Știri locale

Știri locale

dezvelirecaragiale 17Având în vedere că 2012 este anul Caragiale, comisia de invatatamânt, sănătate, știință, cultură, culte, tineret și sport din cadrul Consiliului Local Ploiești a propus ridicarea unui ansamblu monumental format din personaje ale operelor lui Nenea Iancu, care să reflecte spiritul caragialian. 

Pentru realizarea acestuia a avut loc o selecție de machete, câștigatoare fiind lucrarea artistului plastic Ciobanu E. Radu din Satu Mare. Monumentul reprezintă o scenă imaginară din viața lui I.L. Caragiale, scenă care a premers capodoperei "Domnul Goe”. Compoziția ansamblului reprezintă idea originală,  netransmisibila, unică a artistului și  este formată din cinci personaje:

1.      Personajul principal, I.L. Caragiale, îmbrăcat în haine de epocă, șezând și privind meditative  spre grupul de personaje alăturat. Sentimentul de întreg al compoziției se creează prin dialogul dintre privirile scriitorului și ale Mamiței. Banca de epocă pe care stă personajul e modelata în același registru impresionist ca restul lucrării.

Dimensiunea acestei piese este de aproximativ 150x120x200 cm, în greutate netă de până la 350 kg

2.      Grup format din personajele: Mamița, Mama Mare și Goe, modelate împreună. Personajele feminine sunt îmbrăcate  în haine de sărbătoare, de epocă, iar D-l Goe este îmbrăcat în binecunoscutul costum de marinar. Cu toții stau în picioare, în așteptarea trenului. Mamița este personajul care leagă acest grup de personajul principal prin gestul de întoarcere a capului și a schimbului de priviri cu scriitorul. Mama Mare face un gest protector și admirativ față de copilul jucăuș. Copilul e reprezentat ascunzându-se printre rochiile damelor, mereu pus pe șotii. 


Dimensiunile grupului: aproximativ 220x170x120 cm, în greutate netă de aproximativ 350 kg.
{AG}CARAGIALE{/AG}
Știri locale

arestat_mascatiÎn jurul orei 3,50, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti-Scăeni, în timp ce efectuau serviciul de patrulare în zona staţiei C.F.R. Scăeni, au observat un bărbat, care avea asupra sa o geantă voluminoasă şi care se deplasa pe lângă calea ferată.

Procedând la legitimarea acestuia s-a stabilit că se numeşte B. Constantin domiciliat în Blejoi, iar la efectuarea controlului bagajului s-a constatat că acesta

tranporta o geantă din material textil, în care se aflau mai multe bunuri a căror provenienţă nu o poate justifica.

În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, s-a stailit că bunurile găsite asupra sa au fost sustrase dintr-o biserică din localitatea Gura Vbitioarei.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Vălenii de Munte  continuă cercetărilor în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Știri locale

catuse01În jurul orei 5.45, o echipă de Siguranţă Publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia a oprit pentru control, pe B-dul Ferdinand un autoturism încărcat cu componente de cale ferată ambalate în saci.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit ca aceste componente au fost sustrase în noaptea de 31.03/01.04.2012 din Staţia C.F.R. Sinaia dintr-o zonă de depozitare în vederea valorificării la un centru de fier vechi de pe raza localităţii Moroieni.

Cei patru ocupanţi ai autoturismului, toţi domiciliaţi în Sinaia sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Știri locale

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

amenda-politieÎn acest sfârşit de săptămână, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, la nivelul fiecărei subunităţi teritoriale au fost organizate acţiuni preventiv-combative în sistem integrat, activităţi la care au fost angrenaţi peste 700 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, A.E.S.P. şi intervenţie rapidă.

Read more: Acţiune de amploare a poliţiei în Prahova
Știri locale

catuse3La data de 1.04.2012, în jurul orei 8.47, poliţiştii din Puchenii Mari au fost sesizaţi despre faptul ca persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri din incinta unei societăţi comerciale.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că din incinta societăţii au fost sustrase mai multe pachete cu ţigări, sticle cu băuturi alcoolice şi produse alimentare în valoare estimată de 500 lei.

În urma investigaţiilor efectuate a rezultat că principalii suspecţi sunt S. Marian, M. Nicusor, N. Sorin si I. Vasile, toţi minori domiciliaţi în comuna  Puchenii Mari.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Știri locale

macaraPe amplasamentul din str. Ghighiului nr 2, aflat în patrimoniul municipalității, vor începe lucrările de construcție pentru  primele 12 locuințe din programul de locuințe Habitat Ploiești. Materialele provin din donații și sponsorizări, iar construcția este realizată de voluntari împreună cu familiile beneficiare. Aceste case sunt vândute apoi în rate lunare, pe o perioadă îndelungată de timp, fără profit și fără dobândă.  Plățile ipotecare lunare pe care le fac proprietarii intră într-un Fond Rotitor pentru Umanitate, banii fiind folosiți la construcția altor case. 

Pentru selecția familiilor beneficiare, familii nevoiașe al căror viitor este afectat grav de condițiile în care acestea locuiesc, au fost parcurse mai multe etape după cum urmează: 
- depunerea cererilor de luare în evidența din 11 ianuarie și până în data de 31 ianuarie 2012, etapă în care au fost înregistrate 49 de cereri; 
- participarea persoanelor care au depus aceste cereri la cele 4 ședințe publice de prezentare a programului Habitat Ploiești din 15, 22 și 29 februarie și respectiv 7 martie 2012, finalizată de 36 de familii;
- depunerea dosarelor, etapă care se încheie luni, 2 aprilie 2012;
Familiile care vor depune dosarele trebuie să efectueze 100 de ore de voluntariat până la finele lunii mai. De asemenea, se va forma o comisie de analiză a dosarelor care va face un calcul de solvabilitate  și o anchetă socială, apoi se vor stabili cele 12 familie care vor beneficia de locuințele Habitat Ploiești.
Știri locale

constructiiÎn perioada 4 – 7 aprilie 2012, la Sala Coloanelor de la Palatul Culturii din Ploieşti, se va desfăşura cea de-a XIII-a ediţie a expoziţiei specializate de construcţii PRAHOVA CONSTRUCT – AMBIENT, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova.

Firmele participante - din Prahova, Bucureşti şi Harghita expun materiale prefabricate, căsuţe din lemn, panouri solare şi fotovoltaice, centrale electrice, boilere, instalaţii de aer condiţionat, soluţii de servicii de audit şi certificare energetică pentru clădiri, detecţie termografică, vopsele, grunduri, adezivi, corpuri de iluminat, materiale electrice, elemente de mobilier, parchet lemn masiv, tâmplărie lemn,  perdele, jaluzele, rulouri

Vizitatorii interesaţi - specialişti în construcţii şi public larg - sunt aşteptaţi de miercuri până vineri între orele 10:00 – 18:00 şi sâmbătă între orele 10:00 – 14:00, la o expoziţie care îmbină utilul, cu funcţionalitatea, atractivitatea şi bunul gust.
Știri locale

impadurireO amplă acţiune de voluntariat va avea loc în zilele de 4 si 5 aprilie la Ciorani, 250 de voluntari participând alături de angajaţi ai Direcţiei Silvice Prahova şi ai primăriei acestei localităţi la împădurirea unei suprafeţe de teren din totalul de 23 de hectare ale viitoarei paduri.

Voluntarii sunt elevi la Şcoala cu clasele I-VIII ”Grigore Moisil” din Ploieşti, la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Ploieşti şi la Grupul Şcolar Ciorani, iar ei vor planta câteva mii de puieţi (frasin, frasin de baltă, stejar, cer, ulm de Turkestan, păducel, păr) care vor fi  puşi la dispoziţie de către Direcţia Silvică Prahova.

Întreaga acţiune este coordonată de Direcţia Silvică Prahova şi realizată în parteneriat cu Primăria Ciorani, Asociaţia Social Eco Team (SET) şi cele trei unităţi şcolare din judeţ.

Asociaţia Social Eco Team (SET) a organizat şi anul trecut activităţi similare în cadrul cărora s-au plantat peste 20.000 de arbori la Urlaţi şi Târgşorul Nou, asigurându-se, în acelaşi timp, întreţinerea acestor plantaţii. De asemenea, SET a coordonat la nivel judeţean campaniile de curăţenie ”Let’s Do It Romania” în anii 2010 şi 2011.

Asociaţia Social Eco Team desfăşoară şi activităţi educative de mentorat de mediu în unităţile de învăţământ din judeţ.

Știri locale

hoti_apartament1În urma activităţilor efectuate, poliţişti din cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale al Secţiei Poliţie nr. 4 Sud l-au reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 ore pe B. Mihai pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat.

Din cercetărilor poliţiştilor a rezultat că în noaptea de 21/22.01.2012 acesta i-a ajutat pe N. Mihai, F. Adrian şi S. Florin să intre prin curtea imobilului său şi să sustragă prin efracţie din magazia unei societăţi comerciale din Ploieşti bunuri în valoare de 21.505,56 de lei, transportând personal o parte din bunurile sustrase în municipiul Piteşti, unde au fost vândute.

B. Mihai a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti şi ulterior Judecătoriei Ploieşti cu propunerea de arestare preventivă.

Judecătoria Ploieşti a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile.

B. Mihai a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova – Poliţia Municipiului Câmpina.

Cercetările sunt continuate de către lucrătorii Secţiei Poliţie nr. 4 Sud Ploieşti, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Știri locale

bani-leiÎn urma activităţilor desfăşurate de către poliţiştii Compartimentului Trafic şi Furturi de Autovehicule, a probatoriului administrat şi analizării actelor premergătoare de către procuror, la data de 29.03.2012 s-a dispus începerea urmăriri penale faţă de I. VIRGIL, din Păuleşti, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că, în luna septembrie 2011, a cumpărat un autoturism de la N. Daniel, din Ploieşti şi a întocmit un contract de vânzare-cumpărare, iar la rubrica prevăzută cumpărătorului l-a înscris şi semnat în fals pe P. Ion din comuna Brazi, fără a exista vreun grad de rudenie sau alte legături de familie cu acesta .

În luna decembrie 2011, P. Ion a vrut să-şi achite impozitul la Primăria Brazi şi a constatat că avea înscris în evidenţele fiscale autoturismul respectiv, motiv pentru care a depus plângere penală.


Știri locale

Petre_Costache_banestiPrimarul PDL din Bănești, Petre Costache, este acuzat de procurori că a fost direct implicat în furtul unei conducte, prejudiciind bugetul local cu peste șase miliarde de lei vechi. Și asta nu e tot. Același edil mai este acuzat că a încredințat direct firmei ginerelui său lucrări de modernizare a unei școli din comună.
Integral, pe observatorulph.ro
Joomla SEF URLs by Artio