Jandarmii prahoveni au avut, ieri, nu mai puțin de nouă intervenții pentru alungarea urșilor care și-au făcut apariția în mai multe localități din județ, potrivit informațiilor publicate, duminică, de IJJ Prahova.

 

Jandarmii au primit, prin 112, pe tot parcursul zilei, sesizări din Breaza, Telega, Bușteni și Azuga, prin care erau solicitați să intervină ca să alunge animalele sălbatice ajunse în localități.

"Noua solicitări de intervenţie pentru îndepărtarea urşilor. Sâmbătă, 15.06.2019, jandarmii prahoveni din I.J.J.Prahova au intervenit pe tot parcursul zilei, în urma mai multor apeluri venite pe S.N.A.U. 112, unde a fost semnalată apariţia urşilor, în mai multe localităţi, respectiv Breaza, Telega, Buşteni şi Azuga. Jandarmii au folosit semnalele acustice şi luminoase pentru îndepărtarea animalelor sălbatice. O intervenţie a jandarmilor montani din detaşamentul Sinaia mai dificilă a fost în jurul orelor 21.30, pentru a recupera două persoane ce se aflau pe traseul montan Buşteni - Cascada Urlătoarea, care s-au speriat la apariţia unui urs pe traseul de deplasare, persoanele fiind recuperate şi coborâte în staţiunea Buşteni fără probleme", au transmis reprezentanții IJJ Prahova.

În această săptămână, jandarmii prahoveni au mai fost solicitaţi în cinci asemenea cazuri apărute în localităţile Şotrile şi Valea Doftanei.

Jandarmii recomandă ca în astfel de situaţii să vă îndepărtați urgent de animalele sălbatice sau agresive, să intraţi într-un loc sigur şi să anunțați imediat autoritățile, prin numărul unic de urgență 112.

Foto: captură video IJJ Prahova

Joomla SEF URLs by Artio