Știri locale

Știri locale

Situaţie fără precedent în comuna Gura Vitioarei, localitate situată în Prahova, pe Valea Teleajenului! După ce primarul Gheorghe Tirifon s-a stins din viaţă anul trecut, acum localitatea riscă să rămână şi fără Consiliu Local şi, implicit, fără viceprimar, cel care preluase conducerea interimară, caz în care toate atribuţiile i-ar reveni secretarului comunei, funcţionar care, la rândul său, este într-o situaţie incertă, de data asta ca urmare a unei anchete penale.

Read more: După decesul primarului, o comună din Prahova riscă să rămână şi fără viceprimar, consilieri şi...
Știri locale

Pe 6 ianuarie, credincioşii sărbătoresc Botezul Domnului sau Boboteaza, iar în Prahova, unul dintre cele mai cunoscute obiceiuri, păstrat din bătrâni, este Botezul Cailor, încă practica în mai multe localități din județ.

Read more: Botezul Cailor, una dintre tradiţiile de Bobotează păstrate și astăzi în județul Prahova
Știri locale

UPDATE 14:20 Pietonul acroșat a fost evaluat de către echipajele de urgență sosite la locul producerii evenimentului, echipajul medical concluzionând că persoana nu necesită spitalizare, starea acesteia fiind una bună

13:36. Un pieton a fost lovit de un autoturism, evenimentul rutier având loc sâmbătă, la prânz, în zona Piața Anton din Ploiești. Echipaje ale Poliției și Ambulanței s-au deplasat la locul accidentului pentru a acorda primul ajutor și pentru a stabili cauzele producerii evenimentului rutier. Din primele informații furnizate de reprezentanții IPJ Prahova, pietonul nu este rănit grav. Accidentul a fost anunțat la numărul de urgență 112. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Știri locale

Știrea care urmează este reală și s-a petrecut acum câteva zile, pe 31 decembrie, în județul Prahova. Întâmplarea reprezintă, din păcate, un exemplu dintre mii de alte întâmplări similare. Autoritățile sunt incapabile să își protejeze cetățenii. Starea de nesiguranță fizică și psihică a oamenilor simpli a devenit un fapt obișnuit în comunele și orașele României, o teamă generalizată intrată în firescul cotidian: „Nu ne punem cu ăștia, că ne omoară în casă, Poliția nu face nimic să ne ajute” - asta auzi zilnic în cartierele orașelor sau în satele României. Și în județul Prahova este la fel. Oamenii simpli sunt la mila vecinilor violenți. Cetățenii simpli sunt complet neprotejați de organele de poliție care vin, ridică din umeri, taie o amendă derizorie, după care pleacă, lăsând în libertate agresorii să repete fapta.

 

Read more: Statul incapabil să-și protejeze cetățenii. O femeie de 69 de ani, bătută în propria curte de doi...
Știri locale

Reabilitat recent din fonduri private, după ce Primăria Ploiești, prin SGU, s-a dovedit incapabilă să aloce bani pentru siguranța copiilor, locul de joacă din Parcul Mihai Viteazul a fost vandalizat, o parte din mobilier fiind ruptă sau deteriorată vizibil. După ce că oricum nu construiesc nimic notabil, autoritățile locale dovedesc că nu sunt capabile nici măcar să asigure cu promptitudine mentenanța unui loc de joacă primit la cheie, prin sponsorizare.

 

Read more: La nici două luni de la inaugurare, locul de joacă din parcul ploieștean Mihai Viteazul a devenit...
Știri locale

Traficul rutier se desfăşoară cu restricţii pe Drumul Naţional 1, sâmbătă la prânz, după ce o avarie la o conductă de apă a blocat unul dintre sensurile de mers, în dreptul oraşului Sinaia. Circulaţia a fost deviată prin centrul localităţii. Avaria vine tocmai într-o perioadă de concedii, în care, la fel ca în anii trecuţi, Valea Prahovei se dovedeşte una dintre destinaţiile preferate ale românilor, iar asta se reflectă şi în ambuteiajele de pe şosea.

Read more: O avarie la o conductă a blocat jumătate din DN1, la Sinaia, fix când sunt mii de maşini pe Valea...
Știri locale

Echipa pirotechica a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a fost solicitată să acționeze, luni, în jurul prânzului, pentru asanarea și ridicarea unui bombe de aviație de 50 de kilograme.

Read more: Bombă de aviaţie de 50 de kilograme, descoperită de un prahovean lângă o fostă balastieră
Știri locale

Sute de mii de turiști sunt așteptați, în această minivacanță, în stațiunile montane. Mulți dintre ei vor alege, ca în fiecare an, Valea Prahovei. La Sinaia, liberul de Crăciun coincide cu primul weekend din sezonul de schi 2018 - 2019.

Read more: Primul weekend din sezonul de schi 2018 - 2019, la Sinaia. Care sunt tarifele valabile în această...
Știri locale

În urma percheziíilor efectuate de polițiștii Serviciului Arme Explozivi Substanțe Periculoate la data de 19.12.2018, la locuințele a 2 persoane din com. Chiojdeanca, în cauză a fost dispusă punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei 2 sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, uz de armă fără drept în formă continuată și braconaj în formă continuată.

Read more: Doi bărbaţi din Chiojdeanca sunt cercetaţi pentru braconaj. Ce au găsit poliţiştii când le-au...
Știri locale

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Ploiești, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - S.T. Ploiești, au efectuat o depistare în flagrant delict și 4 percheziții, în județele Prahova și Constanța, la persoane bănuite de trafic cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive. 5 persoane au fost reținute.

Read more: 5 suspecţi de trafic de substanţe psihoactive au fost reţinuţi, în urma unor percheziţii în...