Filarmonica "Paul Constantinescu" găzduiește, în perioada 15-18 decembrie, o nouă ediție a Festivalului Internațional de Film Ploiești.

 

Evenimentul, ajuns anul acesta la a VII-a ediție, este primul festival din România dedicat filmelor de gen (fantasy, thriller, horror și sci-fi), iar în 2018 vine cu o schimbare importantă, fiind găzduit de Filarmonica “Paul Constantinescu” Ploiești, un loc cu tradiție pentru ploieșteni, care ne-a primit cu căldură. "Ne-am dorit să ajungem mai aproape de inima orașului nostru și-n același timp am simțit nevoia publicului de a se deconecta de agitația mall-urilor și de a intra într-o atmosferă autentică de festival pe care am avut-o încă de la prima ediție din 2011, când exista o locație specială dedicată doar festivalului", au transmis organizatorii.

Obiectivele principale ale PIFF, încă de la prima ediție au fost promovarea cineaștilor aflați la început de carieră. Aceștia și-au putut înscrie filmele în Competiția Oficială sau într-una din secțiunile din afara competiției: Dark Comedy (comedii scurte cu umor negru) și Lovestory Special (filme scurte ce conțin povești de dragoste neobișnuite).

Un alt eveniment important al acestei ediții este proiecția, în premieră, a filmului "În Pronunțare", debutul în lungmetraj al Mihaelei Popescu, ce îi aduce în fața publicului pe Dorotheea Petre și Cuzin Toma într-un singur personaj.

„Cea de-a 7-a ediție PIFF se desfășoară în anul Centenarului Marii Uniri, motiv pentru care, în campania de promovare, ne-am îndreptat atenția către oamenii care s-au unit și ne-au ajutat în fiecare an: voluntarii. Ei sunt cei cărora le dedicăm această ediție, pentru că fără entuziasmul și implicarea lor în organizarea și în promovarea festivalului, acesta nu ar mai fi continuat”, a declaratEmilian Floareș, Director al Festivalului Internațional de Film Ploiești

Anul acesta, 11 filme din 9 țări concurează pentru Trofeul PIFF și premiul în valoare de 1.000 de euro. Un premiu de 500 de euro îl va primi și filmul cel mai votat de către public.

Festivalul Internațional de Film Ploiești este organizat de Helen Film® cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Joomla SEF URLs by Artio