Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a prezentat modelarea interactivă 3D pentru Autostrada Ploiești – Buzău.

 

Proiecția a fost realizată de Consitrans SRL, societatea care realizează documentația pentru viitorul drum de mare viteză Ploiești – Buzău, iar călătoria virtuală pe viitoarea A7 începe la nodul rutier care va face legătura între A3 București – Ploiești și autostrada spre Buzău.

Așa cum primarul din Dumbrava, Marian Apostol, a anunțat cu mai multe luni în urmă, nodul rutier se va afla pe raza acestei localități și, în în opinia edilului, acest lucru va conduce la dezvoltarea fără precedent a comunei și a zonei de sud a județului, în general. “Primul pas spre normalitate”, a comentat primarul, după publicarea proiecției realizate în vederea întocmirii documentației pentru A7 Ploiești – Buzău.

În fapt, comuna Dumbrava va fi, probabil, singura localitate din Prahova străbătută de două autostrăzi.

La solicitarea Ministerului Transporturilor, Primăria a eliberat, anul trecut, avizul administrației locale la studiul de fezabilitate, aviz condiționat de accesul DJ 101F (Valea Călugărească - Dumbrava - Drăgănești) la nodul rutier amintit.

Potrivit CNAIR, modelarea interactivă 3D pentru Autostrada Ploiești – Buzău are ca scop “prezentarea și vizualizarea soluțiilor proiectate, precum și asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafața de teren necesară a fi expropriată, lucrările de artă proiectate, precum și soluțiile de consolidare necesare. În unele cazuri, modelarea 3D poate conduce la clarificarea constructibilității soluțiilor propuse, iar aceasta va fi utilizată în cadrul etapei de avizare a documentației aferente Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Ploiești – Buzău”.

Modelarea interactivă 3D pentru Autostrada Ploiești – Buzău poate fi văzută AICI.

Joomla SEF URLs by Artio