Știri naționale

Știri naționale

Caz halucinant într-o școală din România. O profesoară de limba engleză este vizată de o anchetă a Inspectoratului Școlar după ce părintele unui elev de-al său a reclamat-o că a folosit cuvinte vulgare. Sesizarea se bazează pe faptul că dascălul a predat la clasă cuvântul "foot", în cadrul unei lecții despre corpul uman.

Read more: Anchetă la școală după ce un părinte a reclamat-o pe profesoara de engleză pentru că le-a predat...
Știri naționale

Sala Tronului a fost utilizată, în ultimele luni, de mai multe ori pentru a găzdui evenimente nepotrivite, în opinia susținătorilor monarhiei, care acum, în pragul unui nou astfel de episod, amenință că va trece la proteste.

Read more: ANRM avertizează că va protesta în fața Palatului Regal, împotriva deciziei organizării unui nou...
Știri naționale

Mișcările sindicale sunt anunțate pentru perioada 7-8 februarie 2019, când va avea loc, la București, Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiție și Afaceri Interne), la nivel de miniștri. Sindicaliștii anunță că se vor organiza pichetări comune ale sediilor Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Justiției, pentru promovarea drepturilor și intereselor sociale, economice şi profesionale ale membrilor de sindicat.

 

Read more: Proteste ale angajaților din poliție și penitenciare anunțate în februarie: „Salarizare echitabilă...
Știri naționale

Liderul sindicaliştilor din penitenciare spune că Tudorel Toader a dezinformat când a declarat că autorul crimei de la Mediaş nu a fost eliberat în baza recursului compensatoriu, în vreme ce, în realitate, acesta ar fi fost liberat condiţionat în mai 2019 sau la termen în 2021

 

Read more: Liderul sindicaliştilor din penitenciare: Îl avertizăm pe ministrul Toader că dezinformarea se...
Știri naționale

Legea recursului compensatoriu este cea mai nouă temă din Justiție care stârnește dezbateri în spațiul public, readusă în actualitate de cazul unui tânăr de 25 de ani ucis la Mediaș de un recidivst care ar fi intrat mai devreme în comisia de liberare. Într-un interviu acordat presei centrale, judecătorul Cristi Danileț punctează că aceasta nu și-a îndeplinit scopul, deoarece nu a rezolvat problema din penitenciare, în schimb a crescut numărul de infracţiuni violente, iar prognozele sunt alarmante.

Read more: Cristi Danileț: "Legea recursului compensatoriu nu şi-a îndeplinit scopul. O să ajungem să le...
Știri naționale

Academia Română a anunțat, printre evenimentele care au marcat Ziua Culturii naționale (15 ianuarie), și lansarea unei aplicații pentru mobil care să reunească opera lui Mihai Eminescu. Pregătită timp de aproximativ doi ani, aceasta nu este, însă, disponibilă pentru cei interesați să o testeze și să o utilizeze.

Read more: Tehnologia bate Academia! Aplicația cu opera lui Eminescu, lansată pe 15 ianuarie, nu este...
Știri naționale

Președintele Klaus Iohannis a susținut, miercuri, o declarație de presă, în care asomat Guvernul să vină cu soluții la situația creată de prevedereile legale care reglementează recursul compensatoriu.

Read more: Klaus Iohannis cere Guvernului să vină cu soluții, după valul de eliberări din închisori
Știri naționale

Inspecţia Judiciară a solicitat anchetarea disciplinară a trei procurori, care s-au ocupat de investigaţiile privind violenţele comise la mitingul din 10 august 2018. Este vorba despre trei procurori militari pentru care Inspecția Judiciară cere secției pentru procurori a CSM sancțiuni disciplinare, șeful Secţiei Parchetelor Militare din cadrul PICCJ, Gheorghe Cosneanu, Codruţ Mihalache şi Bogdan Ciprian Pîrlog, de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Read more: Procurorii care s-au ocupat de mitingul din 10 august, propuşi pentru cercetarea disciplinară
Știri naționale

Elevii din patru cartiere ale Timişoarei şi învaţă în şcoli aflate în centrul oraşului sunt duşi gratuit la cursuri, începând de luni, cu mijloacele de transporte asigurate de municipalitate, pentru transportul public şcolar.

Read more: Încă un oraș din România introduce transport public gratuit pentru elevi. Sistemul ar putea fi...
Știri naționale

Trei bărbați au fost reținuți în cazul crimei din Mediaș care a avut loc sâmbătă noaptea. Doi dintre ei fuseseră eliberați de curând din închisoare, în baza recursului compensatoriu.

Read more: Trei suspecţi au fost reținuți după crima din Mediaș. Doi dintre ei fuseseră eliberați prin...
Știri naționale

Un tânăr de 25 de ani, originar din Prahova şi stabilit de ceva vreme în Mediaş, a fost ucis, sâmbătă seară, în urma unei altercaţii petrecute într-un club. Victima a fost fugărită de agresor şi înjunghuiată de peste 10 ori. Agresorul, Marius Rusu, mai fusese condamnat pentru tentativă de crimă, însă a fost eliberat în baza recursului compensatoriu.

Read more: Prahovean ucis cu 11 lovituri de cuţit, în faţa unui club din Mediaş