Polițiștii au reținut, pentru 24 de ore, șase din cele șapte persoane audiate, miercuri, după 12 percheziții derulate la locuințe și societăți comerciale din Ploiești și Vălenii de Munte (VEZI DETALII).

 

Perchezițiile au fost derulate într-un dosar de cămătărie și șantaj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. Potrivit polițiștilor, există indicii că, în perioada 2014-prezent, persoanele bănuite ar fi împrumutat diverse sume de bani unor persoane din județ, iar pentru recuperarea lor ar fi solicitat dobândă. Totodată, persoanele în cauză ar fi săvârșit asupra persoanelor împrumutate fapte de șantaj. 

"De la locațiile vizate, polițiștii au ridicat mai multe bunuri, telefoane mobile,  înscrisuri și unități I.T. despre care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracțională și diferite sume de bani. Șase persoane au fost reținute pentru 24 de ore. Totodată, la societățile verificate au fost aplicate două sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale în domeniul silvic, în valoare de 10.000 de lei, și s-a luat măsura confiscării valorice a cantității de 53 mc buștean rășinoase, cu valoarea de 18.394, 05 lei, și două sancțiuni pentru activități comerciale ilicite cu valoarea de 20.000 lei, fiind confiscate și băuturi alcoolice", a informat IJP Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio