Știri naționale

Știri naționale

Camera Deputaţilor dezbate marţi, în sesiune extraordinară, proiectul de lege privind abrogarea pensiilor de serviciu. Pe lângă aşa-zisele pensii speciale, parlamentarii propun şi eliminarea unor rente acordate sportivilor sau artiştilor, dar şi a indemnizaţiei pentru ziariştii profesionişti ieşiţi la pensie.

Read more: Parlamentarii se reunesc în sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale
Știri naționale

Mai mulți turiști străini au fost lăsaţi fără bani, în Centrul Vechi al Capitalei, de patru bărbați. Aceștia susțineau că sunt polițiști și prezentau legitimații false. Le cereau oamenilor actele și apoi susțineau că au găsit nereguli pentru care trebuie să le confiște banii. După trei luni, cei patru falși polițiști au fost prinşi în flagrant şi reţinuţi.

Read more: Patru bărbaţi reţinuţi după ce au păcălit mai mulţi turişti în centrul civic. Cum acţionau
Știri naționale

Judecătorii CCR au decis, miercuri, că alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului s-a făcut în mod neconstituțional. Sesizarea fusese depusă de parlamentari de la ALDE, PNL, PMP, UDMR și neafiliați şi viza o încălcare a Regulamentului Senatului, vizând apartenenţa la grupul politic care a făcut propunerea de candidatură.

Read more: Teodor Meleșcanu a fost ales nelegal președinte al Senatului. Decizia a fost anunţată astăzi de CCR
Știri naționale

Au fost reluate protestele, în mai multe instanțe din țară, care de astăzi și-au suspendat activitatea pe termen nelimitat, pe fondul nemulțumirilor provocate de eliminarea pensiilor de serviciu.

Read more: Mai multe instanțe și-au suspendat activitatea pe perioadă nedeterminată, protestând împotriva...
Știri naționale

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a susținut, marți dimineață, o conferință de presă, pentru anunțarea propunerilor sale pentru funcțiile de conducere de la Parchetul General, DNA și DIICOT.

Read more: Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat cine sunt procurorii propuși la conducerea...
Știri naționale

Începând cu anul școlar 2020 - 2021, elevii vor putea să circule gratuit în baza carnetului de elev, vizat de școală. Guvernul pregătește un act normativ în acest sens.

Read more: Transport gratuit, pentru elevi, din toamnă, doar în baza carnetului vizat de unitatea școlară
Știri naționale

Președintele Klaus Iohannis și-a exprimat luni dorința ca Executivul să găsească resurse financiare pentru dublarea alocațiilor, după ce, într-un interviu acordat în weekend, premierul Ludovic Orban a lăsat să se înțeleagă faptul că acest lucru nu se va întâmpla nici din august. În replică la declarația șefului statului, ministrul de Finanțe a transmis că nu sunt bani pentru implementarea unei asemenea măsuri.

Read more: Ministrul de Finanțe îi transmite președintelui că NU sunt bani pentru dublarea alocațiilor
Știri naționale

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București au finalizat controlul la Spitalul Universitar de Urgență București, ca urmare a apariției în spațiul public a unor imagini privind manipularea pacienților decedați, și au amendat unitatea sanitară și pe angajatul găsit vinovat.

Read more: Ministerul Sănătății a amendat Spitalul Universitar din București după ce un pacient decedat a...
Știri naționale

Proiectul de lege pentru care Guvernul a decis săptămână trecută să își angajeze răspunderea a fost trimis Parlamentului. Urmează ca președintele să ceară legislativului să se reunească într-o sesiune extraordinară pentru a fi stabilit calendarul asumării. Conform proiectului de lege, primarii vor fi aleși din două tururi de scrutin dacă nu obține niciun candidat în primul tur 50%+1 din voturile exprimate.

Read more: Guvernul a trimis la Parlament proiectul privind alegerea primarilor în două tururi
Știri naționale

Premierul Ludovic Orban a detaliat, duminică, în cadrul unui interviu acordat presei centrale, în ce condiții alocațiile vor putea fi dublate în luna august, iar pensiile majorare cu 40%, în 2020. Acesta spune că Executivul va încerca să aplice majorări, dar nu poate ști în ce vor consta ele, întrucât totul va depinde de evoluția economiei.

Read more: Dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor cu 40% nu sunt certe. Orban: "A fost o răzbunare a PSD...
Știri naționale

În primul an în care polițiștii care au intervenit la cazuri de violență domestică au putut emite ordin de protecție provizoriu, valabil cinci zile, astfel ca victima să nu mai aștepte unul încuviințat de judecător, 7.986 de astfel de documente au fost eliberate la nivel național.

Read more: IGPR: Poliția Română a emis, în 2019, aproape 8.000 de ordine de protecție provizorii
Joomla SEF URLs by Artio