Știri locale

Știri locale

mascati_2În acestă dimineață au avut loc 33 de percheziții în Prahova, 30 în Ploiești, 2 în Câmpina și una în Bărcănești. Sunt vizate 2 grupuri de persoane aflate în stare conflictuală. Au acționat peste 200 de polițiști și peste 75 de jandarmi. Vom reveni cu amănunte.
Știri locale

Programul_Cornul_si_lapteleCa urmare a situației apărute în săptămâna trecută, când mai mulți elevi, din diferite localități ale județului Prahova, au fost internați cu simptome de toxiinfecție alimentară, Consiliul Județean Prahova a solicitat un punct de vedere al DSVSA și DSP Prahova în
legătură cu reluarea distribuției de produse alimentare (lapte, corn, măr) prin programul Guvernamental lapte, corn și măr.
Având în vedere documentele transmise de DSVSA și DSP, instituții cu competențe în a controla, preveni  și sancționa agenții economici furnizori de alimente, Inspectoratul Școlar Județean Prahova a informat Consiliul Județean Prahova că, în momentul de față, este
întreruptă derularea programului. Reluarea programului se va face imediat ce rezultatele analizelor vor fi confirmate drept corespunzătoare.
În acest context, ISJ Prahova a solicitat Consiliului Județean găsirea unor soluții, după cum este precizat în contract, soluții care să fie însă agreate de DSVSA și  DSP, pentru ca programul  "Lapte, corn și măr" să fie reluat în cel mai scurt timp.
Precizăm că, în momentul de față, 9 elevi se mai află încă internați în Spitalul de Boli Infecțioase.
Știri locale

detinuti_muncaÎn perioada 02.04. – 05.04.2012 un grup de 26 persoane private de libertate din Penitenciarul Ploieşti, clasificate în regim semideschis, desfăşoară activităţi de ecologizare şi igienizare a  spaţiilor  la  Grădina  Zoologică din Ploieşti.

Astfel, în mod voluntar,  persoanele private de libertate din Penitenciarul Ploieşti igienizează solul, plantează răsaduri şi  curăţă spaţiile amenajate.

Acţiunile  se  desfăşoară  cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului justiţiei nr. 420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat, a normelor legale în vigoare şi dispunerea măsurilor de siguranţă specifice.

Știri locale

turismJoi, 5 aprilie 2012, începând cu orele 10:00, în Foaierul Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, va avea loc TÂRGUL DE LOCURI DE MUNCĂ ÎN INDUSTRIA TURISTICĂ, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Prahova în colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova, în cadrul proiectului „Instrumente Strategice pentru Ocupare în Industria Turismului”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, în care CCI Prahova este partener.

Târgul de Locuri de Muncă, împreună cu toate celelalte activităţi derulate în cadrul acestui proiect, este orientat în vederea îmbunătăţirii capacităţii de ocupare a forţei de muncă în domeniul turismului.

Considerăm că în această perioadă, marcată de efectele crizei economice, este nevoie de multă implicare, coeziune şi coerenţă în acţiune, din partea tuturor factorilor responsabili din sfera economico-socio-instituţională. Din această perspectivă, au fost invitaţi să participe, pe de o parte, operatori din industria turistică prahoveană – agenţii de turism, hoteluri, pensiuni, restaurante, etc. care să-şi creeze o bază de date cu posibili viitori angajaţi, utilă nu numai pentru perioada imediat următoare, ci şi pentru eventualitatea unor viitoare suplimentări de personal, având în vedere apropierea sezonului estival, iar pe de altă parte, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă.

Participarea la eveniment este GRATUITĂ, iar organizatorii vor pune la dispoziţia firmelor angajatoare toată dotarea necesară participării.

 

Vă invităm să participaţi la acest eveniment şi să sprijiniţi demersul organizatorilor prin promovarea profesionistă de care daţi întotdeauna dovadă.

Știri locale

pumn_1Dispeceratul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti a fost sesizat în ziua de 3.04.2012, în jurul orei 1.50 despre faptul că pe o stradă din cartierul “Vest” al municipiului are loc un conflict între mai multe persoane.

La faţa locului, poliţiştii au găsit patru bărbaţi care se aflau sub influenţa vădită a băuturilor alcoolice, şi care se îmbrânceau şi îşi adresau cuvinte şi expresii jignitoare.

Pentru aplanarea conflictului şi stabilirea situaţiei de fapt, cei patru au fost conduşi la sediul Secţiei de poliţie. În urma cercetărilor s-a stabilit că între S. Daniel şi N. Aurelian, pe de o parte, şi S. Narcis şi S. Stelian pe de altă parte, a izbucnit un conflict pe fondul consumului de alcool, acesta degenerând în acte de violenţă.

Întrucât S. Daniel şi S. Narcis prezentau urme de lovire la nivelul feţei, a fost solicitată prezenţa unui echipaj al ambulanţei, după acordarea primului ajutor, cei doi refuzând transportarea lor la spital.

N. Aurelian a consemnat plângere penală pentru săvârşirea infracţiunii de lovire şi alte violenţe.

Toate persoanele implicate au fost sancţionate contravenţional conform prevederilor Legii 61/1991 R.

Știri locale

dezvelirecaragiale 17Având în vedere că 2012 este anul Caragiale, comisia de invatatamânt, sănătate, știință, cultură, culte, tineret și sport din cadrul Consiliului Local Ploiești a propus ridicarea unui ansamblu monumental format din personaje ale operelor lui Nenea Iancu, care să reflecte spiritul caragialian. 

Pentru realizarea acestuia a avut loc o selecție de machete, câștigatoare fiind lucrarea artistului plastic Ciobanu E. Radu din Satu Mare. Monumentul reprezintă o scenă imaginară din viața lui I.L. Caragiale, scenă care a premers capodoperei "Domnul Goe”. Compoziția ansamblului reprezintă idea originală,  netransmisibila, unică a artistului și  este formată din cinci personaje:

1.      Personajul principal, I.L. Caragiale, îmbrăcat în haine de epocă, șezând și privind meditative  spre grupul de personaje alăturat. Sentimentul de întreg al compoziției se creează prin dialogul dintre privirile scriitorului și ale Mamiței. Banca de epocă pe care stă personajul e modelata în același registru impresionist ca restul lucrării.

Dimensiunea acestei piese este de aproximativ 150x120x200 cm, în greutate netă de până la 350 kg

2.      Grup format din personajele: Mamița, Mama Mare și Goe, modelate împreună. Personajele feminine sunt îmbrăcate  în haine de sărbătoare, de epocă, iar D-l Goe este îmbrăcat în binecunoscutul costum de marinar. Cu toții stau în picioare, în așteptarea trenului. Mamița este personajul care leagă acest grup de personajul principal prin gestul de întoarcere a capului și a schimbului de priviri cu scriitorul. Mama Mare face un gest protector și admirativ față de copilul jucăuș. Copilul e reprezentat ascunzându-se printre rochiile damelor, mereu pus pe șotii. 


Dimensiunile grupului: aproximativ 220x170x120 cm, în greutate netă de aproximativ 350 kg.
{AG}CARAGIALE{/AG}
Știri locale

arestat_mascatiÎn jurul orei 3,50, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Boldeşti-Scăeni, în timp ce efectuau serviciul de patrulare în zona staţiei C.F.R. Scăeni, au observat un bărbat, care avea asupra sa o geantă voluminoasă şi care se deplasa pe lângă calea ferată.

Procedând la legitimarea acestuia s-a stabilit că se numeşte B. Constantin domiciliat în Blejoi, iar la efectuarea controlului bagajului s-a constatat că acesta

tranporta o geantă din material textil, în care se aflau mai multe bunuri a căror provenienţă nu o poate justifica.

În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate, s-a stailit că bunurile găsite asupra sa au fost sustrase dintr-o biserică din localitatea Gura Vbitioarei.

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 12 Vălenii de Munte  continuă cercetărilor în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Știri locale

catuse01În jurul orei 5.45, o echipă de Siguranţă Publică din cadrul Poliţiei Staţiunii Sinaia a oprit pentru control, pe B-dul Ferdinand un autoturism încărcat cu componente de cale ferată ambalate în saci.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit ca aceste componente au fost sustrase în noaptea de 31.03/01.04.2012 din Staţia C.F.R. Sinaia dintr-o zonă de depozitare în vederea valorificării la un centru de fier vechi de pe raza localităţii Moroieni.

Cei patru ocupanţi ai autoturismului, toţi domiciliaţi în Sinaia sunt cercetaţi pentru furt calificat.

Știri locale

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}

amenda-politieÎn acest sfârşit de săptămână, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică corespunzător, la nivelul fiecărei subunităţi teritoriale au fost organizate acţiuni preventiv-combative în sistem integrat, activităţi la care au fost angrenaţi peste 700 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor, A.E.S.P. şi intervenţie rapidă.

Read more: Acţiune de amploare a poliţiei în Prahova
Știri locale

catuse3La data de 1.04.2012, în jurul orei 8.47, poliţiştii din Puchenii Mari au fost sesizaţi despre faptul ca persoane necunoscute au sustras mai multe bunuri din incinta unei societăţi comerciale.

Din cercetările poliţiştilor a rezultat că din incinta societăţii au fost sustrase mai multe pachete cu ţigări, sticle cu băuturi alcoolice şi produse alimentare în valoare estimată de 500 lei.

În urma investigaţiilor efectuate a rezultat că principalii suspecţi sunt S. Marian, M. Nicusor, N. Sorin si I. Vasile, toţi minori domiciliaţi în comuna  Puchenii Mari.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acestora.

Știri locale

macaraPe amplasamentul din str. Ghighiului nr 2, aflat în patrimoniul municipalității, vor începe lucrările de construcție pentru  primele 12 locuințe din programul de locuințe Habitat Ploiești. Materialele provin din donații și sponsorizări, iar construcția este realizată de voluntari împreună cu familiile beneficiare. Aceste case sunt vândute apoi în rate lunare, pe o perioadă îndelungată de timp, fără profit și fără dobândă.  Plățile ipotecare lunare pe care le fac proprietarii intră într-un Fond Rotitor pentru Umanitate, banii fiind folosiți la construcția altor case. 

Pentru selecția familiilor beneficiare, familii nevoiașe al căror viitor este afectat grav de condițiile în care acestea locuiesc, au fost parcurse mai multe etape după cum urmează: 
- depunerea cererilor de luare în evidența din 11 ianuarie și până în data de 31 ianuarie 2012, etapă în care au fost înregistrate 49 de cereri; 
- participarea persoanelor care au depus aceste cereri la cele 4 ședințe publice de prezentare a programului Habitat Ploiești din 15, 22 și 29 februarie și respectiv 7 martie 2012, finalizată de 36 de familii;
- depunerea dosarelor, etapă care se încheie luni, 2 aprilie 2012;
Familiile care vor depune dosarele trebuie să efectueze 100 de ore de voluntariat până la finele lunii mai. De asemenea, se va forma o comisie de analiză a dosarelor care va face un calcul de solvabilitate  și o anchetă socială, apoi se vor stabili cele 12 familie care vor beneficia de locuințele Habitat Ploiești.
Joomla SEF URLs by Artio