Primăria Ploieşti vrea să realizeze un cartier de locuinţe sociale în zona de est a municipiului, în cartierul Bereasca. Primarul Adrian Dobre a declarat astăzi că administraţia locală aşteaptă fonduri de la Ministerul Dezvoltării, care are un program naţional dedicat pentru acest gen de investiţii.

Studiul de fezabilitate fusese aprobat de Consiliul Local Ploieşti la finalul lui 2018, iar Adrian Dobre a anunţat astăzi că proiectul a fost transmis către Ministerul Dezvoltării, în speranţa obţinerii unei finanţări. Valoarea proiectului este de 6 milioane de lei, a mai precizat primarul.

Noul cartier de locuinţe sociale ar urma să apară pe un teren deţinut de municipalitate pe strada Lucernei, aproape de cartierul Bereasca, iar proiectul actual prevede realizarea mai multor construcţii comune, care să găzduiască în total 17 familii cu probleme.

Pentru terenul de pe Lucernei au existat în ultimii ani numeroase propuneri, în contextul unei crize de locuinţe sociale şi locuinţe de necesitate, una dintre acestea vizând inclusiv amplasarea de containere, dar nu s-a bucurat de o susţinere mare în Consiliul Local.

Joomla SEF URLs by Artio