Știri locale

Știri locale

Un bărbat a murit după ce a fost lovit de o maşină, în timp ce încerca să traverseze tronsonul din Drumul Naţional 1 care deserveşte Centura de Vest a municipiului Ploieşti. Accidentul teribil s-a petrecut sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 7.00, între comuna Brazi şi cartierul ploieştean Mitică Apostol.

Read more: Un bărbat a murit după ce a fost călcat de maşină pe Centura de Vest a Ploieştiului
Știri locale

Accident mai rar întâlnit în satul Homorâciu, din comuna prahoveană Izvoarele. Un bărbat a suferit răni destul de grave, după ce a lovit cu maşina un cal.

Read more: Bărbat rănit pe DN1A, după ce a ieşit cu maşina în decor şi a lovit un cal
Știri locale

După câteva zile răcoroase, anunţul meteorologilor privind o îmbunătăţire a vremii în acest final de săptămână pare să fi convins destul de mulţi turişti să încerce o drumeţie pe Valea Prahovei. Drumul Naţional 1, una dintre cele mai tranzitate artere de circulaţie ale ţării, este aglomerat, încă de sâmbătă dimineaţă, pe sensul de mers Bucureşti-Ploieşti-Braşov. Poliţia Prahova a anunţat că sunt coloane de maşini la Nistoreşti, Comarnic şi Buşteni.

Read more: Coadă pe DN1! Pe Valea Prahovei se circulă în coloană, sâmbătă, încă de la primele ore
Știri locale

La mai puţin de doi ani de la inaugurare, autorităţile ploieştene au ajuns la concluzia că (încă) noul cămin social amenajat pe strada Cosminele, după un lung proiect european, este mult prea mic pentru nevoile municipiului. Conducerea Primăriei anunţă că a lansat o procedură pentru extindere, dar nu ştie cu cât va fi mărită capacitatea. Evident, înainte de orice se va face un studiu de fezabilitate.

Pe site-ul Primăriei Ploieşti a fost publicat anunţul privind lansarea unei proceduri de selecţie, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate cu privire la această dorită mărire de capacitate. Numai pentru acest document, autorităţile au alocat 22.000 de lei fără TVA şi aşteaptă oferte până pe 29 octombrie. S.F.-ul va determina, mai departe, ce posibilităţi de extindere există şi care vor fi costurile de construcţie la care să ne aşteptăm.

"După ce majoritatea proiectelor europene au avut probleme, acest cămin este, din punctul meu de vedere, în parametri buni în momentul de faţă, însă va fi nevoie de o extindere a lui. Capacitatea este mult prea mică faţă de cerinţele care există şi tocmai de aceea dorim extinderea lui, mai ales că ea nu va presupune şi o creştere a numărului de salariaţi, personalul existent putând să facă faţă şi numărului mai mare de paturi", a afirmat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului. În prezent, centrul social, singurul cămin de bătrâni de stat din Ploieşti, are o capacitate de numai 24 de locuri, dintre care patru sunt rezervate pentru persoane cu dizabilităţi.

Știri locale

Un nou blocaj la proiectul anunţat de autorităţile locale vizând modernizarea sensului giratoriu situat pe Centura de Est a Ploieştiului, la ieşirea spre Bucov! Conducerea Primăriei Ploieşti a realizat, recent, că pentru modernizarea intersecţiei e nevoie de devierea unor reţele subterane şi de lărgirea giratoriului actual, iar pentru asta e necesară, mai departe, efectuarea unor exproprieri. Primarul Adrian Dobre a comentat azi subiectul, criticându-i pe reprezentanţii Direcţiei Tehnic-Investiţii care nu şi-au dat seama din timp că trebuie aprobat şi un culoar de exproprieri.

Într-o întâlnire cu reprezentanţii presei locale, primarul municipiului Ploieşti a amintit că se doreşte refecarea aşa-zisului giratoriu al ruşinii de la ieşirea spre Bucov, amintind şi că luna trecută a fost aprobat în Consiliul Local şi un proiect pentru devierea reţelelor subterane şi reconfigurarea zonei, estimat la aproape un milion de lei cu tot cu TVA. Pentru adaptarea lui la condiţiile de trafic greu, noul giratoriu va avea o rază foarte mare, a mai anunţat edilul, care a explicat că, automat, asta presupune "lărgirea" intersecţiei. Pentru că unele dintre terenurile afectate nu sunt ale Primăriei, va fi nevoie, evident, de exproprieri.

"Din păcate, Direcţia Tehnic-Investiţii n-a stabilit şi culoarul de exproprieri. Va fi nevoie să intrăm din nou cu un proiect în Consiliul Local. Este vorba despre o suprafaţă totală de aproximativ 320 de metri pătraţi", a explicat, astăzi, primarul Ploieştiului.

Știri locale

Un copil de numai doi ani și câteva luni din județul Prahova a trăit clipe de coșmar după ce a fost bătut de propria mamă, timp de mai multe zile. Pentru a dovedi acest lucru, după ce copilul a fost maltratat de mamă inclusiv de față cu tatăl și pentru că femeia nu recunoștea, bărbatul a montat o cameră de supraveghere în locuință, informează, în exclusivitate, ziarulincomod.ro

Read more: Copil de doi ani, bătut crunt de propria mamă! Reprezentanții Protecției Copilului Prahova refuză...
Știri locale

Andrei și Marina, doi copii din Tinosu orfani de tată și părăsiți de mamă, trăiesc într-o sărăcie cruntă, crescuți de o mătușă care nu își permite să le asigure nici măcar strictul necesar. În ciuda lipsurilor, băiețelul de numai 7 ani vrea mult să învețe și își dorește ca, atunci, când va crește, să ajungă jandarm.

Read more: Cadoul primit de băiețelul din Prahova, părăsit de mamă, care își dorește să devină jandarm
Știri locale

Deși pare greu de crezut, autoritățile confirmă că mirosul apăsător resimțit în mai multe cartiere din Ploiești, în ultimele două zile (VEZI DETALII), dar și în zone din apropierea municipiului, este de... fecale! Mai precis de bălegar.

Read more: Ploieștenii nu s-au înșelat. De două zile, în oraș chiar pute a rahat