Două evenimente de referință pentru proprietarii și pasionații de automobile de epocă sunt programate să aibă loc, în Prahova, la începutul anului. Iar Sinaia este numitorul comun, stațiunea de pe Valea Prahovei urmând să găzduiască, luna viitoare, popasul tradițional în cadrul Old Cars Rally, iar la finalul lui iunie deja celebrul Concurs de Eleganță.

“OLD CARS RALLY PRAHOVA 2019”, prima etapă din cadrul Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice” (CRRVI), va avea loc pe 3 și 4 mai, cu start și sosire la Ploiești, respectiv un popas de o noapte la Sinaia. Raliul este organizat de Clubul Vehiculelor de Epocă.

"La eveniment se pot înscrie automobile şi motociclete istorice cu sau fără atestat de vehicul istoric. Se pot accepta în concurs şi automobile şi motociclete yougtimer (peste 20 de ani de la data fabricaţiei) care, de asemenea, vor avea un clasament separat. Se mai poate participa şi în regim de raid automobilistic cu vehicule fabricate până în anul 2000. Se vor putea organiza clasamente monomarcă pentru mărcile auto care au minim trei automobile participante. De, asemenea dacă vom avea minim trei motociclete acestea vor beneficia de un clasament separat şi premii", au anunțat organizatorii.

Regulamentul particular şi alte amănunte despre concurs vor fi publicate pe siteul Clubului Vehiculelor de Epocă (http://www.clubulvehiculelordeepoca.ro), acolo unde, periodic, va fi actualizată și situația înscrierilor.

Câteva săptămâni mai târziu, pe 29 iunie, tot Sinaia va găzdui Concursul de Eleganță, eveniment organizat de Retromobil Club România, sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Radu al României, în parteneriat cu Primăria Sinaia și Muzeul Național Peleș, și ajuns deja la a IX-a ediție. Automobilele istorice participante vor putea fi admirate pe domeniul regal Peleș, sâmbătă, pe 29 iunie, în intervalul 10.00 - 16.00, dar agenda Concursului de Eleganță Sinaia mai include parada mașinilor de epocă, expoziția de automobile istorice și tururi private de prezentare.

Programul Concursului de Eleganță Sinaia 2019 (29 iunie 2019)

09:00 - 12:00 -> Expoziție automobile istorice și tururi private de prezentare

12:00 - 13:30 -> Parada automobilelor istorice în fața Castelului Peleș și prezentarea lor publicului

13:30 - 16:30 -> Expoziție automobile istorice și tururi private de prezentare

17:00 - 18:00 -> Parada automobilelor istorice pe străzile orașului Sinaia

18:00 - 19:00 -> Festivitatea de premiere a automobilelor câștigătoare - Cazino Sinaia

Foto: Facebook / Concursul de Eleganță Sinaia

Joomla SEF URLs by Artio