Știri locale

Știri locale

Andrei și Marina, doi copii din Tinosu orfani de tată și părăsiți de mamă, trăiesc într-o sărăcie cruntă, crescuți de o mătușă care nu își permite să le asigure nici măcar strictul necesar. În ciuda lipsurilor, băiețelul de numai 7 ani vrea mult să învețe și își dorește ca, atunci, când va crește, să ajungă jandarm.

Read more: Cadoul primit de băiețelul din Prahova, părăsit de mamă, care își dorește să devină jandarm
Știri locale

Deși pare greu de crezut, autoritățile confirmă că mirosul apăsător resimțit în mai multe cartiere din Ploiești, în ultimele două zile (VEZI DETALII), dar și în zone din apropierea municipiului, este de... fecale! Mai precis de bălegar.

Read more: Ploieștenii nu s-au înșelat. De două zile, în oraș chiar pute a rahat
Știri locale

 

Situația privind poluarea, la Ploiești, s-a împuțit! La propriu. De vreo două zile, curg sesizările ploieștenilor din zona de nord a municipiului, oamenii reclamând că, după lăsarea întunericului, în cartier miroase pur și simplu a hazna. Putoarea s-ar fi simțit, însă, și mai spre centru. Joi dimineață, același miros greu se simțise și în zona străzii Romană, spre Gara de Nord.

Read more: Un miros greu, de hazna, a pus stăpânire pe mai multe cartiere din Ploiești (update)
Știri locale

Așa cum directorul TCE, Alexandri Nicolae, anticipa încă de la incidentul de săptămâna trecută, problemele cu autobuzele IKARUS,  prea vechi pentru a mai fi ținute în circulație, continuă să apară. De această dată, un IKARUS s-a defectat pe traseul 104, fiind nevoie ca el să fie tractat până la garaj.

Read more: Altă vechitură a TCE Ploiești a cedat în timpul cursei (video)
Știri locale

Impresionaţi de numărul mare de drame de pe Drumul Naţional 1B, Ploieşti-Buzău, care au culminat, acum o lună, cu decesul unei fete de 10 ani izbite de o maşină pe trecerea de pietoni, reprezentanţii administraţiei prahovene pregătsc un proiect pentru construirea unei pasarele pietonale supraterane, în satul Loloiasca din comuna Tomşani. Proiectul urmează să fie derulat de Primărie, care a demarat deja procedurile pentru realizarea documentaţiei tehnice, şi sprijinit financiar de Consiliul Judeţean.

Preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a afirmat în ultima şedinţă a instituţiei că urmează să fie semnat un parteneriat cu Primăria Tomşani, pentru realizarea acestei variante de traversare în siguranţă a Drumului Naţional 1B, considerat unul dintre cele mai periculoase din România, cu un număr mare de accidente rutiere grave. Măsura vine după ce, pe 19 septembrie, o fată de 10 ani a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni din această localitate.

"Am discutat cu primarul din Tomșani despre construirea unei pasarele de trecere a pietonilor, având în vedere că în acea zonă există un cămin cultural, o biserică, o grădiniță și o școală. O fetiță de 10 ani și-a pierdut viața pe trecerea de pietoni de aici. Este o investiție necesară și deja s-au demarat studiile", a precizat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Știri locale

Două cazuri grave, înregistrate în decurs de câteva zile, la copii înscriși la aceeași grădiniță  din Sinaia, i-a băgat în sperieți pe părinți. Un băiețel a murit de meningită pneumococică, o formă rară și agresivă a bolii.

Read more: Părinții din Sinaia se tem să-și mai trimită copiii la grădiniță. Un băiețel a murit de meningită...
Știri locale

Apa Nova Ploiești a anunțat că miercuri, pe 17 octombrie, va opri alimentarea cu apă pentru ploieștenii care locuiesc în cartierul Mitică Apostol, în contextul efectuării unor lucrări în rețea.

Read more: Fără apă potabilă, miercuri, pentru ploieștenii care locuiesc în cartierul Mitică Apostol
Știri locale

Apa Nova Ploiești informează consumatorii de apă potabilă din cartierele Sud, Bariera București, Mimiu și Petrolului că, la noapte, apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută în zonele amintite.

Read more: Anunțul Apa Nova Ploiești, pentru locuitorii din sudul municipiului. Presiune scăzută în rețea, în...