O nouă schemă de înșelăciune a fost aplicată la Ploiești. Escrocul, cunoscut pentru modul său de operare, ar fi făcut victime în mai multe zone ale țării și era deja cercetat pentru fapte de același fel. Cea mai recentă ispravă a sa a lăsat o bătrână din Prahova fără 800 de lei. Femeia s-a lăsat convinsă când acesta s-ar fi recomandat a fi director de spital și i-ar fi promis să o ajute.

 

Secția nr. 1 Poliție Ploiești a fost sesizată, pe 16 aprilie, cu privire la faptul că o femeie de 77 de ani a fost victima unei înșelăciuni. "S-a stabilit că persoana vătămată, în timp ce se afla în fața unei unități medicale din municipiu, a fost abordată de un bărbat, care s-a recomandat a fi directorul spitalului respectiv. Sub pretextul că acesta ar putea-o ajuta cu soluționarea dosarului medical și punerea la dispoziție a unei locuințe, individul a solicitat suma de 800 de lei, reprezentând contravaloarea unor taxe, iar femeia s-a conformat. Polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat de 40 de ani, din județul Giurgiu, cunoscut pentru infracțiuni comise prin același mod de operare și în alte zone ale țării și care, în prezent, se află sub incidența măsurii controlului judiciar", a anunțat IJP Prahova.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale față de bărbatul în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de înșelăciune. Pe numele său a fost emis mandat de arestare, iar joi, în baza unui mandat, individul a fost adus de la sediul I.J.P. Giurgiu la sediul Secției de Poliție nr. 1 Ploiești, unde a fost reținut pentru 24 de ore.

Vineri, Judecătoria Ploiești a emis pe numele escrocului un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio