Furtuna a afectat, serios, mai multe localități prahovene, în noaptea de joi spre vineri. ISU Prahova a dat publicității bilanțul intervențiilor efectuate la Măneciu Ungureni, Drajna, Cerașu și Starchiojd.

 

Peste 20 de pompieri au intervenit, azi-noapte, în Prahova, pentru asigurarea măsurilor specifice de protecție a comunităților precum și pentru evacuarea apei din zonele inundate.

"Pompierii prahoveni au intervenit în cursul nopții de joi spre vineri cu motopompe pentru evacuarea apei din 4 locații, respectiv Măneciu Ungureni, Ceraşu, Drajna de Sus şi Starchiojd, acestea fiind inundate ca urmare a precipitațiilor din ultimele ore. Ploaia a cauzat probleme în localitatea Măneciu Ungureni, patru gospodării și două locuințe fiind inundate. De asemenea, alte șase gospodării din localitatea Drajna de Sus au fost inundate din cauza precipitațiilor abundente. Pompierii au intervenit cu motopompe în comuna Ceraşu, pentru evacuarea apei din două gospodarii. În comuna Drajna de Sus o persoană a fost evacuată, nu prezintă probleme medicale", se arată în bilanțul intervențiilor din ultimele ore, transmis de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență.

Tot de azi-noapte, DJ 230, care face legătura între localitățile Drajna şi Cerașu, este blocat complet de aluviuni, în mai multe puncte.

În plus, 1.232 de consumatori electrici din localitățile Cerașu și Drajna nu erau alimentaţi cu energie electrică, vineri dimineață. 12 echipaje sunt pe teren, pentru remedierea problemelor.

Foto: ISU Prahova

Joomla SEF URLs by Artio