Un tânăr din Buzău a atacat pe stradă, luni după-amiază, un cuplu de vârstnici din Ploiești, pentru a fura lănțișorul de la gâtul femeii. Totul a fost văzut de un polițist aflat în timpul liber care s-a nimerit să fie în zona incidentului și care a și pornit, imediat, pe urmele făptașului.

 

Evenimentul s-a petrecut luni, în jurul orei 16.30, pe str. Popa Farcaș. "Se pare că unei femei în vârstă de 80 de ani, care se deplasa pe stradă împreună cu soțul său, i-ar fi fost smuls lănțicul de la gât, de către un tânăr care s-a apropiat din sens opus, după care a fugit.  În zonă, se afla în timpul liber agentul șef adjunct de poliție TUDOSE ADRIAN din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care fără ezitare a pornit în urmărirea acestuia, reușind să-l imobilizeze în scurt timp și să-l predea echipajului sosit la fața locului", au detaliat reprezentanții IJP Prahova.

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie, în care se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Făptașul este un tânăr de 20 de ani, din Buzău, domiciliat fără forme legale în Ploiești. După isprava de luni după-amiază, acesta a fost reținut, iar astăzi va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio