfăşurat o acţiune în zona D.N. 1 Km. 6 - Pădurea Păuleşti, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de prostituţie şi proxenetism.

Astfel, au fost depistate C. Dibionta, de 21 ani, C. Florenţa, de 23 ani, C. Angelica, de 20 ani, D. Elena, de 18 ani, toate din Câmpina şi M. Ancuţa de 20 ani, din jud. Sălaj, care atrăgeau bărbaţi în vederea întreţinerii de relaţii sexuale contra unor sume de bani.

Persoanele depistate au fost conduse la sediul I.J.P. Prahova, unde au fost sancţionate contravenţional, urmând a se continua activităţile de documentare pentru săvârşirea infracţiunii de prostituţie.

Extinzând cercetările, poliţiştii au constatat că C. Florenţa a participat la furtul unui telefon mobil, infracţiune comisă în municipiul Câmpina. În consecinţă, aceasta a fost predată unei escorte a Poliţiei Municipiului Câmpina – Biroul de Investigaţii în vederea continuării cercetărilor.

Știri locale

bani-leiUn ploieştean în vârstă de 87 de ani, a reclamat ieri poliţiştilor Secţiei 3 Ploieşti faptul că în timp ce se afla pe str. Mărăşeşti a fost acostat de două persoane necunoscute, bărbat şi femeie, care sub pretextul că sunt reprezentanţi ai unei firme de întrajutorare din spaţiul Uniunii Europene, l-au determinat să le înmâneze suma de 1400 lei.

Read more: Doi escroci au "ajutat" doi bătrâni deposedându-i de 1400 lei
Știri locale

Parfumuri-confiscateUn echipaj din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab”, l-a surprins pe Constantin G. de 43 ani din comuna Drăgăneşti, judeţul Prahova, în timp ce oferea spre vânzare persoanelor care tranzitau zona sălii de fitnes situată pe strada B.P.Haşdeu din municipiului Ploieşti, mai multe sticluţe cu parfum cu numele unor cunoscuţi producători de profil, prezentându-le ca fiind produse de origine.
Întrebat cu privire la provenienţa parfumurilor, acesta a declarat că a achiziţionat respectivele produse din Complexul Comercial Europa Bucureşti.
Celui în cauză i-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, faptă prevăzută şi sancţionată de art.90 alin.1 lit.b din Legea nr. 84 din 15.04.1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.
Dosarul cu documentele întocmite urmează a fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.
Știri locale

locuri-muncaAgenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova, la inițiativa Primăriei Ploiești, organizează BURSE ALE LOCURILOR DE  MUNCĂ PENTRU CARTIERELE MUNICIPIULUI PLOIEȘTI (EDIȚIA A II-A).

Această acțiune vine în sprijinul șomerilor și are menirea de a reuni atât angajatori cât și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă,  în scopul prevenirii și reducerii șomajului din Municipiul Ploiești.

Evenimentul  va avea loc începând cu ora 10.00 și se va desfășura în Municipiul Ploiești, după cum urmează :

22.03.2012 - Cartier Vest : Clubul Pensionarilor - str. Înfrățirii ;

23.03.2012 - Cartier Nord : Sediul R.A.T.P., str. Gageni nr. 88 ;

26.03.2012 - Cartier Sud : Școala Generală « Mihail Eminescu», b-dul București, nr.25A.

Agenții economici interesați pot confirmă participarea și vor transmite oferta de locuri de muncă disponibilă , la tel/fax : 0244/571.444, 0244/577.380 sau la adresa de e- mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Joomla SEF URLs by Artio