O nouă furtună a lovit, marți, județul Prahova, producând inundații la Măneciu și Comarnic, în timp ce , în special la Ploiești, echipajele de intervenție au avut solicitări pe bandă rulantă, pentru a îndepărta copacii și stâlpii doborâți de vânt.

 

11 gospodării din Măneciu Ungureni și una din Comarnic au fost fost inundate, pompierii acţionând, în ultimele 24 de ore, cu motopompe, pentru evacuarea apei.

În cursul zilei de marți, probleme mari au fost și din cauza vântului puternic, în special în partea de sud și în estul județului. "Din cauza vijeliei 8 copaci au căzut pe carosabil, pe firele de medie tensiune și peste un autoturism, fiind necesară intervenția salvatorilor pentru degajarea acestora. Cele mai multe intervenții pentru degajarea copacilor au fost în municipiul Ploiești, pe străzile Găgeni, Cașin, Fagului, Vornicei, Cameliei și Șoseaua Nordului. Probleme au fost și în Comarnic pe strada Ghiosești unde un copac a căzut pe partea carosabilă, blocând circulația aproximativ 15 minute și în satul Făget din comuna Gura Vitioarei un alt copac a căzut pe firele de medie tensiune. În comuna Ceptura, pe DJ 102N, doi stâlpi din lemn au agățat liniile aeriene de telecomunicații, ulterior prăbușindu-se pe partea carosabilă. La Urlați un alt stâlp din lemn a căzut pe liniile electrice, necesitând intervenția pompierilor", a informat ISU Prahova în comunicatul dat publicității în această dimineață.

Tot marți, la Ploiești, un echipaj de pompieri a acționat în municipiul Ploiești, pe strada Colinei, pentru a degaja o bucată din acoperișul unui bloc care amenința să cadă, constituind un pericol pentru pietoni.

22 pompieri militari, cu șapte mijloace de intervenție, au acționat pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților, precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate, au mai informat reprezentanții ISU Prahova.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio