Știri locale

Știri locale

Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova a anunțat că, în ultimele săptămâni, au fost realizate cercetări arheologice preventive în localitatea Târgșoru Nou, din județul Prahova, având ca obiectiv descărcarea de sarcină arheologică a unui teren pe care se afla un tumul din epoca bronzului (3000-2500 î.Hr.).

Read more: Un mormânt turanic și un mormânt de copil atribuit comunităților Yamnaya, descoperite la Târgșorul...
Știri locale

O femeie din Ploiești, mama unui băiat în vârstă de 12 ani, a fost sancționată de Poliție pentru că ar fi apelat "abuziv" 112. Aceasta ceruse sprijinul polițiștilor după ce fiul ei fusese acostat și fotografiat de un individ, pe drumul spre casă.

Read more: Mama unui băiat de 12 ani din Ploiești, sancționată pentru că ”a apelat abuziv 112” după ce fiul...
Știri locale

Ploieștenii au la dispoziție, de acum, un nou mijloc de măsurare a calității aerului din municipiu. Primul aparat independent de măsurare a fost instalat în oraș de Asociația "Prahova în Acțiune", dispozitivul determinând concentrația de particule în suspensie, dar și alți poluanți.

Read more: Asociația "Prahova în Acțiune" a instalat primul aparat independent de măsurare a calității...
Știri locale

Două autoturisme şi un TIR au fost implicate într-un accident, miercuri după-amiază, pe tronsonul din DN 1 care deserveşte Centura de Vest a municipiului Ploieşti. În urma coliziunii, patru persoane au fost rănite, au anunţat autorităţile.

Read more: Accident pe Centura de Vest a Ploieştiului, în intersecţia de la Buda. 4 persoane au fost rănite
Știri locale

Trei persoane au fost rănite, iar două dintre ele au fost transportate de urgenţă la spital, după un accident rutier produs miercuri după-amiază în satul Călineşti, din comuna prahoveană Floreşti.

Read more: Două persoane au ajuns la spital după un accident între un microbuz şi un autoturism
Știri locale

Un elicopter de mici dimensiuni, folosit pentru zboruri de instruire, a fost avariat după o aterizare nereuşită. Incidentul a avut loc vineri dimineaţă la aerodromul din Strejnic, iar cei doi ocupanţi au scăpat teferi. Chiar şi aşa, procurorii au deschis o anchetă penală.

Read more: Incident pe aerodromul din Strejnic. Un elicopter de şcoală s-a dezintegrat după o aterizare eşuată
Știri locale

Peste 600 de copii s-au înscris până acum în programul lansat de Primăria Sinaia, prin care sunt oferite excursii gratuite, în stațiune, elevilor din mediul rural care au parte, rareori sau deloc, de astfel de activități. Mai bine de 200 dintre ei au și ajuns în orașul de poalele Bucegilor, până la 1 martie. Pentru mulți dintre copii, a fost prima excursie din viața lor.

Read more: Peste 200 de copii au mers până acum în excursii gratuite la Sinaia. Reacția unei fetițe care nu a...
Știri locale

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut sâmbătă pe Drumul Naţional 1B, în Prahova. Două maşini au intrat în coliziune, în zona intersecţiei spre comuna Ceptura, după ce, potrivit primelor verificări, un şofer ar fi încercat să traverseze intersecţia, venind de pe drumul fără prioritate, fără să se asigure corespunzător.

Read more: FOTO - Accident la Ceptura, pe DN 1B. Un rănit a fost preluat de elicopterul SMURD