Miercuri, 22 Noiembrie 2017
 

Știri naționale

UPDATE: Sechestru pe bunurile suspecților din dosarul Tel Drum. Este vizată și averea lui Liviu Dragnea

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 11:39  |  Category: Știri naționale

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea persoanelor urmărite penal din dosarul „Tel Drum", măsura vizându-l și pe președintele PSD Liviu Dragnea.

Avertismentul Poliției Române: Părinți, stați cu ochii pe copii și în mediul on-line

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 21 November 2017 09:09  |  Category: Știri naționale

Copiii pot cădea pradă foarte ușor pericolelor din mediul virtual, avertizează polițiștii, care au lansat, zilele acestea, un nou apel către părinți, să-i supravegheze cu atenție pe minori și să fie la curent în permanență cu rețelele de socializare utilizate de aceștia și prietenii lor din on-line.

Contre între sindicate și ministrul Justiției, pe tema numărului de deținuți eliberați. Eroarea este de câteva SUTE de CONDAMNAȚI

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 16 November 2017 12:00  |  Category: Știri naționale

Schimb dur de replici între Federația Sindicatelor din ANP și ministrul Justiției, Tudorel Toader, acesta din urmă fiind acuzat că dezinformează prin prezentarea unui număr semnificativ mai mic de deținuți eliberați în ultima lună, în baza prevederilor referitoare la recursul compensatoriu (VEZI DETALII). Potrivit FSANP, numărul condamnaților ajunși mai repede în libertate este peste 1.200, nu 650, cum a afirmat ministrul.

Noi infracțiuni în Codul penal. Pedepse cu închisoarea pentru consumul de alcool după producerea unui accident rutier

Written by Ioana POPA  |  Created on Thursday, 16 November 2017 09:00  |  Category: Știri naționale

Un proiect de lege pentru modificarea Codului penal, adoptat de Guvern și transmis spre dezbatere și aprobare Parlamentului, ridică anumite fapte, încălcări ale legislației rutiere, la rang de infracțiune.

Spion sârb, prins în România. SRI: "Nu a reușit să intre în posesia niciunui document sau informație clasificate"

Written by Ioana POPA  |  Created on Wednesday, 15 November 2017 09:34  |  Category: Știri naționale

Un cetățean sârb a fost declarat indezirabil, pentru 15 ani, de Curtea de Apel București, după ce a fost prins de SRI încercând să obțină documente clasificate referitoare la infrastructura critică şi obiectivele militare naționale, cât și ale aliaților, amplasate în sud-estul României, cu intenţia de a afecta parteneriatele strategice ale țării noastre.

Șofer MAI teribilist, sancţionat după o depăşire riscantă

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 14 November 2017 15:24  |  Category: Știri naționale

autocar jandarmerie evitat la limita accidentUn şofer angajat al Jandarmeriei Române care a fost filmat în timp ce mergea, la volanul unui autocar, cu viteză pe linia tramvaiului 41 pe Bulevardul Averescu din Capitală, depăşind prin partea stângă un tramvai şi evitând la limită un accident grav, a fost sancţionat atât de Poliţia Rutieră, cât şi de superiorii săi, care i-au interzis să mai conducă un vehicul al instituţiei timp de 60 de zile.

Reacția Președinției după noul dosar penal al lui Liviu Dragnea

Written by Anca Visan  |  Created on Tuesday, 14 November 2017 15:12  |  Category: Știri naționale

liviu-dragneaPreședintele Klaus Iohannis își dorește o justiție independentă și puternică. Este comentariul făcut de purtătorul de cuvânt al Administrație Prezidențiale, Mădălina Dobrovolschi, după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a devenit suspect într-un nou dosar DNA și după ce acesta a spus că Iohannis este beneficiarul politic al acestui dosar.

ANSVSA îl contrazice pe directorul de la Protecția Consumatorilor în privința citricelor otrăvite de pe piața românească

Written by Ioana POPA  |  Created on Tuesday, 14 November 2017 13:03  |  Category: Știri naționale

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a transmis, public, un punct de vedere după ce directorul ANPC, Paul Anghel, a dat exemple de fructe de import care ar fi tratate cu substanțe periculoase (VEZI DETALII).

Liviu Dragnea, cercetat de DNA într-un nou dosar, pentru grup infracţional organizat, abuz şi fraudă cu fonduri UE

Written by Anca Visan  |  Created on Monday, 13 November 2017 15:17  |  Category: Știri naționale

liviu-dragneaDirecţia Naţională Anticorupţie a dechis un nou dosar penal care îl vizează pe preşedintele Partidului Social Democrat şi al Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, pentru presupuse infracţiuni comise de acesta în perioada în care conducea Consiliul Judeţean Teleorman. Dragnea este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene şi respectiv două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Avertismentul ANPC: Citricele vândute în România, tratate cu o substanță care atacă ficatul și rinichii

Written by Ioana POPA  |  Created on Monday, 13 November 2017 09:21  |  Category: Știri naționale

Directorul general al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, a lansat un avertisment cu privire la pericolul pe care îl reprezintă unele citrice vândute pe piața din România. Acesta dezvăluie că unele fructe sunt tratate cu substanțe periculoase.

romaniacurata.ro: De ce nu are DNA niciun dosar privind Roşia Montana

Written by Administrator  |  Created on Saturday, 11 November 2017 15:42  |  Category: Știri naționale

rosia montanaDeşi în ultimii ani România Curată a scris zeci de articole despre corupţia din jurul proiectului minier de la Roşia Montana, DNA a reuşit performanţa să nu aibă niciun dosar pe această temă. Am solicitat DNA să spună câte dosare are legate de proiectul Roşia Montana Gold Corporation, mai cu seamă că, la începutul anului trecut, presa era invadată de titluri precum "Ministerul Culturii a sesizat DNA în legătură cu patrimoniul de la Roşia Montana" sau "Ministrul Culturii a sesizat DNA in cazul proiectului de la Rosia Montana. Ce nereguli au fost descoperite".