Muzeul de Istorie și Arheologie Prahova a anunțat că, în ultimele săptămâni, au fost realizate cercetări arheologice preventive în localitatea Târgșoru Nou, din județul Prahova, având ca obiectiv descărcarea de sarcină arheologică a unui teren pe care se afla un tumul din epoca bronzului (3000-2500 î.Hr.).

 

În cadrul cercetărilor, specialiștii din cadrul Muzeului au descoperit, în zona sit-ului, un mormânt turanic în care se afla un individ adult și resturile unui cal, dar și un clopoțel din bronz (sec. XI-XIII d.Hr.), un mormânt de copil din epoca bronzului atribuit comunităților Yamnaya (3000-2500 î.Hr.) și o așezare din epoca bronzului, cultura Cernavodă II (3300-3100 î.Hr.). "Cercetările din acest tumul vin să completeze o serie numeroasă de descoperiri realizate în ultimii ani de arheologii Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova în localitățile Ariceștii-Rahtivani, Blejoi, Păulești, Strejnicu, Târgșoru Vechi, Nedelea și Ploiești", au precizat reprezentanții Muzeului.

Colectivul de cercetare a fost format din arhg. Alin Frînculeasa, arhg. Octav Negrea și restauratorul Claudia Dumitrescu din cadrul Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova. Au mai participat la cercetări arhg. Daniel Garvăn, arhg. Roxana Munteanu de la Muzeul Județean Buzău și arhg. Eugen Paveleț de la Direcția Județeană pentru Cultură Prahova.

mormânt prahova epoca bronzului1

mormânt prahova epoca bronzului2

mormânt prahova epoca bronzului3

mormânt prahova epoca bronzului4

mormânt prahova epoca bronzului5

mormânt prahova epoca bronzului6

Foto: Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova

Joomla SEF URLs by Artio