urs atacDoi bărbaţi care erau campaţi pe Valea Cerbului din Buşteni au fost atacaţi de urşi chiar în corturile în care se aflau şi ambii s-au ales cu răni în zona braţelor, însă au scăpat cu viaţă. Atacurile au avut loc la distanţă de puţin peste 24 de ore unul de celălalt, în aceeaşi zonă folosită adesea de turişti pentru campare.

În noaptea de luni spre marţi, un bărbat de 39 de ani a fost atacat de un animal sălbatic, în cortul în care acesta era campat. Victima a sunat la numărul de urgenţă 112, iar la faţa locului au ajuns jandarmii montani, care au asigurat zona, urmaţi la scurt timp de un echipaj medical. „În noaptea dintre 06 și 07 august 2018, în jurul orelor 01.15, jandarmii montani din cadrul Detașamentului Sinaia au răspuns unei solicitări sosite pe numărul unic de urgență 112, din partea unei persoane campate cu cortul pe Valea Cerbului din Bușteni. Persoana în cauză, un bărbat în vârstă de 39 de ani, reclama faptul că a fost rănită de un urs, în timp ce se afla în cortul instalat lângă pădure. Jandarmii au ajuns la fața locului și au asigurat zona până la sosirea unui echipaj de ambulanță, ce i-a acordat îngrijiri medicale persoanei, aceasta prezentând o plagă la nivelul antebraţului. De asemenea, patrula de jandarmi a rămas în zonă pentru monitorizarea unor eventuale apariții ale animalelor sălbatice”, se arată într-un comunicat transmis de Jandarmeria Prahova.

Ulterior, a apărut informaţia că un alt turist campat în apropiere a fost atacat de urs şi rănit în zona mâinilor. Atacul a avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, aproape de ora răsăritului. Un turist în vârstă de 28 de ani, aflat tot pe Valea Cerbului din Bușteni, a fost atacat de un urs, care l-a mușcat de mână, reușind să scape cu răni în zona braţului şi o sperietură zdravănă şi fiind preluat de o ambulanţă şi transportat la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului Sinaia, potrivit informaţiilor transmise de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova.

Tot în noaptea de marţi spre miercuri, jandarmii montani au fost solicitaţi să intervină pentru a ajuta un grup ce cinci tineri care plecaseră în drumeţie pe munte şi s-au întâlnit cu o ursoaică cu pui. Tinerii, cu vârste între 15 şi 25 de ani, originari din Bucureşti, se deplasau pe traseul Vârful Omu - Gura Diham, iar la un moment dat au observat mai mulţi urşi în lateral, pentru ca, la scurt timp, ursoaica să le iasă în cale. Jandarmii notează că turiştii se deplasau în linişte pe traseul montan, aceasta fiind o posibilă greşeală, în condiţiile în care multă lume recomandă producerea unor zgomote, în ideea de a speria animalele şi a evita astfel de întâlniri accidentale. Ajunşi faţă în faţa cu ursoaica, tinerii s-au speriat şi au luat-o la fugă, abandonând rucsacurile pe care le aveau, pentru a se putea deplasa mai uşor. După ce au reuşit să se îndepărteze, au cerut ajutor prin telefon, iar jandarmii montani i-au găsit şi i-au escortat în siguranţă, după ce le-au recuperat şi o parte din bunurile din rucsacuri, pe care urşii apucaseră să le răvăşească prin pădure.

Joomla SEF URLs by Artio