Știri naționale

Știri naționale

Cinci procurori au fost admiși de CSM în noua structură, după patru ore de audieri. Printre aceștia este și Adina Florea. Aceasta este, de asemenea, propunerea ministrului Justiției, Tudorel Toader, pentru funcția de procuror-șef al DNA. Toader a trimis propunerea președintelui Klaus Iohannis, în ciuda avizului negativ venit de la CSM.

Sursa: digi24.ro

Știri naționale

ANAF a început să le trimită tinerilor căsătoriți formulare prin care le cere acestora să declare ce relații economice au avut, în contextul căsătoriei civile și religioase. Practic, mirii trebuie să indice persoanele fizice, firmele sau PFA-urile sau care le-au furnizat servicii precum închirierea spațiului în care a avut loc evenimentul, cine a fost fotograf și cine a cântat la petrecere.

Read more: Tinerii însurăței, obligați să declare Fisc-ului unde și cu cine au organizat nunta
Știri naționale

 

Reacție nervoasă a Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, întrebat de jurnaliștii Digi24.ro de ce nu a delegat atribuțiile pentru contestarea la CCR a OUG 92 privind legile justiției. Anterior, deputații USR au comunicat că acesta a plecat în concediu fără să-și delege atribuțiile.

 

Read more: Victor Ciorbea, despre atribuții la plecarea în concediu: „Tu nu auzi că am delegat, taci din gură...
Știri naționale

Noile uniforme ale Armatei Române au fost învinse de soarele afgan. După numai șase luni de utilizare, acestea s-au scămoșat, s-au decolorat și au intrat la apă, dezvălie Adelin Petrișor, pe blogul său.

Read more: Noile uniforme ale Armatei Române s-au scămoșat și au intrat la apă după numai șase luni de...
Știri naționale

Aflată în delegație oficială în Republica Chile, viceprim-ministrul și ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a inaugurat, luni, Consulatul General Onorific al României pentru regiunea Santiago de Chile și Valparaiso.

Read more: Viceprim-ministrul Grațiela Gavrilescu a inaugurat Consulatul General Onorific al României pentru...
Știri naționale

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că Executivul a aprobat ordonanța de urgență pentru modificarea legilor Justiției, într-o declarație cu un ton diferit de cel al precizărilor făcute de premier, înaintea ședinței de Guvern, care vorbea despre punerea "în acord" a celor trei Legi ale Justiţiei cu recomandările Comisiei de la Veneţia (VEZI DETALII).  Ministrul de resort a ținut să precizeze, însă, că nu a mers la „Comisia de la Veneția pentru a solicita sau lua aprobare”.

 

Read more: Toader: "Nu am mers la Comisia de la Veneția pentru a lua aprobare". Principalele modificări la...
Știri naționale

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei, a declarat, luni, ministrul Tudorel Toader. Acesta a declarat, după ședință, că nu a mers la Comisia de la Veneția "pentru a negocia soluțiile din OUG" ori pentru a cere "avizare, aprobare".

Read more: Guvernul a modificat, prin Ordonanță de Urgență, Legile Justiției (update)
Știri naționale

Accident mortal pe un drum naţional din Timiş, transmis în direct pe o reţea de socializare. Un bărbat care gonea cu 180 de kilometri la oră a murit după ce a pierdut controlul volanului şi s-a ciocnit, pe contrasens, de un alt autoturism. Impactul i-a fost fatal şi unei fetiţe de doar nouă ani, care s-a stins din viaţă în ciuda eforturilor medicilor de a o salva. Alte patru victime au fost transportate de urgenţă la spital în stare gravă. Potrivit primelor informaţii, şoferul unui autoturism înmatriculat în Italia a lovit în plin spatele unui tractor, apoi a intrat pe contrasens unde s-a izbit cu putere de o altă maşină, relatează Digi 24. În urma impactului devastator, şoferul - care făcea live cu telefonul în timp ce zbura pe şosea cu 180 de kilometri la oră şi cu muzica dată la maxim - a fost proiectat prin parbriz şi a murit instantaneu, mai notează sursa citată. Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 59, în judeţul Timiş, mai notează Digi 24.
Știri naționale

Deputatul Georgian Pop (PSD) a depus un proiect de lege potrivit căreia persoanele care au decis să divorțeze vor primi, conform viitoarei legi, trei zile de concediu.

Read more: Proiect de lege: CONCEDIUL DE DIVORȚ. Cei care se despart vor primi trei zile libere
Știri naționale

La o lună de la începerea cursurilor anului școlar 2018 - 2019, Ministerul Educației anunță că începe distribuirea rechizitelor gratuite asigurate copiilor din familii cu venituri modeste, prin intermediul unui proiect derulat din fonduri europene.

Read more: Elevii din familiile sărace primesc abia de acum rechizitele gratuite de la Ministerul Educației
Știri naționale

Un proiect de lege inițiat de senatorii PSD Șerban Nicolae și Adrian Diaconu și intens criticat de Opoziție obligă operatorii să informeze persoanele interceptate, la cerea acestora, în termen de 60 de zile de la solicitarea informației. Proiectul prevede și situațiile în care răspunsul nu va fi oferit.

Read more: Operatorii, OBLIGAȚI să informeze persoanele interceptate. Proiectul a fost adoptat de Parlament