Reprezentanții părinților din C. N. "Nichita Stănescu" Ploiești le cer acestora părerea despre variantele propuse pentru reluarea cursurilor, începând din 14 septembrie.

 

Președintele Asociației Părinților din C. N. "Nichita Stănescu" a punctat, în mesajul transmis, principalele probleme care vor apărea în respectarea regulilor impuse de autorități, pentru reluarea cursurilor în școli.

"Ca reprezentant al Asociaţiei Părinţilor CN Nichita Stănescu Ploieşti, aş dori să aflu părerea dumneavoastră  legată de începerea noului an şcolar  2020-2021.   

Din păcate condiţiile de distanţare fizică pe care le cere Ministerul Sănătăţii nu se pot implementa nicăieri în condiţii de siguranţă maximă, chiar şi acolo unde ordinea şi disciplina sunt respectate cu stricteţe. Sunt nişte reguli foarte greu de realizat, cu trasee în sala de clasă, cu decalarea recreaţiilor, cu venirea la şcoală în timp diferit a elevilor. Va fi extrem de complicat, pentru că nu există nici personal suficient pentru a putea gestiona această situaţie, să se asigure tot ceea ce cere Ministerul Sănătăţii.

Nu pot fi respectate acele reguli pe care le cere Ministerul Sănătăţii,  să nu se atingă elevii între ei, să nu se întâlnească elevii de la o clasă cu elevii de la altă clasă... Este puţin probabil.  Nu există resurse umane şi nu sunt nici resurse financiare, din păcate, iar elevii nu vor respecta, indiferent de cât sunt de  instruiţi, acele culoare de acces, modul de aşezare în clasă, purtarea permanentă a măştii...etc.

Dar, trecând peste aceste puncte de vedere personale, vă rog să răspundeţi la câteva întrebări, legate de începerea anului şcolar 2020-2021 la Colegiul Naţional Nichita Stănescu Ploieşti", a scris președinte Asociației Părinților C. N. "Nichita Stănescu" Ploiești.

Părinții elevilor de la C. N. "Nichita Stănescu" au de răspuns - cu da, nu sau nu știu/nu răspuns - la șase întrebări pe acest subiect:

- Cunoscând Colegiul Nichita Stănescu şi dotările sale, credeţi că este posibilă revenirea fizică a tuturor elevilor la şcoală, în condiţii de siguranţă, având în vedere situaţia epidemiologică generată de COVID?

- Credeţi că învăţământul hibrid, jumătate din elevi să participe fizic la ore, cealaltă jumătate să urmărească cursurile on-line este o soluţie viabilă?

- Credeţi că unitatea noastră şcolară deţine la acest moment suportul tehnic şi tehnologic pentru desfăşurarea învăţământului hibrid în condiţii optime şi de calitate?

- Consideraţi o soluţie bună desfăşurarea orelor de curs de 30 de minute şi învăţarea în 4 schimburi în unitatea noastră şcolară, în vederea realizării distanţării fizice?

- Consideraţi o soluţie bună începerea cursurilor on-line pentru o perioadă determinată de timp, urmând a se modifica în funcţie de evoluţia pandemiei generate de COVID?

- În condiţiile în care se optează pentru continuarea şcolii exclusiv on-line sau hibrid, copilul dumneavoastră are unul din următoarele instrumente pentru a putea accesa orele?

Joomla SEF URLs by Artio