Alexa Tudose, Ștefan Țaga și Alexandru Dobleagă sunt trei dintre copiii de aur ai Ploieștiului. După rezultatele excelente la olimpiadele din acest an, ei au trecut și de ultima etapă de selecție și au fost incluși în lotul restrâns care va reprezenta țara noastră la concursurile internaționale de Informatică din acest an.

Joi s-a încheiat prima tabără de pregătire a loturilor lărgite de informatică ale României, în cadrul căreia 32 de elevi de gimnaziu și liceu s-au pregătit și au concurat pentru calificarea în loturile restrânse naționale. În final, 12 elevi de liceu și 8 elevi de gimnaziu au reușit această performanță, urmând să reprezinte România la olimpiadele și concursurile internaționale din anul 2019.

Reprezentanții Centrului Județean de Excelență Prahova au anunțat că trei dintre elevii pregătiți aici se află printre cei 20 incluși în loturile restrânse. Este vorba despre Alexandru Dobleagă (clasa a VII-a, Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" Ploiești), Ștefan Țaga (clasa a VIII-a, Colegiul Național "Mihai Viteazul" Ploiești) și Alexa Tudose (clasa a XI-a, Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" Ploiești). Alături de aceștia, membru al lotului lărgit de seniori s-a aflat și Ștefan Săvulescu (clasa a XI-a, Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" Ploiești), au mai anunțat reprezentanții CJE.

Următoarea tabără de pregătire va avea loc între 3 și 10 iunie, la Botoșani. În cadrul acesteia vor fi selectate nominal echipele participante la fiecare din competițiile internaționale programate să aibă loc în perioada următoare.

Foto: CJE Prahova

Joomla SEF URLs by Artio