Știri locale

Știri locale

Diploma_obtinuta_la_Festivalul_de_Cor_din_AntalyaCasa de Cultură „I.L. Caragiale” a muncipiului Ploieşti a obţinut premiul II la categoria Cor Mixt de Tineret  în cadrul Festivalului şi Concursului Coral International AICF ( Antalya International Choir Festival), eveniment ce s-a desfăşurat în perioada 11-15 aprilie 2012.


Programul susţinut de Corala „Anche Musica” a Casei de Cultură „I.L. Caragiale”, dirijată de prof. Amalia Secreţianu, a fost apreciat de juriu iar în acest context reprezentanţii municipiului Ploieşti au fost invitaţi concerteze  şi în cadrul Galei Laureaţilor.

Știri locale

gardUn bărbat din comuna Drăgăneşti a reclamat poliţiştilor Secţiei Rurale nr. 11 Valea Călugărească faptul că i-a fost sustrasă plasa de la gardul unui teren pe care îl deţine pe raza comunei.

Poliţiştii au demarat cercetările, identificându-l ca principal suspect de comiterea furtului pe M. Ion, din localitate. Acesta tăiase plasa în bucaţi mai mici, cu intenţia de a le comercializa.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

Știri locale

masina_avariataÎn noaptea de 20/21.04.2012, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti s-au prezentat pentru acordarea de îngrijiri medicale P. Ionuţ şi A. Ion, care au declarat că au fost victimele unui accident rutier produs cu intenţie de F. Nicolae.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi se deplasau pe jos pe str. Corlăteşti din municipiul Ploieşti, către str. Râfov, cu intenţia de merge la un magazin cu program non-stop.

La un moment dat, cei trei s-au întâlnit cu F. Nicolae, F. Georgian, M. Iulian şi D. Daniel, care se aflau într-un autoturism condus de ultimul. F. Nicolae se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi s-a simţit jignit de discuţiile purtate de fratele său cu A. Vasile, motiv pentru care a început să înjure persoanele din celălalt grup, aceştia ripostând în acelaşi mod.

În timpul altercaţiei verbale, lângă ei a oprit un autoturism condus de F. Corina, sora lui F. Nicolae, care a coborât şi a încercat să aplaneze conflictul verbal iscat între fratele său şi A. Vasile, dar în momentul în care intenţiona să urce în autoturismul cu care venise, fratele său a fugit de lângă ei, s-a urcat la volanul autoturismului şi a demarat în trombă către str. Râfov.

După ce a parcurs circa 10 m, F. Nicolae a întors autoturismul spre grupul celor trei, lângă care se aflau în acest moment şi sora, fratele şi cumnatul său şi s-a îndreptat în viteză către aceştia, care au fost nevoiţi să se ferească pentru a nu fi loviţi, însă A. Ion a fost călcat cu roata dreapta spate peste metatarsienele piciorului stâng şi P. Ionuţ a fost lovit cu partea laterală drepta a caroseriei autoturismului peste membrele superioare. A. Ion, simţindu-se ameninţat, a aruncat cu o piatră spre autoturism, spărgându-i geamul portierei stânga faţă.

F. Nicolae a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti în vederea recoltării de probe biologice, permisul de conducere fiindu-i suspendat pe o perioadă de 15 zile.

În urma analizării materialului probator, Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus continuarea cercetărilor sub aspectul şăvârşirii infracţiunilor de lovire şi alte violenţe şi distrugere.

Totodată, în cauză a fost luată măsura sancţionării contravenţionale a lui A. Vasile, A. Ion, P. Ionuţ, F. Nicolae, F. Georgian, M. Grigore.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.J.P. Prahova

Știri locale

cutitDispeceratul Secţiei nr. 3 Poliţie Ploieşti a fost sesizat sâmbătă prin S.N.U.A.U. “112”, cu privire la faptul că pe Şoseaua Vestului se află o persoană care sângerează în zona feţei.

La faţa locului a fost găsit D. Georgian, în vârsta de 20 de ani, care prezenta plăgi la nivelul feţei şi sângera, acestuia fiindu-i acordate îngrijiri medicale de către un echipaj al ambulanţei.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că în timp ce se afla la domiciliu împreună cu concubina, bărbatul a avut discuţii contradictorii cu aceasta, în urma căreia s-a automutilat pe faţă, folosind un cuţit de bucătărie.

Bărbatul a fost transportat la spital, unde a rămas internat sub supraveghere medicală.

Știri locale

pistolO patrulă de siguranţă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti l-a depistat în parcarea unui supermarket pe N. Dan, în vârstă de 49 de ani.

Asupra bărbatului, poliţiştii au găsit o armă neletală – pistol cu gaze, cu încărcător şi un cartuş.

Din verificări a rezultat că acesta deţinea legal arma, însă nu se prezentase în termen de 6 luni de la obţinerea Certificatului de deţinător, pentru a-i fi eliberat permis de port-armă.

Pistolul, încărcătorul, cartuşul şi certificatul de deţinător au fost ridicate în vederea cercetărilor, iar bărbatului i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, respectiv portul fără drept a unei arme neletale în loc public.

Știri locale

biclitea_accidentUn biciclist în vârstă de 60 de ani a fost rănt grav de un autoturism pe raza localităţii Drajna. Nu există probleme de trafic.
Știri locale

lalelePoliția Locală Ploiești informează că duminică, 22 aprilie 2012, în jurul orelor 22:00, un echipaj a surprins în sensul giratoriu de la intersecția străzilor Gheorghe Grigore Cantacuzino și Vlad Țepeș, două persoane care sustrăgeau flori din rond.

La vederea polițiștilor locali, cele două femei, identificate  ca fiind R.M. și N.N., în vârstă de 49, respectiv 24 de ani, ambele dominicliate în Ploiești, au abandonat o geantă voluminoasă și au încercat să fugă.

Au fost însă reținute de agenții locali, iar în urma controlului bagajului abandonat,  s-a constatat că acesta conținea un număr foarte mare de lalele.

Cele două persoane, precum și florile confiscate, au fost predate pe bază de proces-verbal de predare-primire, Secției 1 de Poliție Ploiești, pentru continuarea cercetărilor.
Știri locale

detinuti_muncaVineri, 20 aprilie 2012, 9 persoane private de libertate din Penitenciarul Ploieşti  clasificate în regim deschis  au  desfăşurat  activităţi  de  ecologizare  şi  igienizare   a spaţiilor aflate  în  curtea  interioară  a  Grupului  Şcolar  „Sfântul  Apostol Andrei” Ploieşti.
Acţiunea   s-a  desfăşurat   cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului justiţiei nr. 420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat, a normelor legale în vigoare şi dispunerea măsurilor de siguranţă specifice. Activităţile  de  voluntariat   desfăşurate  de  persoanelor private  de  libertate  din Penitenciarul Ploieşti   vor continua  în  funcţie de solicitările primite  din  partea  instituţiilor abilitate.
Știri locale

alcooltestLa data de 19.04.2012, în jurul orei 09.44, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina – Biroul Poliţiei Rutiere, au oprit pentru control un autoturism condus de către D. Cornelia, în vârstă de 63 de ani, din municipiu.

Întrucât aceasta emana halenă alcoolică, a fost condusă la sediul Poliţiei unde s-a procedat la testarea acesteia cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior a fost condusă la Spitalul Municipal Câmpina unde i-au fost recoltate probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Conducătoarei auto i-au fost întocmite acte premergătoare, fiind cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu o alcoolemie peste limita legal admisă.

Știri locale

hoti_apartament1Poliţiştii din Văleni au depistat suspecţii în cazul spargerii unui cabinet medical din localitate.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că cinci minori, toţi din Vălenii de Munte, au pătruns prin efracţie în interiorul cabinetului unui medic de familie, de unde au sustras ştampila şi parafa unităţii, obiecte de birotică şi un telefon fix portabil.

Bunurile sustrase au fost recuperate, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.
Știri locale

prostituatePoliţiştii Secţiei 2  Ploieşti au organizat şi desfăşurat ieri o acţiune cu efective mărite în zona de Nord a Municipiului Ploieşti, în scopul prevenirii prostituţiei, proxenetismului şi cerşetoriei.

Pentru neregulile constatate, oamenii legii au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.640 lei.

Exemplu: În jurul orei 19.30, pe Bulevardul Republicii din municipiul Ploieşti au fost depistate cinci femei, care atrăgeau bărbaţi, cărora, în schimbul a diferite sume de bani le propuneau întreţinerea de raporturi sexuale.

Acestea au fost conduse la sediul Secţiei de Poliţie Nr. 2, unde au fost identificate şi sancţionate conform prevederilor Lg. 61/1991 cu amenzi în valoare totală de 2.500 lei

Joomla SEF URLs by Artio