Știri locale

Știri locale

valea_prahovei_cruceaPoliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au organizat şi desfăşurat o acţiune în zilele de 13.03.2012 şi 14.03.2012, la care au participat şi reprezentanţi din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Prahova. Acţiunea  a vizat operatori de turism autorizaţi şi persoane fizice neautorizate din staţiunile Sinaia şi Buşteni.

Read more: Controale la operatorii de turism din Sinia şi Buşteni
Știri locale

rosal_deszapezireCompania Rosal, operator de salubritate şi deszăpezire, a facturat o sumă frumoasă Primăriei Ploieşti, pentru operaţiunile de deszăpezire derulate în perioada 2 ianuarie - 10 februarie, scrie jurnalistul Bogdan Stoica pe site-ul PH-ONLINE.RO. Serviciile facturate de compania Rosal depăşesc jumătate de milion de euro. Textul integral, pe ph-online.ro
Știri locale

perchezitii-mimiuÎn această dimineaţă, peste 200 de poliţişti au descins la locuinţele unor persoane suspectate de comiterea mai multor infracţiuni de furt din auto, societăţi comerciale şi tâlhării, fiind vizate şi persoanele urmărite, care se sustrag cercetărilor.

Pe timpul percheziţiilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, poliţiştii au blocat căile de acces în cartierul ploieştean „Mimiu”, percheziţiile vizând 24 de locuinţe ale suspecţilor.

În urma activităţilor desfăşurate, în locuinţele percheziţionate au fost găsite bunuri susceptibile a proveni din comiterea de infracţiuni, cu precădere bunuri electronice şi electrocasnice: televizoare LCD, laptop-uri, ceasuri, cuptoare cu microunde, arme albe etc.

La sediul Poliţiei au fost conduşi pentru cercetări 30 de suspecţi, activităţile de cercetare fiind continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Totodată, cu această ocazie a fost verificat modul de păstrare a armamentului de către posesorii legali care locuiesc în zonă. Astfel, au fost controlaţi 42 de deţinători de arme, fără a fi constatate nereguli pe această linie.
{youtubejw}fu9zKMx9SIo{/youtubejw}
Știri locale

mascati_2În această dimineață s-a efectuat o razie în Ploiești, polițiștii constituind mai multe filtre, un cartier fiind blocat în totalitate. Oamenii legii au executat 24 de percheziții domiciliare fiind vizați suspecți de furturi din societăți comerciale și din auto. În acțiune au participat  peste 200 de polițiști.
Știri locale

ambasador-israelMiercuri, 14 martie, a avut loc o întalnire a prefectului Adrian-Florin Dobre cu E.S. Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Israelului în România, domnul Dan Ben-Eliezer, la solicitarea acestuia. E.S. Ambasadorul Israelului a fost însoţit de domnul Amon Arbel, ataşat comercial.

Au fost discutate posibilităţile dezvoltării unor colaborari comerciale şi de afaceri, cât şi a unor relaţii instituţionale bilaterale.

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a avut miercuri, 14 martie 2012 o întrevedere cu Excelenţa Sa , Dan Ben Eliezer, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Israel în România.

In cadrul întâlnirii diplomatice au fost abordate  în principal aspecte legate  de domeniul energiilor regenerabile/alternative (fiind cunoscută experienţa Israelului în acest domeniu) precum şi dezvoltarea colaborării în domeniul agroalimentar.

Preşedintele Mircea Cosma a evidenţiat tradiţia Judeţului Prahova în  ceea ce priveşte sectorul  petrolier, oaspetele israelian arătându-se  interesat  de o posibilă colaborare, precum şi de expertiza specialiştilor români în acest domeniu. A fost evidenţiat şi potenţialul exportului de vin din Judeţul Prahova, dar şi avantajele pe care le pot oferi parcurile industriale din judeţ unor posibili investitori.

Cele  doua părţi au identificat  şi posibilitatea unor colaborări    instituţionale bilaterale, precum şi perspectivele de dezvoltare a relaţiilor dintre Judeţul Prahova şi Statul Israel.

Știri locale

catuse01La data de 13.03.2012, poliţiştii Secţiei 3 Ploieşti au fost sesizaţi de către S. Gabriel din Ploieşti, care a reclamat că i-au fost sustrase mai multe ţevi metalice din curtea imobilului.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti la centrele de colectare fier vechi au fost identificate şi ridicate bunurile respective.

Continuănd cercetările, poliţiştii au depistat principalul suspect: o minoră în vârstă de 14 ani.

Bunurile sustrase au fost predate persoanei vătămate, prejudiciul în valoare totală de 50 lei fiind recuperat.

Gestionarul centrului de colectare a fierului vechi de unde au fost ridicate ţevile sustrase a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.500 lei.

Totodată, împotriva mamei minorei a fost luată masura sancţionării contravenţionale cu amendă în cuantum de 500 lei, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşii infracţiunii de furt.


Știri locale

furt-motorinaLuni, 12 martie, anul curent, ora 2230, o patrulă din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, ce desfăşura activităţi de prevenire şi combatere a furturilor de produse petroliere în zona staţiei staţiei de pompare Teleajen a surprins două persoane ce sustrăgeau motorină.

Read more: Jandarmii i-au prins în timp ce furau motorină din rezervorul unei locomotive/VEZI VIDEO
Știri locale

car-paint-scratch-repairLa data de 12.03.2012, la sediul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti, s-a prezentat  G. Alis din Ploieşti, care a reclamat că şi-a găsit zgâriat autoturismul proprietate personală. Prejudiciul astfel cauzat este în valoare de aproximativ 500 euro.

În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit că principalul suspect de comiterea faptei este D. Dragoş, din Ploieşti, care este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere.

Știri locale

pusca-aer-comprimatLa data de 12.03..2012, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase l-au depistat pe S. Cristian, din Ploieşti, care deţinea ilegal la domiciliu o puşcă cu aer comprimat.

S. Cristian a susţinut că nu are cunoştinţă despre modificările Legii nr. 295/2004 R, survenite în 2008 conform cărora deţinerea unei astfel de arme este supusă autorizării.

Arma a fost ridicată în vederea cercetărilor, iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere sau port fără drept de armă neletală din categoria celor supuse autorizării”.
Joomla SEF URLs by Artio