Știri locale

Știri locale

lansare_monografie_BlejoiÎn prezenţa  preşedintelui  Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma,  a primarului Comunei Blejoi, Adrian Dumitru, a directorului Bibliotecii Judeţene, Nicolae Boaru, a unui numeros public, a fost lansată monografia Comunei Blejoi. Lucrarea a fost realizată de către ziaristul şi omul de cultură Marian Macovei şi reprezintă încă o dovadă a existenţei valorilor unei aşezări - parte a Judeţului Prahova.
Astfel, la 526 de ani de atestare documentară a localităţii Blejoi, locuitorii comunei şi ai Judeţului Prahova au posibilitatea de a cunoaşte mai bine istoria acestor locuri şi de a o transmite peste veacuri urmaşilor. Nu trebuie să uităm după cum spunea istoricul Nicolae Iorga că   ,, fiecare loc de pe pământ are o poveste a lui, dar trebuie să tragi cu  urechea ca să o auzi şi trebuie un dram de iubire ca să o inţelegi”.
Știri locale

toporLucrătorii Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Vălenii de Munte au fost sesizaţi ieri despre faptul că O. Viorel a fost lovit cu un topor, în timp ce efectua lucrări de construcţie pe un teren din comuna Poseşti.

Din primele cercetări ale poliţiştilor a rezultat că pe fondul unor neînţelegeri legate de proprietatea asupra unui teren, T. Teodor şi T. Cornel l-au lovit pe O. Viorel cu un topor peste mâna stângă, şi cu un lemn peste corp.

O. Viorel a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, însă nu a rămas internat.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor producerii incidentului.

Știri locale

evaziune_fiscala_1În ziua de 4.04.2012, dispeceratul Secţiei 2 Poliţie Ploieşti a fost sesizat despre faptul că două persoane necunoscute, pe care proprietarul le-a primit în locuinţă, i-au sustras dintr-un dormitor suma de 7.000 lei.

Din cercetări a rezultat că la uşa proprietarei, în vârstă de 85 de ani, s-au prezentat doi bărbaţi care i-au spus că sunt foşti colegi de-ai fiului său. Cei doi i-au spus femeii că au de ridicat din bancă, pentru fiul acesteia, o sumă de bani trimisă de prieteni ai acestuia care locuiesc în Statele Unite ale Americii.

Pentru efectuarea tranzacţiei, cei doi au spus că au nevoie de 100 lei, împrejurare în care femeia s-a deplasat în dormitor de unde a revenit cu suma 100 de lei, pe care i-a înmânat unuia dintre suspecţi.

După plecarea celor doi, proprietara a constatat că din dormitor, din sertarul unui birou îi lipseşte suma de 7.000 lei.

Știri locale


otel-betonLa data de 3.04.2012, poliţişti din Măgureni au observat două căruţe pe un câmp agricol situat între satul Lunca Prahovei şi satul Novăceşti.
S-a procedat la legitimarea celor doi conducatori de atelaje hipo, stabilindu-se identitatea acestora: N. Marian şi T. Nicu, ambii domiciliaţi în comuna Proviţa de Jos, în atelajele cărora au fost găsite 12 bucăţi de ţeavă din fier, cărora nu le-a putut fi justificată proveninenţa.
Din cercetările poliţiştilor a rezultat că în noaptea de 02/03.04.2012, cei doi s-au deplasat în zona unei sonde din cadrul Schelei „Drăgăneasa”, de unde au  sustras ţeava dezafectată, pe care intenţionau să o vândă la un centru de colectare a fierului vechi din localitate.

La data de 3.04.2012, poliţişti din Iordăcheanu şi Tătaru i-au depistat pe C. Victor, R. Viorel şi M. Gheorghe, care sustrăseseră ţeavă metalică de la conductele si instalaţiile parcului petrolier nr.12 Plavia.
Ţevile sustrase au fost recuperate si predate unităţii prejudiciate.
În cauză au fost întocmite dosare penale pentru furt calificat.

La data de 03.04.2012, poliţiştii din Apostolache i-au depistat în comuna Sângeru, pe I. Vasile şi I. Ionuţ, din Bălţeşti, care secţionau cablu telefonic, folosindu-se de o pânză de bomfaier.
Cei doi bărbaţi au fost conduşi la sediul Secţiei Apostolache pentru continuarea cercetărilor şi întocmirea actelor procedurale.
Cercetările vor fi continuate de lucrători din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 1 Apostolache.
Știri locale

nebun_evadatInspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a fost sesizat despre faptul că în ziua de 03.04.2012, în jurul orei 14, DOBRE GHEORGHE, din Ploieşti, a fugit din Spitalul de Neuropsihiatrie VOILA Câmpina
Acesta se afla internat în această unitatate spitalicească în baza unei încheieri a Tribunalului Prahova, prin care s-a dispus internarea medicală provizorie deoarece împotriva lui Dobre Gheorghe a fost începută urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat şi deosebit de grav, victimă fiind mama sa.
emnalmente : -înălţime 1,80 m, greutate 60 kg, constituţie astenică, păr cărunt, poartă barbă şi mustaţă.
Îmbrăcăminte :  - pijama şi halat de spital culoare gri.
 Rugăm persoanele care pot oferi informaţii  despre bărbatul în cauză să anunţe cea mai apropiată unitate de poliţie sau să sune la numărul unic de urgenţă 112
Știri locale

mascati_2În acestă dimineață au avut loc 33 de percheziții în Prahova, 30 în Ploiești, 2 în Câmpina și una în Bărcănești. Sunt vizate 2 grupuri de persoane aflate în stare conflictuală. Au acționat peste 200 de polițiști și peste 75 de jandarmi. Vom reveni cu amănunte.
Știri locale

Programul_Cornul_si_lapteleCa urmare a situației apărute în săptămâna trecută, când mai mulți elevi, din diferite localități ale județului Prahova, au fost internați cu simptome de toxiinfecție alimentară, Consiliul Județean Prahova a solicitat un punct de vedere al DSVSA și DSP Prahova în
legătură cu reluarea distribuției de produse alimentare (lapte, corn, măr) prin programul Guvernamental lapte, corn și măr.
Având în vedere documentele transmise de DSVSA și DSP, instituții cu competențe în a controla, preveni  și sancționa agenții economici furnizori de alimente, Inspectoratul Școlar Județean Prahova a informat Consiliul Județean Prahova că, în momentul de față, este
întreruptă derularea programului. Reluarea programului se va face imediat ce rezultatele analizelor vor fi confirmate drept corespunzătoare.
În acest context, ISJ Prahova a solicitat Consiliului Județean găsirea unor soluții, după cum este precizat în contract, soluții care să fie însă agreate de DSVSA și  DSP, pentru ca programul  "Lapte, corn și măr" să fie reluat în cel mai scurt timp.
Precizăm că, în momentul de față, 9 elevi se mai află încă internați în Spitalul de Boli Infecțioase.
Știri locale

detinuti_muncaÎn perioada 02.04. – 05.04.2012 un grup de 26 persoane private de libertate din Penitenciarul Ploieşti, clasificate în regim semideschis, desfăşoară activităţi de ecologizare şi igienizare a  spaţiilor  la  Grădina  Zoologică din Ploieşti.

Astfel, în mod voluntar,  persoanele private de libertate din Penitenciarul Ploieşti igienizează solul, plantează răsaduri şi  curăţă spaţiile amenajate.

Acţiunile  se  desfăşoară  cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului justiţiei nr. 420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat, a normelor legale în vigoare şi dispunerea măsurilor de siguranţă specifice.

Știri locale

turismJoi, 5 aprilie 2012, începând cu orele 10:00, în Foaierul Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, va avea loc TÂRGUL DE LOCURI DE MUNCĂ ÎN INDUSTRIA TURISTICĂ, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, în cadrul proiectului „Instrumente Strategice pentru Ocupare în Industria Turismului”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în care CCI Prahova este partener.

Târgul de Locuri de Muncă, împreună cu toate celelalte activităţi derulate în cadrul acestui proiect, este orientat în vederea îmbunătăţirii capacităţii de ocupare a forţei de muncă în domeniul turismului.

Considerăm că în această perioadă, marcată de efectele crizei economice, este nevoie de multă implicare, coeziune şi coerenţă în acţiune, din partea tuturor factorilor responsabili din sfera economico-socio-instituţională. Din această perspectivă, au fost invitaţi să participe, pe de o parte, operatori din industria turistică prahoveană – agenţii de turism, hoteluri, pensiuni, restaurante, etc. care să-şi creeze o bază de date cu posibili viitori angajaţi, utilă nu numai pentru perioada imediat următoare, ci şi pentru eventualitatea unor viitoare suplimentări de personal, având în vedere apropierea sezonului estival, iar pe de altă parte, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Participarea la eveniment este GRATUITĂ, iar organizatorii vor pune la dispoziţia firmelor angajatoare toată dotarea necesară participării.

 

Vă invităm să participaţi la acest eveniment şi să sprijiniţi demersul organizatorilor prin promovarea profesionistă de care daţi întotdeauna dovadă.

Știri locale

pumn_1Dispeceratul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti a fost sesizat în ziua de 3.04.2012, în jurul orei 1.50 despre faptul că pe o stradă din cartierul “Vest” al municipiului are loc un conflict între mai multe persoane.

La faţa locului, poliţiştii au găsit patru bărbaţi care se aflau sub influenţa vădită a băuturilor alcoolice, şi care se îmbrânceau şi îşi adresau cuvinte şi expresii jignitoare.

Pentru aplanarea conflictului şi stabilirea situaţiei de fapt, cei patru au fost conduşi la sediul Secţiei de poliţie. În urma cercetărilor s-a stabilit că între S. Daniel şi N. Aurelian, pe de o parte, şi S. Narcis şi S. Stelian pe de altă parte, a izbucnit un conflict pe fondul consumului de alcool, acesta degenerând în acte de violenţă.

Întrucât S. Daniel şi S. Narcis prezentau urme de lovire la nivelul feţei, a fost solicitată prezenţa unui echipaj al ambulanţei, după acordarea primului ajutor, cei doi refuzând transportarea lor la spital.

N. Aurelian a consemnat plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

Toate persoanele implicate au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991 R.

Joomla SEF URLs by Artio