Un ploieștean crește, în curte și în casă, zeci de păsări și de porci

Category: Știri locale Created: Monday, 12 June 2017 14:34

Zeci de păsări și porci au găsit polițiștii locali, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și cei ai Direcției de Sănătate Publică Prahova într-o gospodărie din Ploiești, în timpul unui control făcut la sesizarea vecinilor. Orătăniile erau crescute în ogradă, dar și în casă.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au desfășurat, săptămâna trecută, o acțiune de control împreună cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și cei ai Direcției de Sănătate Publică Prahova, la imobilul situat pe strada Lobacevski, nr. 9. "La adresa menționată se reclamase disconfortul creat vecinilor prin nemenținerea curățeniei în condiții igienico-sanitare corespunzătoare, precum și creșterea de animale și păsări. Urmare controlului efectuat, s-a constatat că proprietarul, numitul T.R., în vârstă de 49 de ani, creștea atât în curtea imobilului, cât și în interiorul acestuia, animale și păsări (peste 50 de găini, porci), în alte condiții decât cele stabilite de legislația în vigoare. De asemenea, erau depozitate la nivelul solului, numeroase deșeuri menajere, zootehnice și vegetale care emanau un miros pestilențial. Totodată, peretele exterior al imobilului, situat pe strada Popa Șapcă, se afla într-o stare avansată de degradare, bucăți din tencuială fiind căzute pe domeniul public", anunță Poliția Locală Ploiești.
Agenții i-au cerut proprietarului ca, în cel mult 20 de zile, să curețe curtea și să reducă numărul de păsări la 20 de capete. De asemenea, aceștia l-au somat să reparare și să consolideze peretele degradat, interzicându-i depozitarea deșeurilor de orice natură, de acum încolo, și impunându-i să încheie contract de salubritate cu operatorul autorizat.

Foto ilustrație

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.