La Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală continuă să vină cazuri de copii născuți, în ultima lună, la Maternitatea Giulești, care au fost infectați cu stafilococ auriu. Analizele au scos la iveală că doi medici și nouă asistente ai secției Neonatologie, din unitatea sanitară în care au venit pe lume copii, erau purtători ai stafilococului.

Reprezentanții Spitalului "Grigore Alexandrescu" din București au transmis, luni, o nouă informare cu privire la cazurile de bebeluși născuți la Giulești, infectați cu stafilococ auriu. "Ieri (duminică - n.r.) s-au mai prezentat două cazuri - o piodermită, internată în Secţia de pediatrie, şi un caz de celulită, internat în Secţia de chirurgie. Total internaţi - 15, din care 11 confirmaţi şi patru culturi în lucru. Total cazuri confirmate până acum - 20", precizează informarea Spitalului "Grigore Alexandrescu", citată de Agerpres.

"Noi toţi suspectăm că pe Secţia de neonatologie a fost transmiterea, dar atâta timp cât nu avem nişte probe clare aşteptăm raportul Direcţiei de Sănătate. Nu poţi nici să scoţi omul de la locul de muncă, pentru că te poate da în judecată, nu poţi nici să închizi secţia pentru că intri în alte probleme tehnice şi administrative şi legale şi atunci practic ai o perioadă de timp în care eşti legat de mâini şi de picioare. Nu poţi să faci decât să speri, să aştepţi şi să te rogi", a spus, vineri, purtătorul de cuvânt al Maternității Giulești, Doru Pană.

Potrivit acestuia, nouă asistente şi doi medici de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sîrbu" au fost depistaţi cu stafilococ auriu, după data de 6 noiembrie, dar aceştia sunt purtători sănătoşi.

De vineri, internările în Maternitatea Giulești au fost sistate. Tot atunci, Direcția de Sănătate Publică București a anunțat Ministerul Sănătății că, în data de 28 noiembrie 2018, inspectorii sanitari au recoltat mai multe probe igienico – sanitare și exudate nazale din Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Panait Sîrbu”."Au fost recoltate 40 de probe AMF (aeromicrofloră), 5 probe de ape sterile, 20 teste de salubritate din mai multe săli de operație, saloane, secții ATI, blocuri operatorii, precum și 10 exudate nazale de la medici și asistente medicale, 10 teste igienico – sanitare de pe mâini tot de la medici și asistente medicale, 10 teste de sterilitate recoltate din diverse truse medicale. Primele rezultate ale probelor lucrate în laboratorul DSPMB evidențiază prezența stafilococului auriu pe suprafața unui scutec al unui copil internat într-un salon de normoponderali, precum și prezența germenilor mezofili și hemolitici într-un salon de lehuze. Probele pozitive vor fi trimise la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare «Cantacuzino» pentru serotipare și lizotipare", a transmis Ministerul Sănătății.

Joomla SEF URLs by Artio