Știrea care urmează este reală și s-a petrecut acum câteva zile, pe 31 decembrie, în județul Prahova. Întâmplarea reprezintă, din păcate, un exemplu dintre mii de alte întâmplări similare. Autoritățile sunt incapabile să își protejeze cetățenii. Starea de nesiguranță fizică și psihică a oamenilor simpli a devenit un fapt obișnuit în comunele și orașele României, o teamă generalizată intrată în firescul cotidian: „Nu ne punem cu ăștia, că ne omoară în casă, Poliția nu face nimic să ne ajute” - asta auzi zilnic în cartierele orașelor sau în satele României. Și în județul Prahova este la fel. Oamenii simpli sunt la mila vecinilor violenți. Cetățenii simpli sunt complet neprotejați de organele de poliție care vin, ridică din umeri, taie o amendă derizorie, după care pleacă, lăsând în libertate agresorii să repete fapta.

 

După care tot organele se miră că „lumea nu are spirit civic” - păi da, nu are din cauza voastră, oameni ai legii sau cum să vă mai spun, că nu faceți nimic să schimbați percepția cetățeanului simplu. O adunătură de incompetenți care își scuză inacțiunea dând vina pe „legile proaste”. Iată exemplul real petrecut în comuna Baba Ana, în ultima zi a anului 2018.

 

În data de 31 decembrie, în curtea gospodăriei unor oameni din comuna prahoveană Baba Ana au dat buzna, cu tupeu de borfaș, doi recidiviști ca să „colinde”. Gospodarii le-au spus celor doi să părăsească curtea în care intraseră neinvitați.

Cu un tupeu incredibil, frații Cocuță și Jakare, doi recidiviști cunoscuți în localitate pentru comportamentul antisocial, au tăbărât cu pumnii, picioarele și cu bâtele pe proprietari. O femeie de 69 de ani și fiul ei, în vârstă de 49, au fost călcați în picioare în propria curte. Poliția a fost chemată la numărul de urgență 112.

Tupeu de infractori: Recidiviștii au râs de polițiști și au amenințat cu moartea proprietarii. După care au fost lăsați să plece acasă

Potrivit jurnaliștilor observatorulph.ro, inițial agresorii plecaseră, apoi au revenit nervoși pentru că fuseseră reclamați. La revenire au încercat să ironizeze polițiștii, continuând seria amenințărilor la adresa proprietarilor: ”Vă omorâm, vă dăm foc la casă!”

Auzind scandalul, mai mulți localnici s-au strâns în gospodăria oamenilor, asistând ca martori, însă și aceștia au fost amenințați, agresorii spunând că nu se tem de nimeni, nici măcar de poliție. Au primit imensa amendă de 200 de lei și li s-a deschis dosar penal pentru loviri sau alte violente, violare de domiciliu si distrugere. Infractorii violenți au plecat acasă nederanjați, iar proprietarii bătuți au rămas să doarmă cu frică în propria casă că oricând interlopii pot să-și pună amenințările în aplicare.

Cine îi oprește să nu intre azi cu toporul peste oamenii nevinovați? Poate să răspundă poliția la întrebarea asta? Încă o întrebare: credeți că acești oameni sau vecinii care au fost amenințați vor mai suna vreodată la 112 cu încredere că cineva îi apără de toți nenorociții cu tupeu din zilele noastre: Noi credem că nu mai sună nimeni, iar oamenii rămân la mila acestor indivizi recidiviști care terorizează și controlează cartierele, sau satele României. Întrebările sunt, desigur, retorice. Polițiștii care vor citi aceste rânduri vor ridica din umeri, în semn de neputință: „Hai că ăștia de la ziar exagerează, ce să facem, dacă asta e legea?!”. Și gata, totul s-a rezolvat. Viața merge înainte, până la o nouă victimă tăcută, o nouă faptă care se adună să contureze cotidianul gri în care trăim azi, în România. Sursa info: observatorulph.ro 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Joomla SEF URLs by Artio