Cursurile sunt suspendate, vineri, 28 februarie, la Liceul Tehnologic Energetic din Câmpina, din cauza suspiciunii de infectare cu coronavirus în cazul unei eleve de 19 ani care s-a întors, acum patru zile, din Italia.

 

ISJ Prahova a informat conducerea unității de învățământ cu privire la decizia suspendării cursurilor, pentru vineri, 28 februarie, când echipele DSP Prahova vor interveni pentru dezinfecție.

Măsura a fost luată după ce o elevă de 19 ani a liceului, care s-a aflat în Italia în perioada 21 - 24 februarie, a informat DSP că are simptomele unei infecții respiratorii. Aceasta s-ar fi simțit rău încă dinainte de plecare, dar autoritățile au decis să fie precaute și au declarat cazul suspect de infectare cu coronavirus.

Fata a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Ploiești, unde se află izolată. Probele recoltate de aceasta au fost trimise pentru analiză, la "Matei Balș".

Conducerea DSP Prahova a anunțat, joi după-amiază, că în județ erau două suspiciuni de infectare cu coronavirus. În afară de cazul elevei de la liceul din Câmpina mai era vorba despre un bărbat de 33 de ani care acuza dureri musculare și care se afla izolat la domiciliu.

Joi seară, în Prahova erau aproximativ 200 de persoane aflate în autoizolare voluntară la domiciliu (VEZI DETALII), un număr de aproape 20 de ori mai mare față de cel din prima raportare, de marți, care se referea la 12 persoane.

Joomla SEF URLs by Artio