Fonduri europene pentru modernizarea sistemului de iluminat public din oraşul Băicoi. Contractul de finanţare a fost semnat astăzi, iar proiectul prevede montarea unor lămpi cu LED, mult mai eficiente energetic decât actualele becuri, la pachet cu instalarea unor panouri fotovoltaice pentru generarea de energie electrică şi instalarea unui sistem care monitorizează de la distanţă întreaga reţea.

 

Contractul de finanţare a fost semnat astăzi, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Muntenia. Primarul oraşului, Marius Constantin, a anunţat că proiectul, cu o valoare totală de aproape 7 milioane de lei, e văzut ca o "intrare în normalitate pentru Băicoi".

"Azi, la sediul ADR Sud Muntenia, am semnat finanțarea pentru proiectul european «Creșterea eficientei energetice a iluminatului public in orașul Baicoi». Valoarea totala a contractului este de 6.978.897,29 lei. Prin acest proiect străzile orașului vor beneficia de un sistem pentru iluminat modern, cu lămpi pe LED de ultima generație, o parte din ele sunt dotate cu panouri foto-voltaice care le asigură independența energetică și un sistem de telegestiune care va monitoriza starea de funcționare a fiecărei lămpi", a anunţat Marius Constantin pe pagina oficială de Facebook.

Joomla SEF URLs by Artio