Știri locale

Știri locale

iluminat publicÎn timp ce numeroase primării din România se chinuie de peste un deceniu să aplice legislaţia privind introducerea cablurilor de comunicaţii şi energie electrică în canale subterane, în oraşul prahovean Urlaţi autorităţile anunţă că pregătesc un proiect european, care vizează modernizarea sistemului de iluminat public, la pachet cu introducerea pe sub asfalt a tuturor cablurilor. Primarul oraşului Urlaţi, Marian Măchiţescu, a anunţat că va transmite cel mai probabil săptămâna viitoare cererea de finanţare de la Uniunea Europeană.

Read more: Primăria Urlaţi vrea fonduri europene ca să modernizeze iluminatul şi să bage toate cablurile pe...
Știri locale

modernizare loc joaca zoo 10 8 18După ce în decembrie 2017 a fost deschis un nou loc de joacă în interiorul grădinii zoologice de la Bucov, astăzi a avut loc o nouă inaugurare, de data aceasta în urma finalizării unor lucrări de modernizare incluse în etapa a doua a acestui proiect. La fel ca şi în primul caz, lucrările au fost derulate în baza unei sponsorizări oferite de compania petrolieră Lukoil. Această a doua etapă a vizat modernizarea locului de joacă situat în vecinătatea adăpostului pentru maimuţe de la Zoo Bucov, prin aducerea unor noi obiecte de joacă şi extinderea suprafeţei acoperite cu o membrană specială antitraumă, proiectată să protejeze copiii în cazul unor eventuale căzături.

Read more: Loc de joacă modernizat la grădina zoologică din Bucov, cu fonduri din sponsorizare
Știri locale

valenii de munte dn1aPoliţia Prahova anunţă că Drumul Naţional 1A va fi închis temporar, la mijlocul săptămânii viitoare, pe raza oraşului Vălenii de Munte, pe durata derulării unei parade, în cadrul tradiţionalului târg de Sfânta Maria care are loc aici.

Read more: Restricţii de trafic, săptămâna viitoare, în Vălenii de Munte, pentru o paradă de port popular
Știri locale

urs atacDoi bărbaţi care erau campaţi pe Valea Cerbului din Buşteni au fost atacaţi de urşi chiar în corturile în care se aflau şi ambii s-au ales cu răni în zona braţelor, însă au scăpat cu viaţă. Atacurile au avut loc la distanţă de puţin peste 24 de ore unul de celălalt, în aceeaşi zonă folosită adesea de turişti pentru campare.

Read more: Turişti ATACAŢI de urşi, pe Valea Cerbului din Buşteni. Două atacuri în două nopţi consecutive!
Știri locale

perchezitii mascati politiaPoliţiştii prahovei au efectuat, miercuri dimineaţă, patru percheziții, în judeţ, dar şi în București şi Giurgiu, la persoane bănuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 3.700.000 de lei, prin evaziune fiscală. 22 de mandate de aducere vor fi puse în aplicare, a anunţat IPJ Prahova.

Read more: Percheziţii în Prahova, Bucureşti şi Giurgiu, la suspecţi de o evaziune de aproape un milion de...
Știri locale

elicopter smurd dn1Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost rănit grav într-un accident produs marţi, în jurul prânzului, pe Drumul Naţional 1, în Prahova. Victima, care se afla pe motocicletă, ar fi fost acroşată de o maşină care vira la stânga, tânărul alegându-se cu un traumatism cranio-cerebral şi un politraumatism la picioare şi fiind preluat de un elicopter SMURD, care l-a transportat pe tânăr la un spital din Capitală.

Read more: Motociclist de 24 de ani, rănit grav într-un accident pe DN1, la Pucheni. A fost preluat de un...
Știri locale

perchezitii ijpprahovaPoliţiştii prahoveni au efectuat marţi dimineaţă percheziţii în Blejoi şi Boldeşti-Scăeni, la persoane bănuite de furt calificat şi proxenetism. Patru persoane au fost aduse la audieri, a anunţat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Prahova. Oamenii legii au suspiciuni că două dintre respectivele persoane ar fi furat, în ultimele luni, circa 12.000 de lei de la sediile unor societăţi comerciale. De asemenea, aceleaşi persoane sunt suspectate şi că ar fi scos fete "la produs" în Păuleşti şi Blejoi.

Read more: Percheziţii în Prahova, la persoane bănuite de furt calificat şi proxenetism
Știri locale

accident 7 8 18Două autoturisme, în care se aflau nouă persoane, au fost implicate într-un accident rutier produs marţi dimineaţă, pe Drumul Naţional 1A, în oraşul prahovean Boldeşti-Scăeni. În urma coliziunii, unul dintre vehicule s-a răsturnat, iar cinci persoane au fost rănite, trei dintre acestea având răni mai grave şi necesitând transportul de urgenţă la spital.

Read more: Accident grav pe DN1A, în Prahova. Trei persoane rănite, după ce o maşină s-a răsturnat