O grupare de cămătari a fost săltată, joi, de polițiștii prahoveni și procurorii DIICOT, în urma perchezițiilor care au avut loc în județ.

 

Politiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti  împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Ploieşti, au descins, joi, la șapte adrese din Ploiești și Mizil, în cadrul anchetei derulate într-un dosar de cămătărie și șantaj. Procurorii DIICOT au anunțat că vizați au fost membrii Clanului Ciufu, care ar fi făcut numeroase victime, în ultimii ani, în Mizil și în împrejurimi.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 61.300 de lei, 5.000 de euro, bijuterii, 12 telefoane mobile și mai multe înscrisuri.  

Din investigațiile de până acum a reieșit că, "în perioada 2013-2019, membrii grupării ar fi acordat bani cu împrumut, mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi, fără a fi autorizați în acest sens. În vederea recuperării sumelor de bani împrumutate sau a dobânzilor percepute, membrii grupului ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică împotriva persoanelor care nu reuşeau să restituie, la termen, sumele datorate", au detaliat reprezentanții IJP prahova.

Nouă mandate de aducere au fost puse în executare, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, camătă şi şantaj, urmând a fi dispuse măsurile legale.

Potrivit DIICOT, în dosar au fost audiate 14 persoane.

Acțiunea de ieri a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română. În activități au fost angrenați și polițiști de investigații criminale și luptări ai Serviciului Acțiuni Speciale de la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova, precum și jandarmi.

Foto arhivă

Joomla SEF URLs by Artio