Primăria Ploieşti ar putea să stabilească un record negativ în această iarnă, după ce a rămas fără bani pentru organizarea unui concert de Revelion. Ar fi prima dată în istoria recentă a municipiului când Ploieştiul ar rămâne fără spectacol. Autorităţile îşi pun nădejdea într-o suplimentare bugetară de la Guvern, însă mai au la dispoziţie foarte puţin timp pentru a găsi scenă, instalaţii de lumini şi sunet şi mai ales artişti care să concerteze în centrul municipiului în noaptea trecerii dintre ani. Deşi nici măcar n-a fost lansată o procedură d achiziţie publică pe această temă, primarul spune că e timp suficient.

S-a ajuns în această situaţie după ce Primăria s-a confruntat, începând din toamnă, cu probleme financiare, iar autorităţile au fost nevoite să aprobe rectificări bugetare succesive, pentru a nu rămâne fără fonduri la iluminatul public, subvenţia pentru transportul în comun, activităţile de la Clubul Sportiv sau întreţinerea spaţiilor verzi. În aceste condiţii, serviciile publice au avut prioritate, iar distracţia a fost printre primele sacrificate. Reprezentanţii Primăriei îşi pun, însă, speranţele într-o rectificare bugetară, venită după ce Guvernul a transmis o tranşă din cotele de impozit pe venit. "În cursul zilei de joi vom avea o şedinţă de Consiliu Local pentru rectificarea bugetului, având în vedere că am primit o serie de sume care au completat bugetul şi atunci vom discuta şi despre acest subiect. Atât timp cât nu îl avem bugetat, nu putem încheia un contract pentru spectacol", a afirmat primarul Adrian Dobre, în cadrul unei conferinţe organizate marţi. Edilul a evitat să facă alte comentarii, deşi au existat întrebări din partea jurnaliştilor cu privire la viitoarea procedură de selecţie, în condiţiile în care perioada rămasă până de Revelion este foarte scurtă şi există temeri că foarte puţini artişti vor mai fi disponibili, din scurt, pentru a veni să cânte la Ploieşti.

CITIŢI ŞI: 

Nu ştim sigur dacă vom avea concert de Revelion în Ploieşti, dar un lucru e cert, va exista un spectacol de artificii. Primăria a lansat recent o procedură de selecţie. Detalii AICI!

"Actualitatea" a atras atenţia cu privire la acest subiect în mai multe rânduri. Ultimul articol pe această temă fusese publicat în luna noiembrie. Detalii AICI!

 

Joomla SEF URLs by Artio