În ciuda eforturilor de a limita răspândirea noului coronavirus, foarte mulţi români încalcă în continuare măsurile şi se expun, din inconştienţă, neatenţie sau rea-voinţă, unui risc foarte mare. Numai de la aprobarea Ordonanţei militare 2 şi până acum, 1.700 de români au fost prinşi încălcând măsura de izolare la domiciliu, care le fusese impusă fie pentru că intraseră în contact cu persoane infectate, fie pentru că veniseră din ţări în care existau multe cazuri. Totodată, alţi 57 de "necredincioşi" care deja erau în carantină s-au ales cu o prelungire a perioadei, tot după ce au plecat de capul lor. La aceste numere se mai adaugă şi faptul că, numai în ultimele 24 de ore, autorităţile au prins şi amendat aproape 6.800 de români care au plecat din case fără un motiv bine justificat.

 

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.700 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 57 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile, a anunţat oficial Grupul de Comunicare Strategică, în bilanţul publicat marţi.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 326 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 6.757 de persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.497.175 de lei.

Joomla SEF URLs by Artio