Primăria Sinaia şi CNAIR au montat în această săptămână, în urma unui parteneriat, parapeţi din beton pe un tronson virajat al Drumul Naţional 1 cunoscut pentru problemele de trafic. Autorităţile locale au explicat că într-un interval de 33 de luni aici au avut loc 20 de accidente, dintre care 11 grave.

 

Lucrările au început în această săptămână şi vizează un tronson de 1,5 kilometri, între km 120+420 și km 121+920 ai DN1. "Din analiza efectuată de Poliția Rutieră pentru perioada ianuarie 2018-septembrie 2020, reținem că s-au produs 20 de evenimente rutiere între Hotel Stadion și Mefin, dintre care 11 au fost cazuri grave, soldate de cele mai multe ori cu decesul participanților la trafic din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum", a explicat Primăria Sinaia, într-un mesaj oficial.

"Împreuna cu CNAIR montăm dispozitive de beton pentru creșterea gradului de siguranță in trafic. Dispozitivele de protecție au rolul de a separa cele două sensuri de condus pe sectorul de drum menționat, în scopul evitării accidentelor rutiere cu impact frontal, care sunt cauzate de pierderea controlului asupra vehiculului și pătrunderea pe sens opus. Parapetii se vor monta pana in zona “La Cergău” , intersecția Dn1 cu B-dul Republicii", a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Joomla SEF URLs by Artio