Știri locale

Știri locale

pasarela omniaÎntre Winmarkt Omnia și Galeriile Comerciale ar putea să apară o nouă pasarelă, la nici 50 de metri de cea existentă, informează Ziarul Oamenilor Buni. După ce în campania electorală a promis ploieștenilor care locuiesc în apartamentele de deasupra Galeriilor Comerciale că nu va susține acest proiect, primarul Iulian Bădescu s-a sucit și s-a transformat în avocat al proprietarilor celor două spații comerciale. Citeşte integral despre subiect pe Ziarul Oamenilor Buni.

Știri locale

ratpRATP anunţă călătorii ca traseele 5, 28, 36, 44 barat şi 104 vor circula deviat în data de 8 mai 2013 în intervalul orar 19.30 – 23.00, urmare a desfăşurării meciului de fotbal de pe stadionul Ilie Oană.

Traseul 5: Sp. Judeţean – Cart. M. Bravu
- pe sensul Sp. Judeţean – Cart. Mihai Bravu, traseu normal până pe str. Ştefan Greceanu, după care va parcurge străzile: N. Bălcescu, Dr. Bagdazar, Buna Vestire, Mircea cel Bătrân, Grădinari, stg. Chimiei.
- pe sensul Cart. Mihai Bravu – Sp Judeţean, va parcurge străzile: Chimiei, Grădinari, Mircea cel Bătrân, Buna Vestire, Avram Iancu, M. Bravu, după care traseu normal.

Traseele 28, 36, 44 barat şi 104: Centru – UZTEL
- pe sensul Centru – UZTEL se vor parcurge străzile: M. Bravu, N. Bălcescu, Dr. Bagdazar, Buna Vestire, Mircea cel Bătrân, Grădinari, Mihai Bravu după care traseu normal
- pe sensul UZTEL – Centru, traseu normal până în staţia FERO, după care se vor parcurge străzile: Grădinari, Mircea cel Bătrân, Buna Vestire, Avram Iancu, M. Bravu.

Mijloacele de transport public vor efectua pe porţiunea deviată toate staţiile întâlnite în parcurs.

Știri locale

magurele parc fotovoltaicTot mai multe companii străine sunt interesate, în ultima vreme, să investească în producţia de energie regenerabila din România. Printre judeţele în care au optat să investească producătorii surselor alternative de energie figurează şi Prahova. Astfel, pe raza comunei Măgurele, o companie din Danemarca a început, cu puţin timp în urmă, construirea primului parc fotovoltaic din zonă, investiţie care se ridică la peste 4.5 milioane de euro. După cum ne-a confirmat primarul comunei, Vasilică Diaconu, cele 8,6 hectare de teren pe care se vor monta panourile fotovoltaice de captare a energiei solare au fost cumpărate de la localnici. Panourile fotovoltaice ar urma să producă primii kilowaţi de energie regenerabilă la sfârşitul lunii iunie 2013.

Read more: Un parc fotovoltaic va fi ridicat în comuna Măgurele
Știri locale

oborul-ploiestiDorinţa reprezentanţilor administraţiei locale din Ploieşti de a privatiza Oborul Ploieşti printr-o procedură de selecţie de oferte a creat un scandal imens, presa locală acuzând conducerea SC Hale şi Pieţe Ploieşti că ar fi desfăşurat o procedură de licitaţie netransparentă, în care s-au înregistrat o serie de nereguli.

Read more: Oborul Ploieşti, privatizat ILEGAL / Dezvăluiri observatorulph.ro
Știri locale

electriceRegia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti a hotârât să prelungească „Marea debarasare", campanie în cadrul căreia cetăţenii sunt invitaţi să predea deşeurile de echipamente electrice şi electronice.

Campania trebuia să se încheie pe data de 30 martie, însă aceasta va fi valabilă şi în săptămâna 1-6 aprilie.

Ploieştenii care deţin echipamente grele sau de mari dimensiuni se pot adresa la numerele de telefon 0244.54.10.71 (int. 110), la Biroul Protecţia Mediului sau la 0800.800.884 şi 0244.984 (la dispeceratul Primăriei).
Cei care au aparate de mici dimensiuni le pot preda la centrul de colectare din strada Ciprian Porumbescu.

Cetăţenii participanţi la campanie sunt automat înscrişi la tombola care se va desfăşura luni 08 aprilie 2013, ora 10 la parterul complexului Winmarkt Grand Center. Premiile în valoare de 2.500 de lei constau în aparate electrocasnice oferite de Asociaţia ROREC.

Regulamentul tombolei este disponibil pe www.rasp.ro.

Știri locale

badescu cosma eparu psd 4La sfârşitul săptămânii trecute, primarul municipiului Ploieşti, Iulian Bădescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Organizaţiei PSD Ploieşti, pentru un mandat de doi ani, cu votul unanim al celor 245 de delegaţi prezenţi vineri, 15 martie 2013, la Conferinţa municipală de alegeri.

Read more: Vezi ce membri au fost aleşi în noua structură de conducere a PSD Ploieşti, după alegerile interne...
Știri locale

laura moagher parc bucovAMENINŢATĂ PENTRU CĂ ŞI-A FĂCUT DATORIA: Directoarea Parcului Memorial "Constantin Stere", Laura Moagher, a devenit ţinta unor atacuri violente venite din partea unui grup de ploiesteni furiosi. Angajaţii aflaţi în subordinea directoarei parcului au încercat să-şi facă datoria, ridicând de pe domeniul public un câine aflat în libertate pe domeniul public.

Read more: Directoarea Parcului Bucov, ameninţată în propriul birou / Exclusiv ph-online.ro
Știri locale

lei zooDupă transferarea leilor cunoscutului interlop Nuţu Cămătaru în grădina zoologică aflată în administrarea Parcului Constantin Stere, instituţia a înregistrat o creştere a încasărilor, foarte mulţi ploieşteni vizitând, în weekendul trecut, Zoo Bucov. Creşterea încasărilor grădinii zoologice a fost una substanţială, peste media zilnică. Visteria Zoo Bucov a încasat, în weekendul trecut, peste 7000 de lei din taxa de parcare şi cea de acces în grădina zoologică, informează site-ul stiriactuale.ro

Read more: Mişcare bună pentru Zoo Bucov / Leii lui Nuţu Cămătaru atrag mulţi vizitatori
Știri locale

paul dumbravanu tnl prahovaAşa cum ne-a obişnuit încă din campania electorală, deputatul ploieştean Paul Dumbrăvanu (PNL) comunică pe pagina sa de Facebook toate proiectele şi activităţile în care este implicat. Ultima postare a deputatului ploieştean este cea legată de organizarea unui concurs în scop caritabil, în urma căruia persoana care a donat cei mai mulţi bani în contul unei asociaţii care se ocupă cu îngrijirea persoanelor autiste primeşte, din partea alesului ploieştean, biletul acestuia la meciul de fotbal Steaua-Chelsea.

Read more: INEDIT / Deputatul Paul Dumbrăvanu a organizat un concurs pe Facebook, în scop caritabil, pentru...
Știri locale

magurele eroiCine moare pentru Patrie trăieşte veşnic! Pentru că în 2018, se vor împlini o sută de ani de la făurirea statului naţional unitar român, a fost demarat un program naţional ce cuprinde acţiunea de sădire, în spaţiul public românesc, şi simbolic, chiar peste graniţă, acolo unde au murit eroi români, a peste un milion de arbori: stejari, tei, brazi.

magurele 3Lansarea acestui proiect naţional a avut loc pe 1 Martie 2013, la Monumentul Eroilor din comuna prahoveană Măgurele, prin implicarea Primăriei Măgurele şi a Consiliului Local în colaborare cu Consiliul Judeţean Prahova, a lăcaşelor de cult, a armatei, veteranilor, a şcolii şi a întregii societăţi.

„Aglomeraţie" de personalităţi pe metru pătrat

La eveniment au participat Gabriel Oprea – viceprim-ministru în Guvernul României, Nicolae Bănicioiu – Ministrul Tineretului şi Sportului, Mircea Cosma – Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Marius Sersea – Prefectul Judeţului Prahova, Rodica Paraschiv – subprefectul Judeţului Prahova, Radu Oprea – senator de Prahova, Ion Luchian – senator de Prahova, Dragoş Gunia – deputat de Prahova, Răzvan Tănase – deputat de Prahova, Sebastian Danielescu – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega – vicepreşedinte Consiliul Judeţean Prahova, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi primari din Judeţul Prahova. A mai participat şi o delegaţie din Ucraina (Bucovina) din care au făcut parte academicianul Vasile Tărâţeanu şi Elena Nandriş – primarul Localităţii Mahala (Cernăuţi).

magurele 1Programul manifestării a cuprins momente dedicate eroilor din război, cu precădere celor 142 din această localitate.
Acţiunea de la Măgurele a culminat cu plantarea a 142 puieţi de conifere şi foioase, în locul numit Izvorul lui Burebista - satul Coada Malului, constituind începutul unui proiect ce va continua în toată ţara, sub deviza "Un arbore pentru fiecare erou", până la atingerea cifrei de 1 150 000.

În cadrul evenimentului, a fost lansat, pentru întregul spaţiu românesc, apelul "Eroii, veşnic vii", cu derulare în timp până la 1 decembrie 2018, când se vor aniversa 100 de ani de la făurirea României Mari.

vasilica diaconu aph„Mulţumesc celor care s-au alăturat Primăriei Măgurele în susţinerea acestui proiect într-un număr cât mai mare demonstrând încă o dată că avem respectul cuvenit faţă de trecut, faţă de istorie, faţă de eroii noştri care au luptat pentru un ideal măreţ, Unirea tuturor românilor!", a declarat primarul comunei Măgurele, Vasilică Diaconu.

Potrivit cercetărilor istorice, în Primul Război Mondial au murit pe fronturile de luptă peste 880 000 de ostaşi români şi circa 275 000 persoane civile. În cel de al Doilea Război Mondial pierderile militare româneşti au fost de aproximativ 300 000 de oameni. Totalul morţilor este de 93. 326 (72 291 în timpul alianţei cu Puterile Axei şi 21 035 cu partea aliaţilor) numai 80 000 au supravieţuit captivităţii în Uniunea Sovietică. Sursele ruseşti menţionează 54 600 de morţi din cei 201 800 de prizonieri luaţi de sovietici în timpul războiului.
Cifrele nu includ cei 40 000 – 50 000 morţi în armata ungară. Menţionăm că pierderile de civili sunt de 64 000 inclusiv 20 000 de morţi în timpul ocupaţiei ruse a Basarabiei şi Bucovinei din 1940-41 şi genocidul ţiganilor, soldat şi acesta la circa 36 000 de morţi. Mai puţin se ştie că raidurile aliaţilor au provocat 7 693 de morţi.

VEZI GALERIA FOTO PE PAGINA DE FACEBOOK APH

Joomla SEF URLs by Artio