Știri locale

Știri locale

Consiliul Judeţean Prahova a alocat, în şedinţa de ieri, 80.000 de lei pentru începerea unor lucrări de reabilitare în zona cimitirului eroilor militari de la Tabla Buţii. Proiectul, derulat în parteneriat de CJ şi Primăria Ceraşu, ar putea continua şi în 2018, când în zonă sunt programate manifestări dedicate celebrării a 100 de ani de la Marea Unire.

Read more: Reabilitare la Tabla Buţii, cu fonduri de la Consiliul Judeţean
Știri locale

Conducerea Parcului Industrial Brazi, societate deţinută de Consiliul Judeţean Prahova, a anunţat că a scăpat de datoria de aproape un milion de euro pe care o avea către un fost chiriaş, în urma unui controversat litigiu, datorie care a afectat situaţia financiară a societăţii, ameninţată cu intrarea în insolvenţă. Autorităţile încearcă redresarea parcului industrial, bugetul pe 2017 a fost aprobat astăzi, iar conducerea anunţă că e în negocieri avansate cu trei investitori care vor să vină la Brazi.

Read more: Parcul Industrial Brazi a scăpat de datorii şi caută investitori noi
Știri locale

Peste 60 de localități din Prahova, dintre care 12 orașe și municipii, au anunțat măsuri suplimentare în contextul avertizărilor de caniculă (VEZI DETALII). La nivelul acestora au fost organizate puncte de prim-ajutor, în general cu ajutorul personalului medical încadrat la nivelul dispensarelor locale, și puncte de distribuție a apei potabile. La nevoie, oamenii pot cere ajutor și în farmacii.

Read more: Puncte de prim ajutor și de distribuție a apei potabile la nivelul județului
Știri locale

Două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Prahova au intervenit joi, în jurul prânzului, la Biserica Domnească din Ploiești, după ce unui preot i s-a făcut rău în timpul slujbei oficiate cu prilejul celebrării hramului lăcașului de cult.

Read more: Incident la hramul Bisericii Domnești. Unul dintre preoți a fost dus de urgență la spital
Știri locale

Băile Valea Stelii din Băicoi, renumite pentru nămolul lor cu efecte benefice în tratarea afecţiunilor reumatice, cardiovasculare, ginecologice sau ale sistemului nervos central, se redeschis sâmbătă, pe 1 iulie.

Read more: Băile din Prahova renumite pentru nămolul ”miraculos” se redeschid pe 1 iulie. Programul și...
Știri locale

Municipiul Ploiești va avea, în acest an, în premieră, un festival... medieval. Unii se întreabă de unde până unde un eveniment cu asemenea tematică în municipiul prahovean, dar autoritățile îi dau înainte cu planurile și organizarea. Zilele trecute, Primăria a lansat procedura de achiziție, în vederea încheierii de contracte cu șase trupe care să susțină recitaluri, la Ploiești, în cele trei zile de festival.

Read more: Ce trupe vor cânta la Festivalul Medieval de la Ploiești