Știri naționale

Știri naționale

România atinge un nou record de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă COVID, 1.275 conform raportării oficiale de vineri, raportare în care se mai arată şi că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 176 de decese şi 8.062 de cazuri noi, ceea ce a făcut ca numărul total de infectări confirmate în ţară de la debutul crizei să depăşească pragul de 500.000.

Read more: #coronavirus - 176 de decese, 8.062 de infectări şi 1.275 de pacienţi internaţi la ATI COVID
Știri naționale

Guvernul și CSAT au aprobat Strategia de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în România. Documentul, publicat deja în Monitorul Oficial, va fi prezentată în cursul zilei de vineri, de Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi vicepreședinte CNCAV, şi Florentina Furtunescu, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Read more: Strategia de vaccinare anti-Covid a fost publicată în Monitorul Oficial. Ce categorii vor avea...
Știri naționale

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat prin două ordine noi reglementări referitoare la procedura de realizare a transferului în străinătate în cazul pacienților cu arsuri.

Read more: Transferul în străinătate al unui pacient ars va fi decis în câteva ore de la primirea cazului, de...
Știri naționale

Autorităţile centrale au raportat 211 decese ale unor pacienţi COVID survenite în ultimele 24 de ore în ţară, un nou record negativ, depăşindu-l pe cel de 203 care fusese raportat pe 11 noiembrie. Tot în ultimele 24 de ore au fost anunţate şi 7.661 de infectări cu noul coronavirus, după ceva mai mult de 32.000 de teste procesate.

Read more: #coronavirus - 211 decese raportate azi, un nou record negativ în România
Știri naționale

Bilanţul oficial publicat miercuri de autorităţile din România anunţă 135 de decese ale unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus şi 4.916 cazuri descoperite în ultimele 24 de ore, e drept şi după un număr relativ redus de teste procesate în acest interval. Dacă în cazul infectărilor observăm o scădere faţă de ultimele săptămâni, în cazul internărilor numerele cresc constant, astăzi fiind raportat un nou record de pacienţi la secţiile ATI COVID, cu 1.260 de persoane.

Read more: #coronavirus - Un nou record de pacienţi COVID internaţi la terapie intensivă, raportat astăzi
Știri naționale

Doar 4.272 de noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, la nivel național, dar și numărul testelor efectuate a fost foarte mic, sub 15.000, din care mai puțin de 10.000 în baza definiției de caz.

Read more: #coronavirus: 199 de decese asociate Covid înregistrate în ultimele 24 de ore și un nou record de...
Știri naționale

Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 475.362 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, iar 353.188 de pacienți au fost declarați vindecați, arată Grupul de Comunicare Strategică în bilanţul oficial din 30 noiembrie. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.107.567 de teste. Dintre acestea, 9.785 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.039 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 2.747 la cerere. Față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.826 cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19:

Read more: #coronavirus - 138 de decese şi 3.826 de infectări raportate astăzi, după mai puţin de 10.000 de...
Știri naționale

Chiar dacă numărul îmbolnăvirilor pare să scadă ușor, la nivel național, crește alarmant cel al cazurilor grave, care creează o presiune uriașă pe sistemul medical și în special în secțiile de Terapie Intensivă, unde aproape toate locurile sunt ocupate.

Read more: #coronavirus: 8.134 de cazuri noi și 161 de decese raportate sâmbătă. La ATI sunt 1.249 de...
Joomla SEF URLs by Artio