Biroul Electoral Central a fost sesizat, sâmbătă, de președinții a două secții de votare, una din Ploiești și alta din Târgșorul Nou, cu privire la sutele de solicitări pentru urna specială formulate de deținuții și deținutele din penitenciarele aflate în localităţile amintite.

Potrivit documentelor publicate de Biroul Electoral Județean, 258 de cereri au venit de la persoane încarcerate în Penitenciarul Ploiești și 354 de la femei aflate în Penitenciarul Târgșorul Nou. Ele au fost repartizate la patru secții de votare: nr. 70 și 71 din Ploiești, respectiv 300 și 301 din Târgșorul Nou.

Legea prevede că solicitări privind votarea prin intermediul urnei speciale pot face inclusiv alegătorii care sunt reținuți, deținuți în baza unui mandat de arestare preventivă sau execută o pedeapsă privativă de libertate, dar nu li s-a interzis exercitarea drepturilor.

Potrivit legii, au drept de vot doar persoanele care nu au fost condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat, vineri, că din cei 17.960 de deţinuţi care au drept de vot, 15.652 şi-au exprimat intenţia de a vota la alegerile pentru Parlamentul European şi 15.271 pentru referendum.

Joomla SEF URLs by Artio