Reacţii după festivalul medieval. Autorităţile vor ca toate evenimentele majore să se desfăşoare pe Bulevardul Independenţei

Written by Anca Visan Category: Știri locale Created: Monday, 17 July 2017 15:57

Autorităţile ploieştene s-au arătat mulţumite de modul în care s-a derulat prima ediţie a festivalului medieval din oraş, anunţând că îşi doresc ca acesta să continue şi în anii următori şi că, în urma acestui eveniment, au tras mai multe concluzii, una dintre ele vizând zona aleasă pentru petrecere, Bulevardul Independenţei, considerată de reprezentanţii Primăriei şi nu numai ca fiind mult mai potrivită decât cea din vecinătatea Palatului Administrativ folosită până acum.

Într-o declaraţie făcută astăzi, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, le-a mulţumit subalternilor care s-au ocupat de organizarea festivalului medieval, dar şi partenerilor de la alte instituţii, inclusiv Poliţia, Poliţia Locală, Jandarmeria, operatorul de salubritate Rosal şi Serviciul de Ambulanţă. Edilul a afirmat că a primit reacţii pozitive, inclusiv pe reţelele de socializare, şi că a ajuns la concluzia că Bulevardul Independenţei este mai potrivit pentru organizarea unor concerte cu număr mare de spectatori decât zona dintre Palatul Culturii şi Palatul Administrativ, folosită anterior dar unde, în multe cazuri, apăreau probleme privind traficul rutier pe Bulevardul Republicii. Şi aici au existat probleme de circulaţie, care ar putea fi rezolvate pe viitor odată cu "gestionarea unor sensuri unice", a anunţat Adrian Dobre, cu trimitere în special la strada Bobâlna, care preia o mare parte din trafic în momentul în care se închide Bulevardul Independenţei.

"Din foarte multe puncte de vedere, zona Bulevardului Independenţei oferă condiţii mult mai bune decât cea din centru aleasă până acum pentru astfel de evenimente, am discutat şi cu reprezentanţii Poliţiei Locale şi Jandarmeriei, care au fost de aceeaşi părere, apreciind că din punct de vedere al organizării şi siguranţei este mai potrivit aici. Pe viitor, trebuie să mai aprofundăm câteva aspecte, legate mai ales de partea de circulaţie rutieră, să vedem cum putem gestiona o serie de sensuri unice, pentru a evita conflictele de trafic", a afirmat primarul Dobre.

Acesta a mai anunţat că în fiecare zi a festivalului pe bulevard au venit peste 30.000 de oameni, mulţi dintre aceştia rămânând până seara, când au avut loc şi concertele de muzică rock. În zona scenei, din estimările Jandarmeriei, au fost peste 7.000 de spectatori vineri seară, 10.000 sâmbătă şi aproape 9.000 duminică.

Încântaţi de atmosfera de la prima ediţie a festivalului medieval, reprezentanţii Primăriei anunţă că mai pregătesc şi alte evenimente în aer liber, o propunere vizând organizarea unui festival al tradiţiilor culinare, care să aducă în faţa ploieştenilor preparate specifice din diverse regiuni ale ţării, dar şi ale Europei. Nu se ştie, totuşi, dacă acesta se va ţine în acest an, reprezentanţii administraţiei locale mărturisind că trebuie contactaţi foarte mulţi bucătari, fiind mai degrabă şanse ca un eveniment de acest gen să debuteze în 2018.

Până atunci, însă, următoarea şansă pentru ploieşteni pentru o petrecere în aer liber este chiar în acest weekend, cu ocazia unui festival interetnic organizat de Fundaţia Lumina, în vecinătatea Palatului Culturii. Acesta va avea specific turcesc, cu dansuri şi tradiţii din această regiune.

În septembrie urmează să se ţină un festival similar, de data aceasta organizat de comunitatea elenă, cu dansuri, muzică şi tradiţii din Grecia.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.