Numărul de amenzi aplicate în ultimele 24 de ore pentru încălcarea ordonanţelor militare a atins un nou minim istoric pentru ultima perioadă, coborând sub 4.400, semn că fie românii au fost mai atenţi la completarea declaraţiilor sau mai responsabili privind ieşirile din case, fie poliţiştii au fost mai indulgenţi. Cert este că, în acelaşi interval de 24 de ore, în ţară au fost deschise şase dosare penale noi pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

 

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.228 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 172 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.042 de  persoane. Alte 22.690 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost întocmite, până în prezent, 497 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Polițiștii și jandarmii au depistat, în ultimele de 24 de ore, 4.318 persoane care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.005.343 de lei.

Joomla SEF URLs by Artio