Știri naționale

Știri naționale

Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date a semnat un protocol cu Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) în baza căruia se vor accepta extrasele de carte funciară emise online, ca dovadă a adresei de domiciliu în vederea eliberării actelor de identitate.

Read more: Schimbare majoră la eliberarea cărților de identitate. Cu ce document se va putea face dovada...
Știri naționale

Un procuror oprit în trafic și amendat de polițiști, deoarece magistratul circula cu viteză și avea expirat ITP-ul mașinii, i-a sancționat la rândul său pe agenți, invocând un motiv incredibil.

Read more: Un procuror i-a amendat pe polițiștii care l-au prins cu ITP-ul expirat, considerând că au...
Știri naționale

Poliția din toată țara este în alertă pentru găsirea unui copil de 3 ani, din Dâmbovița, care nu a mai fost înapoiat mamei sale de tată, conform programului stabilit de instanță.

Read more: ALERTĂ NAȚIONALĂ! Mario are 3 ani și nu a mai fost adus înapoi la mamă de fostul concubin al...
Știri naționale

Procedura de intervenție în cazurile de violență domestică va fi modificată, conform unui proiect de ordin publicat de Ministerul Afacerilor Interne, spre consultare publică. Polițiștii vor putea emite ordine temporare de protecția, atunci când situația o va impune, chiar și împotriva voinței victimei.

Read more: Noi reguli privind intervenția polițiștilor în cazurile de violență domestică
Știri naționale

Operațiune de amploare derulată de DIICOT, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de canabis, pe raza Capitalei. Aceasta ar fi comercializat două tone de stupefiante, în București și județele limitrofe, produse realizate din culturile proprii, în care au fost investite sume uriașe.

Read more: Operațiune de amploare derulată de DIICOT, pentru destructurarea unei rețele care a produs și...
Știri naționale

Iarna s-a instalat, peste noapte, și a impus deja intervenții pentru deszăpezire, pe mai multe drumuri din țară. Și în zona montană din județul Prahova se acționează pentru curățarea carosabilului.

Read more: Ninsoare viscolită, joi dimineață, la Cheia. Pe ce alte drumuri se circulă în condiții de iarnă
Știri naționale

„Un politician de top din România i-a arătat Uniunii Europene degetul mijlociu”, titrează publicația Bloomber într-un articol care tratează recentele critici redactate într-un raport al UE despre situația din România. Deputatul PSD Florin Iordache, președintele Comisiei speciale pentru legile justiției și vicepreședinte al Camerei Deputaților, a făcut, miercuri, un gest obscen către opoziție chiar în plenul forului legislativ.

 

Read more: Florin Iordache a devenit celebru la nivel mondial. Bloomberg: Raportul UE anti-corupție primește...
Știri naționale

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat oficial că Ecaterina Andronescu și George Ciamba au fost propuși pentru funcțiile de miniștri la Educație și Afaceri Europene. „Avem nevoie de oameni cu experiență”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de digi24.ro

 

Read more: Ecaterina Andronescu a fost propusă la Ministerul Educației, după ce a discutat, marți, cu Dragnea...
Știri naționale

Atac inspirat, parcă, din atentatele teroriste care au îngrozit Europa, în ultimii ani. Un tânăr de 20 de ani a înjunghiat un bărbat cu care avusese un conflict, apoi a plecat cu mașina, rănind două persoane pe drum și alte șapte în momentul în care a intrat cu autoturismul în ușile de acces ale unui mall.

Read more: Atac la Brăila! Un tânăr a intrat cu mașina în mall: zece persoane rănite, inclusiv doi copii