Prefectura Prahova a anunţat miercuri noi modificări privind programul de lucru cu publicul la nivelul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul tip de coronavirus. Astfel, de săptămâna viitoare, punctul de lucru din Câmpina îşi suspendă activitatea, iar cel din Ploieşti rămâne deschis, dar în condiţii speciale.

 

În contextul evoluției situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19, începând cu data de 24.03.2020, activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv activitatea de eliberare a acestora, se suspendă temporar la Punctul de lucru de la Câmpina, din strada Calea Doftanei nr. 18, a anunţat astăzi Prefectura Prahova. "Totodată reamintim cetățenilor prahoveni că, la sediul Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Prahova, activitatea de preluare a cererilor pentru eliberarea pașapoartelor simple electronice, respectiv a pașapoartelor simple temporare se va realiza numai pentru persoanele care prezintă documente din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua cel mult în 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, exclusiv în baza programărilor on-line. Recomandăm cetățenilor ca anterior efectuării programării on-line, să transmită la căsuța de e-mail corespunzătoare serviciului public comunitar de pașapoarte documentele din care rezultă necesitatea unor călătorii care se vor efectua în cel mult 30 de zile de la momentul înregistrării cererii, în vederea validării acestora", se mai arată într-un comunicat de presă transmis miercuri cu Prefectura Prahova. 

 

"Reamintim că programările on-line sunt efectuate pe platforma www.epasapoarte.ro. De asemenea, transmiterea pașaportului simplu electronic la adresa de domiciliu/reședință din țară a titularului ori a persoanei care a formulat cererea, prin serviciul de curierat, se va face exclusiv în baza unei solicitări adresate prin e-mail/poștă de către titular, respectiv persoana care a formulat cererea/ părintele/reprezentantul legal în cazul minorilor cu vârsta sub 14 ani. Primirea cererilor privind exercitarea dreptului la liberă circulație în străinătate/istoric pașapoarte/ scutire taxe vamale, precum și furnizarea datelor din Registrul Național de Evidență a Pașapoartelor Simple și eliberarea adeverințelor/comunicărilor corespunzătoare, se va face exclusiv prin corespondență poștală sau electronică, numai pentru persoanele care prezintă documente care justifică urgența solicitării", a mai precizat instituţia.

Joomla SEF URLs by Artio