40 de decese din cauza rujeolei, majoritatea la copii de cel mult un an

Written by Ioana POPA Category: Știri naționale Created: Monday, 05 March 2018 10:27

Numărul deceselor cauzate de rujeolă a ajuns, săptămâna trecută, la 40, după ce alte două cazuri au fost confirmate, în județul Bacău. Aproape trei sferturi au survenit la copii de cel mult un an, mulți dintre ei care nici nu ajunseseră la vârsta la care să poată fi vaccinați.

Situația prezentată de Institutul Național de Sănătate Publică arată că, până pe 2 martie, inclusiv la nivel național s-au înregistrat 40 de decese cauzate de rujeolă. Cele mai recente au fost confirmate în Bacău, la copii de opt, respectiv 10 luni, nevaccinați cu ROR.

29 de cazuri au fost înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 0 și 1 an, iar dintre acestea 16 la bebeuși de 0 - 8 luni, deci neeligibili pentru vaccinare.

17 dintre cele 40 de victime, cu vârste între 0 și 39 de ani, nu prezentau condiții preexistente.

Niciunul dintre pacienții care și-au pierdut viața din cauza rujeolei nu fusese vaccinat cu ROR.

Cele mai multe decese au fost raportate în județele Timiș (9), Dolj (7) și Arad (6). Cazuri s-au mai înregistrat în Caraș Severin (3), Bacău (2), Neamț (2), respectiv câte unul în Bihor, Brașov, Călărași, Cluj, Ialomița, Satu Mare, Suceava, Vaslui, Galati, Mureș și București.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.