Nemulţumit din cauza unui blocaj în relaţia cu Primăria Gorgota, un crescător de animale din localitate a demarat, miercuri, un protest mai puţin întâlnit. Omul a scos vacile pe Drumul Naţional 1, cu intenţia să meargă până în faţa Prefecturii Prahova, unde avea de gând să ceară, conform propriilor spuse, aplicarea corectă a legii în Gorgota. N-a ajuns prea departe, fiind întors din drum, cu trei amenzi, de către Poliţie şi Jandarmerie.

Nemulţumirile se leagă, potrivit autorităţilor, de un blocaj în privinţa înscrierii bovinelor în registrul agricol. Zeci de vaci au fost scoase pe DN 1 şi mânate, pe acostament şi o parte din prima bandă, pe direcţia Gorgota - Ploieşti. Într-un mesaj transmis către mai multe publicaţii locale, iniţiatorul protestului a reclamat că Primăria Gorgota nu respectă legislaţia, solicitând măsuri din partea Prefecturii, ca reprezentant al Guvernului în teritoriu. "Având în vedere că Primaria Gorgota refuză să aplice legile şi instituţiile statului nu iau nicio masură în Prahova, primarul acționar al unei firme producătoare de alcool lăudându-se ca se cunoaște cu toată lumea, am decis să ducem animalele în faţa Prefecturii Prahova pornind cu ele pe DN1 până când organele statului din Prahova şi ministrul Agriculturii vor decide că este timpul să se aplice legea şi în Gorgota", se arată în mesaj.

În replică, Primăria Gorgota susţine că deţinătorul fermei nu a venit cu dosarul complet şi că protestul său e neîntemeiat. "Este vorba despre un singur protestatar, de fapt o firmă care reclamă că nu vrem să îi înregistrăm animalele în registrul agricol. Noi nu i-am cerut decât să respecte legea şi să aducă toate documentele solicitate", a declarat primarul din Gorgota, Ionuţ Dumitru.

În urma protestului de miercuri, Poliţia a aplicat două amenzi contravenţionale, una de 290 de lei, pentru nerespectarea normelor de circulaţie, dată de secţia rutieră care se ocupă de drumurile naţionale, şi una de 500 de lei, de la Secţia Rurală 9, pentru nesupravegherea animalelor. De asemenea, Jandarmeria Prahova a aplicat o altă sancţiune contravenţională, pentru încălcarea legii privind adunările publice, protestul fiind considerat unul neautorizat.

Joomla SEF URLs by Artio