Pe un câmp din comuna Drăgăneşti, în sudul judeţului Prahova, la câţiva paşi de albia râului Prahova, au fost înrgopate cantităţi uriaşe de deşeuri, atât de multe încât, practic, au ajuns să schimbe relieful zonei. Totul pare să se petreacă de ani de zile, fără ca autorităţie locale sau cele de mediu să fi observat ceva!

 

Practic, aici a apărut un depozit ilegal de gunoaie, iar suspiciunile sunt că multe dintre acestea provin din Ploieşti, scriu jurnaliştii de la Observatorul Prahovean, cei care au publicat miercuri o anchetă jurnalistică, în urma unui pont primit de la un localnic. Potrivit sursei citate, totul se petrece în satul Bărăitaru, la câţiva paşi de staţia de transfer a deşeurilor operată de firma Rosal, aceeaşi care ridică gunoaiele din peste 30 de localităţi din Prahova, inclusiv din Ploieşti.

După toate aparențele, operațiunea de îngropare a acestora se desfășoară organizat, de mai mulți ani. În mod cât se poate de ciudat, având în vedere proporțiile industriale ale operațiunii, nimeni – cetățeni ai comunei, autorități locale sau de mediu, nici măcar unul nu a remarcat ceva în neregulă, mai notează sursa menţionată.

Citând surse locale, jurnaliştii de la observatorulph.ro mai notează că o mare parte a gunoaielor, cel puțin în ultimele săptămâni, de exemplu cele îngropate fix în fața stației de sortare, ar proveni din municipiul Ploiești, iar excavările și acoperirea deșeurilor au sunt realizate cu utilaje industriale, ceea ce dă de bănuit că în Bărăitaru ar fi fost îngropate zeci de mii de metri cubi de gunoaie.

 

Joomla SEF URLs by Artio